|
اخبار > از جمعي هنرمندان و پيش كسوتان هنر كرمان تجليل شد |
|
در پيش همايش گنجينه هاي از ياد رفته در كرمان
از جمعي هنرمندان و پيش كسوتان هنر كرمان تجليل شد
|
در پيش همايش گنجينههاي از ياد رفته هنر در كرمان جمعي از هنرمندان و پيشكسوتان هنر، مورد تجليل قرار گرفتند.
در پيش همايش گنجينههاي از ياد رفته هنر در كرمان جمعي از هنرمندان و پيشكسوتان هنر، مورد تجليل قرار گرفتند.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، در راستاي برگزاري دومين گردهمايي گنجينههاي از يادرفته هنر ايران، پيش همايشي به همين منظور در شهر كرمان برگزار شد.
اين پيش همايش چهارم و پنجم دي ماه به مدت دو روز، با حضور استادان هنرهاي سنتي، دانشجويان و جمعي از علاقهمندان در تالار وحدت دانشگاه شهيد باهنر كرمان برگزار شد. ابتدا آقاي سلجوقي، رئيس پيش همايش گنجينههاي هنر كرمان، در خصوص چگونگي اين همايش مطالبي را عنوان كرد، سپس مهندس مهدي مكينژاد، دبير علمي گردهمايي و استاد محسن محسني در خصوص اهداف برگزاري اين گردهمايي از سوي فرهنگستان هنر به ايراد سخنراني پرداختند. آقاي هاتفي، نماينده معاونت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيز از جمله سخنرانان حاضر در برنامه افتتاحيه اين پيش همايش بود.
در طي اين برنامه ها هنرمندان و پيشكسوتان هنرهاي فراموش شده كرمان مورد تجليل قرار گرفتند. از ديگر رويدادهاي اين پيش همايش افتتاح كارگاه هنرهاي از ياد رفته كرمان بود كه بيش از ده هنرمند به صورت زنده آثار هنريشان را اجرا كرده و در معرض ديد علاقهمندان قرار دادند. افتتاح نمايشگاه طرح و نقش پيشكسوتان قالي كرمان در مجموعه موزه صنعتي كرمان از ديگر برنامههاي جنبي اين همايش بود. در اين نمايشگاه براي نخستين بار، تعداد زيادي از آثار هنرمندان طراح نقش و فرش كرمان كه اغلب در قيد حيات نيستند، به نمايش گذاشته شد.
آيين گشايش اين همايش، با پخش فيلمي از مرحوم غضنفر مير احمدي، استاد رشته شال بافي و با اجراي قطعه موسيقي به صورت زنده در تالار وحدت همراه بود.
در اين پيش همايش مقالههاي «تزئينات در معماري سيرجان» از مهدي مكي نژاد، «قالي كرمان» از محسن محسني، «رنگرزي سنتي در روستاي گوغر در شهرستان بافت» از زهره شهبا ، «سيخ ورچين: بافته اي فراموش شده در شهر بابك» از هانيه نيكخواه، «مستند سازي نسخه هاي رنگرزي سنتي در كرمان» از محمد جواد كارآمد، «شناخت وجوه گوناگون شخصيت خواجه شهاب الدين مرواريد كرماني» از عليرضا هاشمي ،« نقش هاي انساني در كاشي هاي هفت رنگ حمام ابراهيم خان و اسماعيل خان وزير » از مجتبي يزدان پناه، «طرح شناسايي و امكان سنجي احياي هنر هاي بومي از ياد رفته استان كرمان » از مهدي محبي، «آيين هاي فراموش شده ننيز» از عباس افضلي و «رسم چهلم بهار» از مريم رهجو ارائه شد.
در اين پيش همايش با استاد محسن محسني و استاد ريحاني در زمينه رنگرزي طبيعي و استاد احمد رسولي در زمينه طرح و نقش فرش كرمان و ديگر كارشناسان در رشته فرش كرمان مصاحبه شد و از اين استادان پيشكسوت تصويربرداري شد. اين گفتگوي تخصصي چهار ساعت به طول انجاميد و زواياي مختلفي از تنگناها و مشكلات فرش كرمان مورد بررسي قرار گرفت.
اين همايش عصر روز پنج شنبه با گشايش نمايشگاه دانشجويان دانشكده هنر كرمان در زمينه نگارگري و تذهيب به كار خود پايان داد.
گفتني است، نخستين گردهمايي گنجينههاي از يادرفته در سال گذشته با هدف شناسايي، پاسداشت و توسعه هنرهاي در حال فراموشي در رشتههاي كتاب، كتاب آرايي، هنرهاي صناعي، فرش و هنرهاي مرتبط با معماري برگزار شد.
دومين گردهمايي گنجينه هاي از يادرفته از سوي فرهنگستان هنر، در آذرماه 1388 در تهران برگزار خواهدشد.
|
|
|
|
|
زمان انتشار: سه شنبه ١٠ دی ١٣٨٧ - ١٢:٢٨ | نسخه چاپي
...در حال ثبت نظر نظر شما ...در حال ثبت نظر خروج
|