اخبار > اين نمايشگاه «هنر چاپ دستي» را احيا كرد


اين نمايشگاه «هنر چاپ دستي» را احيا كرد

 

اين روزها نگارخانه خيال موسسه صبا با برگزاري نمايشگاه گروهي «چاپ، دستي، امروز» ميزبان آثاري است که ديرزماني از چشم ها دور مانده بودند.

معصومه ديودار- اين روزها نگارخانه خيال موسسه صبا با برگزاري نمايشگاه گروهي «چاپ، دستي، امروز» ميزبان آثاري است که ديرزماني از چشم ها دور مانده بودند.

«جلال الدين سلطان کاشفي» يکي از هنرمندان شرکت کننده در نمايشگاه «چاپ، دستي، امروز» با تاکيد برآنکه، جامعه هنري ايران به نقاشي بيش از ساير هنرها توجه نشان مي‌دهد، گفت: ‌«چاپ‌هاي دستي که از جمله کهن‌ترين هنرهاست جايي براي مطرح شدن در بين هنرهاي تجسمي ندارد. اين درحالي است که برگزاري نمايشگاه هاي گروهي که توجهات را به سوي چاپ دستي مي‌کشاند مي‌تواند تاثير بسزايي در معرفي اين شاخه هنري داشته باشد.»

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، اين روزها نگارخانه خيال موسسه صبا با برگزاري نمايشگاه گروهي «چاپ، دستي، امروز» ميزبان آثاري است که ديرزماني از چشم ها دور مانده بودند و با آنکه قدمتي به اندازه تاريخ دارند ولي روايتي جديد از سير تکامل خود را در معرض ديد عموم گذاشته‌اند.




در اين نمايشگاه شاهد آثاري از هنرمندان نسل‌هاي مختلف هستيم. آثاري از استادان و دانشجوياني که تازه در راه چاپ دستي قدم گذاشته‌اند. در نمايشگاه «چاپ، دستي، امروز» 110 اثر از 36 هنرمند معاصر در معرض ديد عموم قرار گرفته است.

در اين ميان آثاري از ثميلا اميرابراهيمي، رضا بانگيز، عبدالحميد پازوکي، ابراهيم حقيقي، مهرداد خطايي، همايون سليمي، بهزاد شيشه گران، پروين هاني طبايي، جلال الدين سلطان کاشفي، بابک گرمچي، حسين والامنش، احمد وکيلي، رضا هدايت و ديگر هنرمندان حوزه چاپ دستي به چشم مي‌خورد که با ارائه تکنيک هاي متنوعي از جمله حکاکي نقاشي، حکاکي چوب، سيلک اسکرين، فتو اسکرين، اچينگ، آکواتينت، دراي پوينت، کالکوگرافي، مزوتينت به ميهماني صبا آمده‌اند.

«جلال الدين سلطان کاشفي» يکي از استاداني است که 3 اثر از او در اين نمايشگاه بر روي ديوار رفته که در واقع بياني جديد از هنر چاپ است.

اين هنرمند درخصوص تاثيري که برگزاري نمايشگاه‌هايي از نوع نمايشگاه گروهي «چاپ، دستي، امروز» مي‌تواند در معرفي و شناخته شدن هنر چاپ به عموم جامعه و دانشجويان علاقه مند داشته باشد گفت: «بسيار نيکوست که مي بينيم استادان اين حوزه در کنار هم جمع شده‌اند و در نمايشگاهي گروهي که در سطح بسيار خوب برگزار شده، تکنيک‌هاي گوناگون را در حوزه چاپ دستي در معرض ديد علاقه مندان قرار داده اند. اين مهم مي‌تواند از نظر فرهنگي و ارزش‌هاي اجتماعي تاثير بسزايي در آينده داشته باشد.»

کاشفي افزود: «طي 30 سالي که در ايران مشغول تدريس و کار هستم متوجه شدم که در ايران بيش از ساير هنرها، نقاشي بود که مورد توجه قرار مي‌گرفت و در واقع مي‌توان گفت چاپ هاي دستي جايي براي مطرح شدن در بين هنرهاي تجسمي نداشت. برگزاري چنين نمايشگاه‌هايي که توجهات را به سوي چاپ دستي مي‌کشاند نشان از گام‌هايي استوار در اين جهت است.»

به گفته اين هنرمند، هرچند چاپ دستي از کهن‌ترين هنرهايي است که انسان به سوي آن روي آورده ولي گويي اين روزها در کشور ما مورد بي‌مهري قرار گرفته، اين درحالي است که توجه به چاپ دستي و برگزاري نمايشگاه‌هاي گروهي مي‌تواند در معرفي و شناسانده شدن اين هنر در ميان نسل جوان و علاقه ‌مندان به آن تاثير بسزايي داشته باشد.

کاشفي در خصوص آثاري که در اين نمايشگاه دارد اظهار داشت: «در اين آثار براي اولين بار در صدد آن بودم که تکنيک جديدي را آزمايش کنم که در روال تکنيک هاي قديمي نبود. آنچه به عنوان چاپ دستي از زمان گوتنبرگ به اين سو مورد توجه قرار گرفته است در واقع سه نوع چاپ برجسته، صاف و گود است. در اين ميان نوعي از چاپ، با عنوان خيلي گود يا ميان تهي نيز وجود دارد که مقصود از آن نوعي چاپ است که از طريق سيلک اسکرين به اجرا در مي‌آيد و به دليل آنکه توري با سطح کار فاصله تقريبا قابل توجهي ايجاد مي‌کند به آن ميان تهي مي‌گويند.»

آنچه که در خصوص اين آثار از اهميت خاصي برخوردار است اين است که کاشفي در اين آثار قصد داشته علاوه بر آزمايش چنين تکنيکي، آن را در کنار ساير تکنيک هاي مرسوم در چاپ در معرض ديد عموم قرار دهد.

علاقه مندان مي‌توانند براي بازديد از اين نمايشگاه به خيابان ولي عصر(عج)، خيابان طالقاني، خيابان شهيد برادران مظفر، شماره ۱۲۵ مراجعه كنند. اين نمايشگاه تا اول تير همه روزه بجز ايام تعطيل، از ساعت 10 لغايت 19، ميزبان عموم بازديدکنندگان خواهد بود.

 
 
 

زمان انتشار: شنبه ٢٠ خرداد ١٣٩١ - ١٥:٢٢ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.