• چهارشنبه ٢١ شهريور ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > معراج پيامبر اعظم(ص) و ابراهيم در آتش جديدترين آثار استاد فرشچيان


معراج پيامبر اعظم(ص) و ابراهيم در آتش جديدترين آثار استاد فرشچيان

 

استاد محمود فرشچيان ضمن اهداء مجموعه بي‌نظيري از كتاب‌هاي خود به كتابخانه تخصصي فرهنگستان هنر از خلق جديدترين آثار خود سخن گفت.



استاد محمود فرشچيان ضمن اهداء مجموعه بي‌نظيري از كتاب‌هاي خود به كتابخانه تخصصي فرهنگستان هنر از خلق جديدترين آثار خود سخن گفت.

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، استاد محمود فرشچيان در حال خلق آثاري با عنوان 14 روايت است كه پس از نمايش در موزه سعدآباد، اين مجموعه را به آستان قدس رضوي اهداء مي‌كند. يكي از تابلوهاي اين مجموعه با عنوان " معراج حضرت رسول (ص) " است كه استاد فرشچيان به خبرنگار فرهنگستان هنر اينگونه توضيح داد: «مجموعه‌اي شامل 14 تابلو را براي موزه آستان قدس رضوي در دست دارم كه چند تابلوي آن به اتمام رسيده و پس از نمايش در موزه سعد آباد به موزه آستان قدس هديه مي‌كنم. به آتش انداختن حضرت ابراهيم(ع) با منجنيق يكي از اين آثار است كه داستان بسيار زيبايي دارد كه ابتدا فرشته باد مي‌آيد و مي‌گويد آنقدر مي‌وزم تا آتش خاموش شود، سپس فرشته باران مي‌آيد و مي‌گويد آنقدر مي‌بارم تا آتش خاموش شود و در آخر حضرت جبرئيل (ع) به فرمان پرودگار نازل مي‌شود ... تابلوي "ستايش پرودگار" نيز از جمله اين آثار است، و در حال حاضر تابلوي "معراج حضرت رسول (ص)" را در دست دارم كه بسيار پر كار است و در اين تابلو آن حضرت را از پشت سر به تصوير مي‌آورم».

اين هنرمند گرانقدر درباره بهترين اثرش تصريح كرد:«علاقه‌ام بيشتر به آثاري است كه مردمم آن را دوست داشته باشند. اما از ميان آثارم تابلوي «عصر عاشورا» را بسيار دوست دارم و اين به دليل دلبستگي‌ام به حضرت اباعبدالله الحسين(ع) است و واقعه روز عاشورا كه هميشه مرا تحت تاثير خود قرار داده است. اگر بخواهم آن را بار ديگر نيز به تصوير بكشم به همين شكل آن را خواهم كشيد».

استاد بهترين روز زندگي خود را طراحي ضريح حضرت اباعبدالله الحسين (ع) عنوان كرد و اظهار داشت: «زندگي راهي است آسان، شاد از آن بايد گذشت/ شور بخت است آنكه از اين ره هراسان بگذرد... همه عمرم را مديون الطاف الهي مي‌دانم و بزرگترين لطف خدا و زيباترين روز زندگي‌ام آن روزي بود كه طراحي ضريح آقا اباعبدالله الحسين(ع) را به دست گرفتم و با لطف پرودگارم توانستم آن را به پايان ببرم. يكي از ويژگي‌هاي اين ضريح آن است كه كوچكترين تشابهي با ديگر ضريح‌ها ‌ندارد. تمامي نقوش و طراحي‌ها به يكديگر ارتباط داشته و چشم را به اسماءالله راهنمايي مي‌كند. اندازه‌هاي اين ضريح دقيقا به اندازه ضريح فعلي است و ارتفاع آن 3/6 متر است و تمامي المان‌هاي به كار رفته در آن كاملا ايراني است و هيچ عنصر خارجي در آن به كار نرفته است و سعي شده تا حسي روحاني را القاء نمايد».

گزارش ديدار با استاد فرشچيان را اينجـا بخوانيد و براي ديدن تصاوير كتاب‌هاي اهدايي اينجا را كليك كنيد

 
 
 

زمان انتشار: يکشنبه ٢٨ آبان ١٣٩١ - ١٠:٠٧ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;