اخبار > تهران پایتخت هنر مقاومت جهان می‌شود


با حضور هنرمندان 77 کشور جهان
تهران پایتخت هنر مقاومت جهان می‌شود

 

سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت با حضور هنرمندان 77 کشور جهان از قاره‌های مختلف و رقابت 5550 اثر در 12 بخش از فردا در موسسه صبای فرهنگستان هنر آغاز به کار می‌کند.

سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت با حضور هنرمندان 77 کشور جهان از قاره‌های مختلف و رقابت 5550 اثر در 12 بخش از فردا در موسسه صبای فرهنگستان هنر آغاز به کار می‌کند.
در این جشنواره از میان 5550 اثر رسیده به دبیرخانه، 4000 اثر متعلق به هنرمندان داخلی و 1550 اثر متعلق به هنرمندان 77 کشور مختلف از پنج قاره جهان است.

قرار است از فردا (پنجم آذر) تا یک ماه (پنجم دی) 1200 اثر منتخب این جشنواره بین المللی در موسسه صبای فرهنگستان هنر به معرض نمایش گذاشته شود.

سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت در 12 بخش نقاشی، طراحی و چاپ دستی، نگارگری، خط و نقاشی، تصویرسازی، پوستر، عکاسی، کاریکاتور، طرح های حجمی، انیمیشن، هنرهای جدید و مفهومی و همچنین پژوهش های تخصصی شامل همایش علمی و ارائه مقالات پژوهشی برگزار می شود.

به گزارش جام جم، محمد حبیبی، دبیر اجرایی این جشنواره همچنین از برگزاری بخش های جنبی شامل نشست ها و کارگاه های تخصصی و پخش فیلم های انیمیشن منتخب جشنواره در حاشیه بخش های اصلی خبر داد.

او گفت: در 12 بخش اصلی آثار رسیده به تفکیک در گروه های داوری بررسی می شود و در نهایت سه نفر نخست هر بخش معرفی می شوند و در مراسم اختتامیه جوایز خود را دریافت می کنند.

حبیبی همچنین از برگزاری جشنواره ای با موضوع مقاومت در غزه خبر داد که چندی پیش در خصوص سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت برگزار شد.

حبیب الله صادقی، دبیرکل این جشنواره نیز به جام جم گفت: هنر مقاومت هنری اجتماعی است که تجربه آن در نقاط مختلف جهان وجود دارد؛ به عنوان مثال پیکاسو آثاری درباره بمباران دهکده گرونیکا، گویا آثاری درباره تیرباران سوم ماه می دارد. به هر حال این تجربه ای جهانی است و متناسب با انقلاب ها نیز شاهدیم هنرمندان توانمند رویدادهای مربوط به مقاومت مردم را دنبال و در آثارشان منعکس می کنند.

وی افزود: هنر مقاومت به خصوص از قرون 16 و 17میلادی و با به وجود آمدن هنر کاریکاتور شکل گرفت و در آثار امپرسیونیست ها و اکسپرسیونیست ها رشد یافت.

دبیرکل جشنواره هنر مقاومت گفت: البته ما پیش از این هم در فرهنگستان هنر جشنواره جهان اسلام را با رویکردی مدرن تر برگزار کردیم، اما در جشنواره هنر مقاومت که به همت مرکز فرهنگی روایت فتح برگزار می شود، این ایده را در سطحی وسیع تر و با ابعاد بین المللی بیشتری برگزار می کنیم.

صادقی درباره دبیران بخش های مختلف جشنواره اظهار کرد: 12 دبیری که معرفی کردیم جزو هنرمندان درجه یک هنر متعهد، هنر اجتماعی و هنر انقلابی هستند و دستاوردهای هنری و پژوهشی و نمونه سازی های آنان بر هیچ کسی پوشیده نیست. آنها در چند سال اخیر جزو بهترین ها بوده اند و هر یک جزو نام آوران دانشگاه و مراکز هنری هستند.

او یکی از اهداف برگزاری این جشنواره را آشنایی نسل سوم انقلاب با آثار هنرمندان قدیمی در زمینه هنر مقاومت عنوان کرد و افزود: وجود دبیران در چنین سطحی به هدف ما در این زمینه کمک می کند.

به گفته وی، در هر بخش حدود سه تا پنج نفر به داوری می پردازند که البته دبیران هر بخش خود گل سرسبد داوران هستند.

صادقی ادامه داد: در این دوره از جشنواره شاهد حضور داوران بسیار سرشناسی از کشورهای بزرگ جهان هستیم.

او از آمادگی برای فعال کردن دبیرخانه چهارمین دوره جشنواره خبر داد و درباره بودجه جشنواره سوم نیز اظهار کرد: سال قبل در دوره دوم بودجه خط به خط شد، اما امسال چهار بخش به جشنواره اضافه شد و ما با تلاش بسیجی وار دوستان کارها را پیش می بریم.

مراسم افتتاحیه سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت فردا ساعت 18 با حضور برخی مدیران هنری و هنرمندان رشته های مختلف در فرهنگستان هنر برگزار می شود و همزمان موسسه صبا، نمایش آثار منتخب جشنواره را آغاز می کند.

هدف اصلی جشنواره عبارت است از ترویج فرهنگ مقاومت و ارزش های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و تاکید بر فرهنگ پایداری در هنرهای تجسمی از طریق تولید و ارائه و نمایش آثار فاخر تجسمی و آخرین دستاوردها و تجربیات هنرمندان معاصر ایران و جهان با موضوع مقاومت و پایداری.

همچنین بررسی، نقد و تحلیل جلوه های گوناگون هنر مقاومت و نیز تاکید بر فرهنگ مقاومت و پایداری در هنرهای معاصر، متعهد و بیدارگر، ایجاد زمینه های تعامل و گفت وگو میان هنرمندان خلاق و فعال در عرصه فرهنگ و هنر مقاومت در ایران و دیگر کشورها با تاکید بر جهان اسلام و همچنین ایجاد زمینه مناسب برای تشکیل مرکز بین المللی هنر مقاومت از دیگر اهداف این جشنواره است.

حبیب الله صادقی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، جواد جباری، سیدعباس میرهاشمی، غلامعلی طاهری، محمد حبیبی و مصطفی گودرزی اعضای شورای برنامه ریزی و هیات علمی سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت هستند.

 
 
 

زمان انتشار: دوشنبه ٤ آذر ١٣٩٢ - ١٤:١١ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.