|
اخبار > با حضور ميرحسين موسوي افتتاح شد «رواق هنر » ساختمان مركزي فرهنگستان هنر |
|
با حضور ميرحسين موسوي افتتاح شد «رواق هنر » ساختمان مركزي فرهنگستان هنر
|
«رواق هنر» ساختمان مركزي فرهنگستان هنر جمهوري اسلامي ايران عصر روز يكشنبه، 13 ارديبهشت، با حضور مهندس ميرحسين موسوي، زهرا رهنورد ، بهمن نامور مطلق ، محمد مهدي حيدريان ، سيد محمد بهشتي و جمع كثيري از هنرمندان، اعضاء و علاقهمندان هنري گشايش يافت.
«رواق هنر» ساختمان مركزي فرهنگستان هنر جمهوري اسلامي ايران عصر روز يكشنبه، 13 ارديبهشت، با حضور مهندس ميرحسين موسوي، زهرا رهنورد ، بهمن نامور مطلق ، محمد مهدي حيدريان ، سيد محمد بهشتي و جمع كثيري از هنرمندان، اعضاء و علاقهمندان هنري گشايش يافت.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر ، ساختمان مركزي فرهنگستان هنر، واقع در خيابان وليعصر، نرسيده به خيابان طالقاني با معماري و طراحي مهندس مير حسين موسوي در حالي گشايش يافت كه جمع كثيري از هنرمندان و علاقهمندان هنري و ... حضور داشتند.
در ابتداي مراسم ميرحسين موسوي با تقدير از حاضران گفت: «خوشحالم از اينكه فرهنگستان هنر داراي مكاني اختصاصي براي خود شده، گرچه معتقدم كه اصل، محتوا و برنامههايي است كه در اين مكان با همراهي نيروها و اعتماد متقابل ميان ما و هنرمندان برگزار ميشود.»
وي با بيان اين مطلب كه در ساخت و طراحي اين ساختمان از ايده هنرمندان بهره گرفته شده است در باره رواق اين بنا توضيح داد: «رواق يادآور حياط مركزيهاي ايراني است. ما در ساخت اين ساختمان به تمثيلها و استعارهها توجه داشتيم. ستونهاي اين ساختمان يادآور ستونهاي تخت جمشيد و بدنه آن نيز به ستونهاي چوبي چهار صد سال پيش بر ميگردد كه در حوزه تمدن ايران شكل گرفته.»
معمار ساختمان مركزي فرهنگستان ادامه داد: «اشعاري از شاهنامه و گلشن راز شبستري نيز در قسمتهاي زير سر ستونها حكاكي شده است و سر ستونها نيز برگرفته از سرستونهاي دوره ساساني است. در كنار معماري سنتي و قديمي، آهنها و تيرآهنهاي سقف نيز فضاي شاعرانهاي به ساختمان دادهاند. ما در اين ساختمان تلاش كرديم تا معماري همه دورهها و زمانها را يادآوري كنيم و تلاشي است تا به فرهنگمان با جامعيت بيشتري نگاه كنيم.»
رئيس فرهنگستان هنر افزود: «ورودي اين بنا دروازه بهشت نام دارد و برگفته از دروازه سبز رنگ نوفل لوشاتو است كه كه امام (ره) از اين دروازه عبور ميكردند و با نگاه ايراني و اسلامي خود انقلاب را رهبري ميكردند. هم چنين آب نشانگر روشنايي و مظهر علم و دانش بشري است.»
ايشان ابراز اميدواري كردكه مجموعه جديد ساختمان مركزي فرهنگستان هنر بهانهاي، براي خلاقيت و اثر گذاري در فرهنگ و هنر كشورمان باشد.
مهندس موسوي در ادامه به ساير بخش هاي ساختمان اشاره كرد و گفت سالن سيصد نفري در اين مجموعه طراحي شده كه تا يك ماه ديگر آماده بهره برداري است.
رئيس فرهنگستان هنر در خاتمه از حجت پاشوي، حميد رضا احمدي، مهدي مكي نژاد و علي اصغر شعرباف كه در ساخت اين ساختمان با وي همكاري داشتند تشكر و قدرداني كرد.
پس از رئيس فرهنگستان هنر ، مهندس بهشتي به ايراد سخن پرداخت و گفت: «هنرمندان اصيل يك نقطه ضعف دارند كه در عين حال نقطه قوت نيز محسوب ميشود و آن اين است كه آن چه اينان در ضمير خود دارند در آثار هنريشان نيز آشكار ميشود و نميتوانند آن را از ديد مخاطبان مخفي كنند.»
وي در ادامه گفت: «اين مكان آن چيزي است كه در پس ذهن و دل مهندس موسوي است. مكاني كه براي پاركينگ در نظر گرفته شده بود و فاقد هرگونه ارزش هنري به لحاظ معماري بود در حال حاضر به مكاني فرهنگي تبديل شده است.»
اين استاد دانشگاه اضافه كرد: «اثر هنري مستلزم كيمياگري است و اين مكان ، يك اثر هنري است كه با كمترين هزينه؛ و تنها با پشتوانه فكر و خلاقيت به آن پرداخته شده است. در واقع دلبستگي معمار اين اثر به تاريخ و فرهنگ، منجر به بروز و ظهور چنين بنايي گشته. چرا كه معمار، كه در زمره معماران سنتي به حساب مي آيد، با تلفيق معماري سنتي و مدرن ، بنايي را به وجود آورده كه پاسخگوي نياز امروزي ماست.»
مهندس بهشتي در توضيح رواق بنا در پايان گفت: «در واقع اين رواق در فضاي شهري ما به سمت خيابان ولي عصر كه از ارزش و تداوم برخوردار است، آغوش باز كرده و حكايت از لطافت و مردم دار بودن معمار اين بنا است، كه با معماري خود گذشته را با آينده آشتي داده است.»
گفتني است در اين مراسم هنرمنداني چون مجيد مجيدي ، مجيد كياني ، شاهين فرهت ، محمود پورجوادي ، محمود عزيزي ، غلامحسين اميرخاني ، حبيب الله صادقي ، مصطفي گودرزي و ... حضور داشتند.
|
|
|
|
|
زمان انتشار: دوشنبه ١٤ ارديبهشت ١٣٨٨ - ١١:٢٤ | نسخه چاپي
...در حال ثبت نظر نظر شما ...در حال ثبت نظر خروج
|