|
اخبار > چهارمين نشست ديدار با هنرمندان، ويژه تجليل از «محمد احصايي» برگزار شد |
|
چهارمين نشست ديدار با هنرمندان، ويژه تجليل از «محمد احصايي» برگزار شد
|
در اين نشست كه در مجموعه هنرپژوهي نقش جهان وابسته به فرهنگستان هنر برپا بود، هنرمنداني چون ابراهيم حقيقي، آيدين آغداشلو، جلال شباهنگي و صداقت جباري پيرامون خاطرات، ويژگيها و آثار احصايي صحبت كردند.
در اين نشست كه در مجموعه هنرپژوهي نقش جهان وابسته به فرهنگستان هنر برپا بود، هنرمنداني چون ابراهيم حقيقي، آيدين آغداشلو، جلال شباهنگي و صداقت جباري پيرامون خاطرات، ويژگيها و آثار احصايي صحبت كردند.
ابتدا ابراهيم حقيقي در مورد خاطرات خود از ورود به دانشكده هنرهاي زيبا ياد كرد و گفت: «سرنوشت حرفهاي من و گرافيست شدنم، از مأنوس شدن با مرتضي مميز، محمد احصايي و فرشيد مثقالي آغاز شد. من به عنوان يك شاگرد و طالب هنر، در كنار معلماني قرار گرفتم كه به قول احصايي نفسشان حق بود. هنرمنداني كه جمع فكر و انديشه آنها ايجاد جريان و انديشه ميكرد.»
حقيقي با تأكيد بر اينكه انسان معاصر بايد به شيوه معاصر فكر كند و همواره طرحي نو در اندازد، مهمترين ويژگي احصايي را نوگرايي دانست و افزود: «احصايي حتي در زماني كه بنا به رسم كهن، سفارشي به او داده ميشود، باز نوگرايي، ملاحت و شيريني خاص خودش را به آن وارد ميكند؛ تا اثري متفاوت از سايرين خلق كند. حتي در حيطه گرافيك، تمام نشانههايي كه او با خط فارسي طراحي كرده است هنوز هم ماندگار و زنده هستند.»
آيدين آغداشلو، ديگر هنرمند حاضر در اين نشست، درباره حرفه و آثار احصايي گفت: «احصايي هنرمند منحصر و يگانهاي است كه هماهنگي، توازن و همراهي معنا و اجرا، در آثارش، او را در حد بالايي از هنرمندان معاصر قرار داده است. در كار او يك آمد و شد بسيار حياتي وجود دارد. يعني جدا از هر گونه دوگانگي، همان طور كه انديشيده كار كرده و همان طور كار كرده كه ميانديشيده.»
آغداشلو در ادامه سخنانش احصايي را علاوه بر يك هنرمند بزرگ، يك استاد و معلم تمام و كمال و پيرو ميرعماد در سبك آموزش دانست كه تمام بار امانتي را كه به دوش دارد، به شاگردانش ميسپارد.
اين هنرمند نقاش همچنين از دوست چهل ساله خود، به عنوان گرانترين هنرمندان ايراني معاصر و زنده نام برد و اشاره كرد كه آثار هيچ هنرمند ديگري تاكنون با اين قيمتها در خارج از ايران به فروش نرسيده است.
پس از سخنان آغداشلو، جلال شباهنگي محمد احصايي را هنرمندي خواند كه در رأس ويژگيهايش، اخلاق حرف اول را ميزند.
شباهنگي با اشاره به اينكه احصايي هنرمند مسئوليت پذيري است ادامه داد: «اعتقاد به اخلاق، سبب ميشود آموزش احصايي نيز از كيفيت بالايي برخودار باشد و هيچ معمايي براي دانشجويان باقي نگذارد و آنها را در يك مسير صحيح به سمت خود هدايت كند.»
صداقت جباري نيز با يادآوري خاطرات رسم المشقهاي احصايي در كتابهاي درسي گذشته، بار ديگر به شتاب و نوآوري در آثارش اشاره كرد و ادامه داد: «شتاب او در رشد و تغيير جلوههاي كارش، آن قدر زياد است كه شاگردانش از او جا ميمانند، اما در عين حال شاگردانش را طوري تربيت ميكند و در مسيري قرار ميدهد كه قدرت پريدن پيدا كنند.»
اين نشست با پخش تصاويري از آثار محمد احصايي از دهه 40 تاكنون، ادامه داشت.
احصايي در توضيح آثارش با تأكيد بر اينكه هنرمند بايد بدون مقاومت كار كند گفت: «خيلي از اين كارها را من انجام ندادهام. من تنها اين توفيق را داشتهام كه خودم را از كار كنار بكشم، قلم را رها كنم و بگذارم خودش هر كاري ميخواهد انجام دهد.»
احصايي در ادامه تصريح كرد: «من اعتقادي به خلاقيت ندارم. خلاقيت يعني از نيست به هست آوردن، كه اين مخصوص خداوند است. من اعتراف ميكنم كه تمام آثار خوشنويسي من في البداهه نوشته شده است و هر وقت تصميم گرفتم خوب بنويسم خراب شده است.»
وي تصاويري از كتابت آيات مختلفي از قرآن كريم كه با خط محقق نوشته است را نيز به حاضران نشان داد و با تأكيد بر اينكه تنها در حوزه خط نستعليق مدعي است، ادامه داد: «حدود 300 تا 400 سال است كه خط محقق متروك شده است، اما به عقيده من از نظر نظام مندي و شكوه، به شكل غريبي به نستعليق نزديك است و پس از خط كوفي مناسبترين قلم براي نوشتن كلام خداوند است.»
اين برنامه با اهداي لوح تقدير فرهنگستان هنر، توسط آيدين آغداشلو به محمد احصايي، به پايان رسيد.
|
|
|
|
|
زمان انتشار: سه شنبه ١ آبان ١٣٨٦ - ١٤:٠٣ | نسخه چاپي
...در حال ثبت نظر نظر شما ...در حال ثبت نظر خروج
|