اخبار > جلال شباهنگي :نقاشي امروز نياز به تحليل و راهکارهاي تازه دارد


جلال شباهنگي :نقاشي امروز نياز به تحليل و راهکارهاي تازه دارد

 

نقاش و عضو پيوسته فرهنگستان هنر، در خصوص آثار به نمايش درآمده در نمايشگاه «طبيعت در نگاه نقاشان نوگراي ايران» گفت: «نقاشي امروز نياز به تحليل و راهكارهاي تازه دارد.»

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر به نقل از موسسه فرهنگي-هنري صبا، جلال شباهنگي گفت: «هنرمند نمي‌تواند طبيعت را نشناسد، چراکه طبيعت تا لحظه آخر حيات با انسان است و هميشه ذهن را درگير مي‌کند. به همين خاطر نقاشي از طبيعت براي نقاش ضرورت دارد؛ اما هنرمند بايد حرف امروز را بزند. برپايي نمايشگاه طبيعت حرکت خوب و اتفاق مثبتي است؛ اما بهتر است اين اتفاقات پاسخگوي حداقل دو سال آينده ما باشد. برگزاري نمايشگاهي با نام طبيعت از آثار سال‌هاي پيش هنرمندان نقاش، اگرچه بسيار ارزشمند است؛ اما شايد پاسخگوي نياز امروز ما نباشد.»

شباهنگي در مورد وضعيت خلق اثر در دوره معاصر به خصوص در مورد طبيعت گفت: «ما در زمينه خلق اثر هنري، به برنامه ريزي و فكر بيشتري نياز داريم تا نقاشي‌ها دچار تكرار نشوند. در سال گذشته در دوسالانه نقاشي 3300 کارشبيه به هم داشتيم که ما به سختي از بين آن‌ها سي-چهل اثر انتخاب کرديم.
اين تکرار‌ها به نظر من به خاطر اين است که مشخص نيست ما چه مي‌خواهيم؟ در دانشگاه‌ها هم اين همه خلاقيت جوانان هنرمند، با تکرار خودشان از دست مي‌رود. براي هر كار هنري يک برنامه و راهکار نياز است که پس از تحليل به نتيجه برسد و دريچه تازه‌اي بر روي هنرمند بگشايد. احساس مي‌كنم نيازمند شورايي از سردمداران و بزرگان نقاشي هستيم كه دور هم جمع شوند و مطابق شرايط امروز ما در ايران و نيازهاي انسان امروز، موضوعات مهم را مطرح کنند و آن‌ها را به گوش جامعه هنري برسانند.»
او ادامه داد: «هنرمندان جوان ما به چنين شورايي بسيار نيازمند هستند؛ چرا که آن‌ها در دانشگاه‌ها مدام کارهاي استادانشان را تکرار مي‌کنند يا در يک کار خود به تکرار مي‌افتند. اين شورا مي‌تواند موضوعي مثل طبيعت را تجزيه و تحليل کند و معنا و مفهوم ديگري را از دل آن بيرون بکشد؛ معنايي که حرف امروز ما باشد و دريچه تازه‌اي را به نقاشي امروز بگشايد. هنرمندان ما بسيار خلاق هستند؛ اما اين خلاقيت خصوصا در جوان هنرمند به خاطر اينکه راه را نمي‌شناسد، به تکرار مي‌رسد.»
شباهنگي با اشاره به اينکه نقاشي طبيعت فقط منظره و دورنما نيست، گفت: «طبيعت فقط منظره نيست. دو تکه رنگ هم مي‌تواند القاي طبيعت کند. آنچه در جهان ما رخ مي‌دهد انساني و بخشي از طبيعت است. فقط با نقاشي کردن و برپايي نمايشگاه مشکل ما حل نمي‌شود؛ بلکه بايد زمينه‌اي فراهم شود که نگاه‌ تازه‌تري به نقاشي داشته باشيم. جامعه هنري ما جا دارد که در مسير درستي قرار بگيرد و کار کند تا خلاقيت‌ جوان‌ها که تجربه زيادي هم ندارند، هرز نرود.»
نمايشگاه «طبيعت در نگاه نقاشان نوگراي ايران» تا 29 ارديبهشت، به جز ايام تعطيل از ساعت 10 تا 19 پذيراي عموم علاقه‌مندان است.

 
 
 

زمان انتشار: شنبه ٢٤ ارديبهشت ١٣٩٠ - ٠٩:١٧ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.