 |
اخبار > پژوهش كافي در زمينه نگارگري انجام نشده است |
 |
رئيس گروه علمي نگارگري مكتب شيراز عنوان كرد:
پژوهش كافي در زمينه نگارگري انجام نشده است
دكتر آيت اللهي، رئيس گروه علمي نگارگري گردهمايي مكتب شيراز، معتقد است غير از مقالات و كتاب هايي كه توسط غربيها در اين رشته نگاشته شده است ، پژوهش كافي از سوي كارشناسان ايراني انجام نشده است.
|

|
|
|
دكتر آيت اللهي، رئيس گروه علمي نگارگري گردهمايي مكتب شيراز، معتقد است غير از مقالات و كتاب هايي كه توسط غربيها در اين رشته نگاشته شده است ، پژوهش كافي از سوي كارشناسان ايراني انجام نشده است.
به گزارش روابط عمومي مكتب شيراز ، حبيب آيت الهي ، رئيس گروه نگارگري گردهمايي مكتب شيراز، در مورد تاثير بررسي نگارگري مكتب شيراز در نگارگري معاصر گفت: « تحقيق در نگارگري مكتب شيراز داراي اهميت زيادي است، زيرا به غير از آنچه غربيها در زمينه نگارگري ايراني نوشتهاند و برخي از آن ها به فارسي ترجمه شده است، پژوهش كافي در اين زمينه انجام نشده است. به همين دليل برگزاري گردهمايي مكتب شيراز، فرصتي است تا زمينه تحقيق و بررسي كارشناسان ميسر شود. به خصوص كه ده كتاب نيز همزمان با گردهمايي، توسط استادان ايراني منتشر ميشود.»
او در ادامه به توضيح ويژگيهاي نگارگري مكتب شيراز پرداخت : « وقتي از مكتب شيراز صحبت ميشود، تمام وقايع هنري و ادبي مانند فلسفه، حكمت، نگارگري، خوشنويسي، كتاب آرايي و معماري كه در طول چندين سده روي داده است، مد نظر قرار ميگيرد. يكي از هنرهايي كه در اين دوره از اهميت زيادي برخوردار است و روي شهرها و مكاتب ديگر تاثير گذاشته ، نگارگري است، زيرا زماني كه نگارگري در بسياري از مناطق به عنوان يك هنر تصويري مطرح نبوده ، نقاشي ديواري، كتاب آرايي و نگارگري در اين منطقه رواج داشته است . حتي مكاتبي مانند آل جلاير، تبريز و... از مكتب شيراز تاثير گرفتهاند. بنابراين مكتب شيراز يكي از كهنترين مكاتب نگارگري و نقاشي ايراني است كه بر هنرهاي ديگر همچون تذهيب، معماري و خوشنويسي اثر گذاشته است.»
رئيس گروه علمي نگارگري گردهمايي مكتب شيراز با ابراز اين مطلب كه تاثير نگارگري اين دوره در محدوده جغرافيايي ايران نيست و در هند ، افريقا و تركيه نمونههايي از اين هنر وجود دارد، به بخشهاي مختلف آن اشاره كرد: « اولين بخش مكتب شيراز شامل تعليم ديدگاه هايي است كه منجر به تاسيس مكتب بغداد و تبريز شدند. «جنيد شيرازي» از جمله كساني است كه پانزده سال در شيراز آموزش ديد و بعد به بغداد رفت، مكتب بغداد را تاسيس كرد و پس از آن ، با سفر به تبريز از پايه گذاران مكتب تبريز شد.
دومين بخش اين مكتب، تحت تاثير مكتب اصفهان و ... قرار دارد و با تغييرات جزيي از مكتب قبلي قرار ميگيرد. سومين بخش از مكتب شيراز نيز به زمان قاجار برميگردد. در گردهمايي مكتب شيراز ، سدههاي هفتم ، هشتم و نهم بررسي ميشود كه با موافقت دست اندركاران برگزاري گردهمايي ، نگارگري يك سده بيشتر يعني قرن دهم را نيز در بر ميگيرد.»
گردهمايي مكتب شيراز به هشت شاخه هنري و فرهنگي نگارگري، خوشنويسي، هنر هاي صناعي، موسيقي، معماري و شهرسازي، حكمت و عرفان، ادبيات و زبان شناسي و نسخه شناسي قرن هاي هفتم تا نهم هجري اختصاص دارد.
گفتني است، اين گردهمايي از 13 تا 17 آذر ماه در تهران و شيراز برگزار ميشود. |
|
زمان انتشار: يکشنبه ٢٦ آبان ١٣٨٧ - ١٣:٥٦ | نسخه چاپي
...در حال ثبت نظر  نظر شما ...در حال ثبت نظر  خروج
|