اخبار > آذربايجان شاعران بزرگي به ايران هديه داده است


استادعلي معلم در آيين گشايش هم‌انديشي شهر تاريخي و فرهنگي خوي عنوان كرد:
آذربايجان شاعران بزرگي به ايران هديه داده است

 

هم انديشي شهر ايراني، با محوريت «معرفي شهر تاريخي و فرهنگي خوي» با همت مجموعه نقش جهان و فرهنگستان هنر، روز سه شنبه، با حضور جمعي از مسئولان و علاقه‌مندان در تالار ايران فرهنگستان هنر برگزار شد.

 هم انديشي شهر ايراني، با محوريت «معرفي شهر تاريخي و فرهنگي خوي» با همت مجموعه نقش جهان و فرهنگستان هنر، روز سه شنبه، با حضور جمعي از مسئولان و علاقه‌مندان در تالار ايران فرهنگستان هنر برگزار شد.


به گزارش روابط عمومي‌فرهنگستان هنر، علي معلم دامغاني، رئيس فرهنگستان هنر، در ابتداي آيين گشايش اين هم انديشي گفت: «مردمان آذربايجان هميشه خون گرم‌ترين و در عاطفه و عشق، سرآمدترين مردمان سرزمين ما بوده‌اند و در اين ترديدي نيست.»

علي معلم در ادامه افزود: «آذربايجان ده‌ها شاعر بزرگ به ايران هديه كرده است كه هر كدام به عنوان سرمشق توسط آيندگان پذيرفته شده‌اند. اين عظمت براي مردم آذربايجان هم مبارك است و هم بقاي آن را تا ابد به همراه دارد. اميد است كه اين هم انديشي، آغاز يك دوره ايران شناسي به گونه و شيوه‌اي نيكوتر باشد.»

دكتر مؤيد حسيني صدر، نماينده مجلس شوراي اسلامي‌شهرستان خوي و چايپاره، ديگر سخنران اين مراسم با توجه به پيشينه تاريخي وفرهنگي اين شهر به تأسيس دانشگاه آزاد،مدارس متعدد و ساير اماكن فرهنگي و ... اشاره كرد و در پايان اظهار اميدواري كرد كه اين شهر با وجود اين اماكن بيش از پيش از لحاظ فرهنگي گسترش پيدا كند.

سيد طه مرقاتي خويي، رئيس مجمع خويي‌هاي مقيم پايتخت، با اشاره به مقاله خود با موضوعيت «ورود اسلام به خوي، در سال 20 هجري» گفت: «تمام جغرافي‌دانان از خوي كه سخن مي‌گويند، به آباداني‌ها و صدق و صفاي مردم خوي اشاره مي‌كنند. حركت اخير مردم خوي در راستاي ارتقاي فرهنگي، مصداق آيه‌اي از قرآن است كه در آن مي‌گويد: انسان‌ها تا زماني كه خود پاي پيش نگذارند، نعمات را به آنان سرازير نمي‌كنيم و اكنون شاهد آن هستيم كه همايش بزرگ شمس تبريزي با حضور ميهمانان داخلي و خارجي در اين شهر برگزارخواهد شد.»

يوسف كربلايي خليلي، شهردار شهرستان خوي نيز در پايان به ايراد سخنراني پرداخت و درباره جاذبه‌هاي فرهنگي و تاريخي اين شهر گفت: «نگارش جاذبه‌هاي فرهنگي و تاريخي هر سرزمين زماني لذت بخش است كه با جلوه‌هاي انديشه بشري در آميزد و او را با گذشته آباء و اجدادي خود‌آشنا سازد. ارزش و منزلت هر شهر و آبادي به وجود انديشمندان و بزرگ مردان علم و ادب آن است. شهر خوي چه در گذشته و چه در زمان حال از وجود اين بزرگواران بهره‌مند بوده است. ياد شهدا و نام آوران اين شهر را گرامي‌مي‌داريم. شاكريم كه اكنون در اين شهر وفاق و هم دلي برقرار است و مسير توسعه و بالندگي طي مي‌شود.»

گفتني است آيين گشايش هم انديشي شهر تاريخي و فرهنگي خوي، با اجراي موسيقي دستگاهي تار، توسط استاد ابراهيم موسي زاده پايان يافت.

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ١١ آبان ١٣٨٩ - ١٠:٣٥ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.