سلسله سخنرانیهای پژوهشی همایشِ «خمسهنگاری؛ بازنمود خمسه نظامی در هنر»، از شنبه 29 آذر در وبگاه فرهنگستان هنر ارائه میشود.
سلسله سخنرانیهای پژوهشی همایشِ «خمسهنگاری؛ بازنمود خمسه نظامی در هنر»، از شنبه 29 آذر در وبگاه فرهنگستان هنر ارائه میشود.
به گزارش روابطعمومی فرهنگستان هنر، همایش «خمسهنگاری؛ بازنمود خمسه نظامی در هنر» با هدف پژوهش و بازجست دقیق و عمیق قابلیتهای هنری خمسة نظامی و نقش تأثیرگذار و جریانساز آن در حوزههای گوناگون هنری و ادبی، از سال گذشته با انتشار فراخوان آغاز به کار کرد که بالغ بر صد مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد. از آن میان 25 مقاله برای چاپ در مجموعه مقالات انتخاب شده است.
شورای علمی این همایش تصمیم گرفت، برخی از مقالات ارائه شده را برای استفاده علاقهمندان و پژوهشگران بر روی وبگاه این فرهنگستان هنر بارگذاری نماید.
لازم به یادآوری است؛ آیین رونمایی از کتاب خمسه نظامی معروف به خمسه شاهطهماسبی، شنبه 31 خرداد 1399، در تالار ایرانِ این فرهنگستان، با رعایت دستورالعملهای بهداشتی همزمان بهصورت برخط برگزار شد.
برای مشاهده فایل تصویری سخنرانی، علی تقوی، معاون پژوهشی فرهنگستان هنر، اینجـا کلیک کنید.
برای مشاهده فایل تصویری سخنرانی، بهمن نامورمطلق، دبیر علمی همایش، اینجـا کلیک کنید.
برای مشاهده فایل تصویری ارائه مقاله علیاصغر میرزایی مهر با عنوان «پیشینه چهره نگاری در تاریخ نقاشی ایران با تکیه بر خمسه نظامی گنجوی و چهار مقاله عروضی سمرقندی»، اینجـا کلیک کنید.
برای مشاهده فایل تصویری ارائه مقاله مهناز شایستهفر با عنوان «شاخصهها و نمادهای مذهبی در نسخه خمسه نظامی محفوظ در کتابخانه ملی پاریس» ، اینجـا کلیک کنید.
برای مشاهده فایل تصویری ارائه مقاله بهمن نامور مطلق با عنوان «ویران نگاری در خمسه شاه طهماسب بررسی نقاشی تعلیمی منسوب به آقامیرک»، اینجـا کلیک کنید.
برای مشاهده فایل تصویری ارائه مقاله مهدی مکینژاد با عنوان «خمسهنگاری در آثار علیمحمد اصفهانی»، اینجـا کلیک کنید.
برای مشاهده فایل تصویری ارائه مقاله مهدی کشاورزافشار با عنوان «مؤلفههای اندیشه سیالی ایرانشهری در نگارههای خمسه نظامی؛ نمونه موردی: خمسه شاه طهماسبی»، اینجـا کلیک کنید.
برای مشاهده فایل تصویری ارائه مقاله مهدی صحراگرد با عنوان «نسخههای خطی خمسه نظامی در کتابخانه آستان قدس رضوی» اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده فایل تصویری ارائه مقاله علی بوذری با عنوان «نگاهی به نسخههای مصور چاپ سنگی خمسه نظامی» اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده فایل تصویری ارائه مقاله مجید بهدانی با عنوان «شرحی بر نقاشی خسرو و شیرین در بشقاب زرین فام محفوظ در گالری هنری ...» اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده فایل تصویری ارائه مقاله تورج ژوله با عنوان «روایت دلدادگی در قالی ایران با تأکید بر خمسه نظامی» اینجـا کلیک کنید.
برای مشاهده فایل تصویری ارائه مقاله جلیل جوکار، با عنوان «نمادشناسی نجومی نگارههای هفت گنبد بهرام اثر شیخزاده (931 ه.ق)» اینجـا کلیلک کنید.
برای مشاهده فایل تصویری ارائه مقاله مهدی محمدزاده، با عنوان «گونهشناسی تشعیرهای خمسه نظامی طهماسبی» اینجـا کلیک کنید.