|
اخبار > آثار هنرمندان افشار، زند و قاجار به نمایش در آمد |
|
آثار هنرمندان افشار، زند و قاجار به نمایش در آمد
|
دو نمایشگاه «مروری بر هنرهای تصویری سده های 12 و 13 هجری» و «نقاشان نوگرای استان کردستان» به طور همزمان در مرکز فرهنگی ـ هنری صبا افتتاح شد.
دو نمایشگاه «مروری بر هنرهای تصویری سده های 12 و 13 هجری» و «نقاشان نوگرای استان کردستان» به طور همزمان در مرکز فرهنگی ـ هنری صبا افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر ، در نمایشگاه نخست که به سبب گردآوری آثار هنرمندان سه دوره تاریخی افشاریه، زندیه و قاجاریه در نوع خود بی نظیر است، مجموعه ای از هنرمندان برجسته سه دوره هنری چون صنیع الملک، اسماعیل جلایر، میرزا علی خویی، آقا نجف نقاش باشی، محمود خان صبا و کمال الملک در معرض دید عموم قرار گرفته است.
نمایشگاه دیگر نیز مجموعه ای از آثار هنرمندان جوان و نوگرای کردستان را در بر می گیرد، اکثر این هنرمندان فارغ التحصیلان و دانشجویان دانشگاه های هنر هستند و آثارشان به دنبال اعلام فراخوان به نمایشگاه راه یافته است.
محسن زارع درباره این دو نمایشگاه می گوید:«دو نمایشگاه یادشده در ادامه برگزاری نمایشگاه های تاریخی و پژوهشی موسسه فرهنگی ـ هنری صبا نظیر «مروری بر نقاشی معاصر ایران»، «مروری بر یکصد سال نگارگری معاصر ایران»، «مروری بر خوشنویسی در گرایش های نوین»، «طبیعت گرایان معاصر ایران» و «هنر عاشورا»، در چند بخش نقاشی پشت شیشه، نقاشی رنگ روغن، آثار چاپ سنگی، عکس، مهر، دیوارنگاری و معماری قاجار برپا شده است. هفتمین دوره نمایشگاه های استانی صبا نیز به استان کردستان اختصاص دارد. 133 اثر از 55 هنرمند نقاش کردستان در این دوره شرکت کرده اند. اين نمايشگاهها به منظور شناخت ارزشهاي فرهنگي، مردم شناسي و زيبايي شناسي آثار هنرمندان فعال در شهرهاي مختلف ایران برپا می شود.»
در مراسم روز گذشته که از ساعت 5 بعداز ظهر آغاز شد، هنرمندان و کارشناسانی چون، ابراهیم حقیقی، جهانگیر کازرونی، فریال سلحشور، مریم زندی، احمد اسفندیاری، سهراب هادی، محمود جوادی پور، حبیب الله صادقی، امرالله فرهادی، عبدالمجید شریف زاده و ایرج اسکندری حضور داشتند.
تعدادي از كتاب های نفيس چاپ سنگي از مجموعه شخصي دكتر كازروني و خانم سلحشور متعلق به اواسط دوران قاجار در قالب يكي از بخشهاي اصلي نمايشگاه هنر سدههاي 12 و 13 هجري قمري ايران ارايه شده است.
آثار صنیع الملک شامل تصاویر هزار و یک شب و چهره نگاری از رجال حکومتی و درباری عصر قاجار، که اولین نمونه های مستقل پرتره یا چهره نگاری ایران به شمار می رود نیز بخش دیگری از این نمایشگاه است. این آثار به کاخ ـ موزه گلستان تعلق دارد.
ميان اين نقاشی ها تابلوهاي مشهوري چون «ديدار شاه طهماسب با همايون شاه هندي» اثر آقا نجف نقاش باشي، «تاجبخشي نادر شاه افشار» اثر ميرزا ابوالحسن از دوره افشاريه، آثار كميابي از دوره زنديه و تابلوهايي ارزشمند از محمود خان صبا (ملك الشعرا) چون «ذبح اسماعيل»، آثاری از اسماعیل جلاير ارائه شده است.
کتاب های چاپ سنگی و تصویرسازی های عجايب المخلوقات و هزار و يك شب اثر ميرزا علي خوبي، متعلق به دوره قاجار نیز بخش دیگری از نمایشگاه را تشکیل می دهد.
از كتب ديگر اين مجموعه ميتوان به نسخههاي شاهنامه، خمسهنظامي مصور، يوسف و زليخا، كليله و دمنه، مختارنامه، سفرنامههاي ناصرالدين شاه به اروپا و عتبات، كليات سعدي و مثنوي اشاره كرد.
این نمایشگاه با مشارکت کاخ گلستان، مجموعه فرهنگی ـ تاریخی نیاوران، مجموعه فرهنگی ـ تاریخی سعد آباد، موزه رضا عباسی، ادراه میراث فرهنگی و گردشگری استان سمنان، موسسه فرهنگی موزه های بنیاد مستضعفان و جانبازان و سفارت گرجستان برپا شده است.
|
|
|
|
|
زمان انتشار: سه شنبه ٣٠ خرداد ١٣٨٥ - ١٤:١٥ | نسخه چاپي
...در حال ثبت نظر نظر شما ...در حال ثبت نظر خروج
|