|
اخبار > توجه به دوره صفويه ، توجه به ميراث عظيم فرهنگي و هنري ايران است |
|
مهندس ميرحسين موسوي در نشست اعضاي علمي گردهمايي مكتب اصفهان :
توجه به دوره صفويه ، توجه به ميراث عظيم فرهنگي و هنري ايران است
|
«ما در دوره صفويه با ميراث عظيمي رو به رو هستيم كه نه تنها از لحاظ فرهنگي و هنري از اهميت ويژهاي برخوردار است، بلكه از لحاظ سياسي و يكپارچگي ملي نيز توجه به اين ميراث فرهنگي و در واقع نگاه به گذشته ، بسيار حياتي و اساسي به نظر ميرسد.»
«ما در دوره صفويه با ميراث عظيمي رو به رو هستيم كه نه تنها از لحاظ فرهنگي و هنري از اهميت ويژهاي برخوردار است، بلكه از لحاظ سياسي و يكپارچگي ملي نيز توجه به اين ميراث فرهنگي و در واقع نگاه به گذشته ، بسيار حياتي و اساسي به نظر ميرسد.»
مهندس ميرحسين موسوي ، رياست فرهنگستان هنر عصر ديروز در نشست با دبيركل ، اعضاي علمي و شوراي سياستگذاري گردهمايي بزرگ مكتب اصفهان، ضمن اشاره به اين موضوع، اقدامات انجام شده در راستاي برگزاري گردهمايي مكتب اصفهان را گام مهمي براي بازگشت به ميراث فرهنگي كشور دانست و گفت : " دولت صفويه، اولين تلاشها براي تشكيل دولت ملي در ايران است. در واقع ايران در اين دوره بعد از چند صد سال شاهد در كنار هم قرار گرفتن حوزه تمدن ايران بزرگ و سنتهاي مختلف است. به همين دليل ما در اين دوره شاهد خلق آثار هنري بسيار زيادي هستيم. كاروانسراها ، مساجد، ميادين، خيابانها و آثار هنري ويژهاي كه در بافت شهري دوره صفويه ايجاد شدهاند، در تاريخ ايران بيمثال است.»
وي در ادامه سخنان خود به يكي ديگر از دلايل اهميت ويژه دوره صفويه اشاره كرد وگفت:« در اين دوره ما با فرهنگ برون نگري رو به رو هستيم كه سعي دارد با جهان بيرون ارتباط برقرار كند و اين موضوع تأثيرات قابل توجهي در فرهنگ و هنر اين دوره از تاريخ بر جاي گذشته است و سبب شده است دوره صفويه را از لحاظ تعدد و كيفيت آثار هنري در صدر دورههاي تاريخي ايران قرار دهد.»
رياست فرهنگستان هنر ، فضاي ويژهاي را كه در دوره صفويه وجود داشته و به شكلگيري هنرمندان و قلههاي بزرگ هنري در اين دوره منجر شده است، از مهمترين دلايلي دانست كه بر ضرورت توجه و تحقيق بر اين دوره تاريخي تأكيد مي كند و افزود :« به عقيده من هنوز هم سنت و هنر مرتبط با عصر صفويه به شكلهاي گوناگون در حيات اجتماعي و سياسي ما جريان دارد و همين دليل پرداختن به اين دوره از اهميت ويژهاي برخوردار است. ضمن اينكه يكي از برنامههاي اصلي فرهنگستان هنر ، غلبه بر گسستهايي است كه ميان فرهنگ امروزي وسنتهاي ديرين پربار ما ايجاد شده است و برگزاري گردهمايي كمك شاياني به رفع اين گسست ها خواهد كرد.».
مهندس ميرحسين موسوي در پايان اين نشست، اظهار اميدواري كرد كه گردهمايي مكتب اصفهان بتواند با كمك اساتيد ، محققان و هنرمندان به نتايج مطلوب و تأثيرگذاري دست يابد و تداوم بخش فعاليتهاي فرهنگستان هنر باشد.
گفتني است پيش از سخنان رياست فرهنگستان هنر ، اعضاي شوراي سياستگذاري و دبيران گروههاي گردهمايي مكتب اصفهان گزارش عملكرد بخشهاي خود را ارائه كردند.
قابل ذكر است كه در ميان حضار اساتيد و چهرههاي فرهنگي چون عبدالله انوار ، محمود افتخاري ، جليل تجليل ، محمود عزيزي ، هوشنگ جزيزاده ، مرتضي بخردي ، مهدي امامي جمعه ، منوچهر دانشپژوه و... حضور داشتند.
|
|
|
|
|
زمان انتشار: دوشنبه ٨ آبان ١٣٨٥ - ١٢:١٨ | نسخه چاپي
...در حال ثبت نظر نظر شما ...در حال ثبت نظر خروج
|