فائزه افشاري كُرد در نخستين نشست كارگروه سراميك گفت: ابتدا بايد ايده را به سادهترين شكل در آورده و سپس تكنيك را بر روي آن اجرا كنيم.
فائزه افشاري كُرد در نخستين نشست كارگروه سراميك گفت: ابتدا بايد ايده را به سادهترين شكل در آورده و سپس تكنيك را بر روي آن اجرا كنيم.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، نخستين نشست تخصصي كارگروه سراميك با سخنراني فائزه افشاري كُرد، هنرمند سراميست مقيم بلژيك، و نگار كفيلي، رئيس اين كارگروه، با حضور هنرجويان و علاقهمندان به حوزه سراميك عصر چهارشنبه، 29 آذر 1396، در سالن همايشهاي فرهنگستان هنر برگزار شد.
در اين نشست ابتدا نگار كفيلي، از برگزاري نشستهاي تخصصي ماهانه با حضور استادان در اين حوزه خبر داد و با طرح پرسشي به هدف برگزاري اين نشست اشاره كرد و گفت: سئوالي براي همه هنرمندان خصوصا در حوزۀ سراميك مطرح است: آيا ميشود با دانستن تكنيك، در عرصه هنر حرفي براي گفتن داشته باشيم؟ از طرح اين پرسش به اين نتيجه رسيديم كه ايدهمندي در هنر مغفول مانده است و بايد به اين مطلب بيشتر توجه كرد.
فائزه افشاريكُرد، هنرمند سراميست مقيم بلژيك، كه سخنران اصلي در اين نشست بود، در ابتداي سخنان خود به چگونگي آشنايي با هنر سفال و ادامه كار در اين حوزه پرداخت و سپس با ارائه تصاويري از آثار به نمايش درآمده خود به تبيين آنها پرداخت.
وي به تشريح اثری که تحت تاثیر زلزله بم خلق کرده پرداخت و اظهار داشت: پس از بازگشتم به ايران، سفري به شهر بم، بعد از زلزله داشتم. بسيار از صحنهاي كه ديدم غمگين شدم. بعد از بازگشتم كاري را به اجرا درآوردم كه شامل چيدمان پلههايي بود كه به هيچ جا ختم نميشد. اين اثر را با قابي از نور و شعري از شعراي كشورم اجرا كردم و از قالبهاي چوبي و كاغذ براي ساخت آن استفاده کردم. اين قاب نور و شعر به شكلي بازنمايي نور از طلوع تا غروب، بر صحن اين چيدمان است.
عضو انجمن بينالمللي world craft council در بلژيك سپس به آثار خود كه با اشعار شعراي ايراني خلق شده است اشاره كرد و با ارائه تصاويري از آثارش به تشريح هر كدام از آثار و اشعار كه با خط فارسي و تكنيك كاغذ و سراميك اجرا شده است، پرداخت و تاكيد كرد: براي اينكه بتوانيم كاري جديد ارائه دهيم و ايدهاي خلاقانه داشته باشيم ابتدا بايد ايده خود را به سادهترين شكل درآورده، سپس تكنيك خود را روي آن اجرا كنيم.
اين نشست با پرسش و پاسخ حاضران به پايان رسيد.
|