اخبار > جنگ بيست و دو روزه غزه از ديد عكاسان و كاريكاتوريست‌هاي جهان روايت شد


در نمايشگاه عكس و كاريكاتور غزه در خون :
جنگ بيست و دو روزه غزه از ديد عكاسان و كاريكاتوريست‌هاي جهان روايت شد

 

نمايشگاه عكس و كاريكاتور «غزه در خون»، روز سه شنبه، هشتم تير در موزه هنرهاي معاصر فلسطين، وابسته به فرهنگستان هنر گشايش يافت.

 نمايشگاه عكس و كاريكاتور «غزه در خون»، روز سه شنبه، هشتم تير در موزه هنرهاي معاصر فلسطين، وابسته به فرهنگستان هنر گشايش يافت.


به گزارش روابط عمومي‌فرهنگستان هنر، محبوبه پلنگي، رئيس موزه هنرهاي معاصر فلسطين، علت برگزاري اين نمايشگاه را پاسداشتي براي شهداي ناوگان آزادي كه دهم خرداد ماه امسال با نيتي بشر دوستانه عازم غزه بودند و مورد حمله رژيم صهيونيستي قرار گرفتند، اعلام كرد و گفت: «موزه فلسطين اين بار با همكاري خانه كاريكاتور نمايشگاهي از آثار كاريكاتور و عكس درباره غزه در موزه برگزار مي‌كند.»

آثار به نمايش در آمده شامل چهل و يك عكس از جريان جنگ بيست و دو روزه غزه و بيست و پنج اثر كاريكاتور است. محبوبه پلنگي درباره نحوه همكاري موزه فلسطين با خانه كاريكاتور گفت: «در زمان جنگ بيست و دو روزه، طي فراخوان اينترنتي كه به خانه كاريكاتور ايران داده بوديم، آثار زيادي از كاريكاتوريست‌هاي دنيا بر روي سايت خانه كاريكاتور قرار گرفت و جوايزي هم در نظر گرفتيم و به هنرمندان اهدا كرديم. در واقع اين نمايشگاه گسترده‌ترين و تازه‌ترين مشاركت كاريكاتوريست‌هاست كه پس از مسابقه هولوكاست و بازتاب وسيع بين المللي آن انجام داديم، ما اين تجربه را بارديگر با خانه كاريكاتور ايران، درباره غزه، تكرار كرديم.»

عكس‌هاي به نمايش در آمده در طبقه اول موزه، بازتاب تلخ و مهيبي از وقايع جنگ غزه هستند و واقعيت دردناك اين جنگ را بر كودكان و زندگي مردم مظلوم غزه نشان مي‌دهند. اما در تضاد با اين عكس‌هاي تلخ، كاريكاتورهاي به نمايش در آمده در طبقه دوم، با زباني طنز به روايت ستيز مردم غزه با رژيم صهيونيستي مي‌پردازد. خانم پلنگي درباره انگيزه برقراري اين تضاد در نمايش آثار اين نمايشگاه گفت:« كاريكاتور، طنز تلخ است و به آن معنا كه هميشه لبخند را بر چهره آورد نيست. در واقع، كاريكاتور ابزاري است، براي بيان واقعيت‌هاي تلخ جامعه كه هر بيننده‌اي با ظن و گمان خودش با آن ارتباط بر قرار مي‌كند. كاريكاتورهاي به نمايش در آمده در اين نمايشگاه نيز مقاومت و حركت سخت كوشانه مردم غزه را با نگاه متفاوت‌تري بيان كرده است. به عقيده من كاريكاتور مي‌تواند مسائل جهان اسلام را به خوبي نشان دهد. به طور مثال "ناجي العلي" و "اميه جحا" از جمله كاريكاتوريست‌هايي هستند كه مقاومت مردم فلسطين را با كاريكاتورهايشان به نمايش گذاشتند و مسائل تلخ و شيرين اين مقاومت را در قالب طنزي تلخ به مردم جهان نشان دادند و ارتباط موثري با مخاطبان خود ايجاد كردند.»

گفتني است اين نمايشگاه تا 30 تير در موزه هنرهاي معاصر فلسطين داير است.

 
 
 

زمان انتشار: يکشنبه ١٣ تير ١٣٨٩ - ٠٨:٠٧ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.