 |
اخبار > انتشارات فرهنگستان هنر منتشر كرد «دانش نامه زيبايي شناسي» |
 |
انتشارات فرهنگستان هنر منتشر كرد «دانش نامه زيبايي شناسي»
|

انتشارات فرهنگستان هنر، در ادامه روند ترجمه و نشر كتب ارزشمند حوزه هنر در جهان، اقدام به چاپ كتاب ارزشمند «دانش نامه زيبايي شناسي» كرد.
انتشارات فرهنگستان هنر، در ادامه روند ترجمه و نشر كتب ارزشمند حوزه هنر در جهان، اقدام به چاپ كتاب ارزشمند «دانش نامه زيبايي شناسي» كرد.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، اين كتاب كه حاصل ترجمه شش پژوهشگر و مترجم كشور: منوچهر صانعي دره بيدي، امير علي نجوميان، شيده احمدزاده، بابك محقق، مسعود قاسميان و فرهاد ساساني، توسط بريس گات و دومينيك مك آيور لوپس نگاشته شده است و ويراستاري نسخه ترجمه شده، به عهده مشيت علايي بوده است.
ناشر اين كتاب در قسمتي از مقدمه آن ضمن اذعان به فقر جدي ترجمه منابع دست اول و كلاسيك در جامعه فرهنگي و دانشگاهي كشور، آورده است: «تا يافتن چاره اي براي اين معضل قديمي، كه عموم رشته هاي علوم انساني هنر را تحت تأثير خود قرار داده است، ناگزير از آنيم كه به منابع معتبر خارجي و ترجمه هاي موثق رو مي آوريم از اين رو فرهنگستان هنر در طي دو سال اخير با وارد شدن به حوزه تخصصي زيبايي شناسي فلسفه هنر دست به گزينش و ترجمه آثار برجسته اي زده ك از مقدمه و كليات حرف فراتر رفته و عرصه هاي نويني بر مباحث جدي و عميق گشوده اند.»
بريس گات و دومينيك مك آيورلوپس، نويسندگان اين كتاب در مقدمه اي، اين كتاب را تدوين شده در چهارچوب فلسفه تحصيلي ذكر كرده اند كه خود را به روشني بيان و دقت استدلال ملزم مي داند و علاوه بر آن خود را متعهد مي داند پلوراليسم فزاينده رويكرد تحليلي را بسط دهد. ايشان افزوده اند: «همچنين كتاب حاضر با طرح نظرات متفكرين خارج از جريان تحليلي نشان مي دهد كه زيبايي شناسي تحليلي مي تواند از آنها چيزها بياموزد.»
در همين مقدمه هدف كتاب معرفي بسياري از موضوعات و متفكرين مهم زيبايي شناسي فلسفي ذكر شده كه به همين دليل مي توان از ان به عنوان كتاب درسي دانشگاهي براي دروس فلسفه هنر استفاده كرد. به گفته همين مقدمه، كتاب در چهار بخش تنظيم شده است: «بخش نخست تاريخي است و بسياري از نويسندگان كلاسيك اين موضوع و همچنين برخي از متفكران صاحب نفوذ متأخر فلسفه هاي تحليلي و اروپايي را در بر مي گيرد.. بخش دوم كتاب به مفاهيم و نظريه هاي اساسي زيبايي شناسي اختصاص يافته است و به مسائل مهمي همچون تعريف «هنر»، ماهيت اكر زيبا و موازين تفسير درست مي پردازد. در بخش سوم از مسائل مشخص تري، از قبيل هنر و شناخت هنر و احساسات و عواطف و همچنين چالش هاي فمينيسم، زيبايي شناسي زيست محيطي و نقش هنر عامه پسند در مواجهه با زيبايي شناسي سنتي بحث شده است. موضوع بخش آخر هنرهاي نه گانه است: موسيقي، نقاشي، عكاسي، سينما، ادبيات، تئاتر، رقص، معماري و مجسمه سازي.»
ويراستار اين كتاب نيز در مقدمه اي بر آن كتاب حاضر را ترجمه اي از The Routeledje Companion a Aesthetics عنوان كرده كه عمدتاً از منظر فلسفه تحليلي تأليف شده كه روشني بيان و پرهيز از دشوار نويسي از وي|گي هاي آن است. «.............علايي» كتاب حاضر را يكي از بهترين منابع موجود براي علاقه مندان زيبايي شناسي فلسفه در زبان فارسي ذكر كرده كهيقيناً در رفع بسياري از ابهامات و دشواريهاي اين موضوع كه در ساليان اخير وجاهت قابل ملاحظه اي كسب كرده مفيد خواهد بود.
از نويسندگان مقالاتي كه در اين كتاب آثاري گنجانده شده است مي توان به فن استالنكر (مدرس نگارش دانشگاههاي هاروارد و كانكتيكات آمريكا)، جيمز اُ يانگ (استاد فلسفه د دانشگاه ديكتورياي كانادا)، جوزف مارگوليس (استاد فلسفه دانشگاه تمپل آمريكا)، پيتر لامارك (استاد فلسفه دانشگاه هال انگليس)، جان راي فيشر (استاد فلسفه دانشگاه كلرادوي آمريكا)، تد كوهن (استاد فلسفه دانشگاه نيويورك) و... اشاره كرد.
اين كتاب در شمارگان 2000 نسخه منتشر و به بازار كتاب عرضه شده است.
|
|
|
|
|
زمان انتشار: يکشنبه ٣١ ارديبهشت ١٣٨٥ - ٠٩:٢٣ | نسخه چاپي
...در حال ثبت نظر  نظر شما ...در حال ثبت نظر  خروج
|