|
اخبار > «رواق هنر» پيوند ميان مردم و فرهنگستان است |
|
گفتگو با هنرمندان پيرامون عملكرد و بناي ساختمان مركزي فرهنگستان هنر
«رواق هنر» پيوند ميان مردم و فرهنگستان است
|
به مناسبت افتتاح« رواق هنر» ساختمان مركزي فرهنگستان هنر، برخي هنرمندان ديدگاههاي خود را درباره بناي ساختمان مركزي و همچنين عملكرد فرهنگستان هنر بيان كردند.
به مناسبت افتتاح« رواق هنر» ساختمان مركزي فرهنگستان هنر، برخي هنرمندان ديدگاههاي خود را درباره بناي ساختمان مركزي و همچنين عملكرد فرهنگستان هنر بيان كردند.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، منصوره حسيني، هنرمند نقاش و پيشكسوت، در خصوص بناي ساختمان مركزي فرهنگستان هنر از منظر زيباييشناسي بصري گفت: «با نگاه به اين بنا ميتوان پيبرد كه معمار اين بنا خود، يك هنرمند نقاش است، زيرا كه تلفيق رنگها بسيار نادر و زيباست. چنانكه مخاطب با مشاهده زمينه رنگها متوجه همخواني آن ميشود. بهطوريكه ميبيند رنگها از گِل ماشي به سمت رنگ نارنجي رفته. همخواني خاصي در تم رنگها وجود دارد كه همه اينها بيانگر انتخاب درست و به جاي اين رنگهاست، تمام اين موارد دست به دست هم داده و بناي زيبايي خلق شده.»
عضو فرهنگستان هنر ادامه داد: «در خصوص «رواق هنر» هم اين هم خواني رنگ مشاهده ميشود، به طوري كه ستونها و حجاريهاي روي آن به همراه محوطه رواق هنر كه از رنگهاي آرام استفاده شده است، اين نكته را در ذهن متبادر ميكند كه معمار آن داراي سبك ميني ماليست است، چرا كه از كوتاهترين و سادهترين راه، پيام خود را به بيننده منتقل ميكند.»
وي در مورد كاركرد فرهنگستان و ارتباط با هنرمندان اظهار داشت: «فرهنگستان حق زيادي بر گردن من دارد.»
وي در خاتمه، توجهات و حمايت اين فرهنگستان به هنر و هنرمند را قابل ستايش دانست.
عليرضا قهاري از استادان پيشكسوت، در عرصه معماري، در پاسخ به اين سئوال كه آيا معماري بنا با كاركرد فرهنگي آن سنخيت دارد، اظهار داشت: «اين بنا تجربه جديدي از فضا سازي فرهنگي است و در واقع ميتوان گفت سرآغاز حركتي در فضا سازي شهري نيز محسوب ميشود، چرا كه باز بودن محيط «رواق هنر» اين مجموعه و با رفت و آمد مردم به درون آن، پيوندي ميان مردم و فرهنگستان ايجاد ميكند. در واقع ميتوان گفت با اين كار پيوند مردم با فرهنگ و هنرشان بيشتر خواهد شد، به طوريكه اين كاركرد معماري آن، تاثير به سزايي بر عملكردش نيز خواهد داشت، گرچه از يك تفكر فرهنگي، غير از اين نميتوان انتظار داشت.»
محمد مهدي هراتي نيز در پاسخ به اين سئوال كه آيا عملكرد فرهنگستان هنر اين مطلب را به ذهن متبادر ميكند كه اين مجموعه فرهنگي، با ساير مراكز فرهنگي به صورت موازي كار ميكند يا خير ، پاسخ گفت : «نميتوانيم كاركرد فرهنگستان هنر را موازي با ساير مراكز بدانيم. گرچه بايد در ابتدا متذكر شوم كه فرهنگستان هنر در مقايسه با ساير فرهنگستانهاي ديگر چون فرهنگستان زبان و ادب فارسي و فرهنگستان علوم پزشكي سابقه زيادي ندارد و در دهه اخير تأسيس شده، ليكن عملكرد فرهنگستان هنر به گونهاي بوده كه در همين مدت كوتاه، ثابت كرده، ميتواند براي فرهيختگان و هنرمندان مامني باشد. ما در تاريخ ايران، بهخصوص دوران صفويه، متوليان فرهنگي داشتيم، اما مديريت كلان و مديريتي كه بر پايه اصول باشد هيچگاه پايه ريزي نشده بود، اما در فرهنگستان برنامهريزي به صورت صبورانه و حساب شده است.»
اين استاد ارزشمند ادامه داد: «افرادي كه در اين مكان مشغول به همكاري هستند داراي تجارب بسيار خوب و ارزشمند در حوزههاي مختلف هنري ايران و جهان هستند و اين فرصت مناسبي براي بازنگري بسياري از مسائلي است كه حاصل بيخبريهاي حاكم بر دنياي هنر است و در واقع آشنايي با مقولات مختلف هنري و آشتي با هويت و تمدن و هنر ملي ايراني- اسلامي است.»
اين هنرمند نقاش و نگارگر افزود: «فرهنگستان هنريك مركز آكادميك است كه برنامهريزيهايي كه در حوزههاي مختلف هنري انجام ميدهد متعالي است. اكثر اعضاي فرهنگستان داراي تحصيلات، تاليفات و آثار هنري و حتي موزهاي هستند.»
وي ادامه داد: «بنده در سالهاي خيلي پيشتر با مركزي فرهنگي ارتباط و همكاري داشتهام ولي به عنوان يك برنامهريز با سابقه كه تاليفات بسياري هم در اين حوزه داشتهام، آن مركز نتوانست از اين تاليفات استفاده كند.»
محمدمهدي هراتي در خاتمه مقوله هنر را به مانند حلقههاي زنجير دانسته و گفت: «هنر بستر دريايي است كه آرام و بدون موج حركت ميكند. ماهيت هنر به گونهاي است كه فرهنگ آفريني ميكند و فرهنگ تمدن به بار ميآورد و تمدن آبادي و مدنيت را ميآفريند و خاستگاه هنر و هنرمند در مراكز پويا و هدفمند نهفته است و فرهنگستان هنر يكي از آنهاست و شايد هم همه آنهاست.»
|
|
|
|
|
زمان انتشار: شنبه ١٩ ارديبهشت ١٣٨٨ - ١٢:٠٢ | نسخه چاپي
...در حال ثبت نظر نظر شما ...در حال ثبت نظر خروج
|