• چهارشنبه ١٦ آبان ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > رونمايي از آثار جاويد هنرمندان عصر صفوي


رونمايي از آثار جاويد هنرمندان عصر صفوي

 

كتاب «شاهنامه شاه‌طهماسبي»، اثر جاويد هنرمندان عصر صفوي، عصر دوشنبه 8 ارديبهشت، در تالار ايران فرهنگستان هنر رونمايي شد.

كتاب «شاهنامه شاه‌ طهماسبي»، اثر جاويد هنرمندان عصر صفوي، عصر دوشنبه 8 ارديبهشت، در تالار ايران فرهنگستان هنر رونمايي شد.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، در اين مراسم كه با حضور شاهنامه‌پژوهان، هنرمندان و بسياري از علاقه‌مندان برگزار شد، «مهدی حسینی» نگارگر و نقاش معاصر در مورد سير تاريخ شاهنامه از گذشته تا به امروز‌ اظهار داشت: «کتاب در سال 928 هجری قمری و در سال های آخر زندگی شاه اسماعیل صفوی در دستور تالیف قرار گرفت و در دوران زندگی شاه طمهاسب صفوی تکمیل شد.»
وي به جنگ‌ها و درگيري‌هايي كه در اين دوران صورت گرفت كه موجب خروج اين اثر شد، اشاره كرد و افزود: «در دوران حکومت شاه اسماعیل و شاه طهماسب که با دوران سلطنت سلطان سلیم عثمانی همراه بود، جنگ‌های مختلفی میان ایران و عثمانی به وجود آمد كه به عقد عهدنامه آماسیه میان ایران و عثمانی منتهي شد. بعد از مرگ سلیم اول و به روی کار آمدن فرزند او سلیم دوم، هیاتی از سفیران، بزرگان و حکیمان ایرانی انتخاب می‌شوند تا ضمن تسلیت به مناسبت مرگ سلیم اول، روی کار آمدن سلیم دوم را تبریک بگویند. این هیات شاهنامه طهماسبی را به سلیم دوم هدیه می دهند كه بعدها در قرن بیستم از دربار سلطانی خارج و در پاریس رویت شد و در اختیار «بارون ریچی» قرار گرفت. کتاب به وسيله بازماندگان او فروخته شد كه «هوتون» یکی از سرمایه‌داران بزرگ امریکایی و رییس موزه مترو پولیتن نیویورک علاقمند به خرید این اثر بود.»
اين نگارگر در خصوص برگ برگ شدن اين اثر تصريح كرد:«کتاب به نیویورک رفت و در اختیار موزه متروپوليتن قرار گرفت و به بهانه عکسبرداری برای انتشار، برگ برگ شده كه 78 برگ آن به موزه مترو پولیتن اهداء شد. این اثر تا سال 1960 یکپارچه بوده است و در این سال هوتون آن را برگ برگ کرده و برای فرار از مالیات، بخشی به موزه متروپولیتن اهداء شد كه از اين ميان تنها یک برگ  به موزه رضا عباسی رسيد و برگ‌های دیگر آن توسط برخی از ایرانی‌ها خریداری شد.»
مهدي حسيني، درباره چگونگي ورود دوباره اين اثر به ايران خاطر نشان كرد:«پس از انقلاب و با پیگیری‌های زنده ياد «حسن حبیبی» در سال 1368 قرار شد این کتاب به ایران بازگردانده شد. در آن زمان «یحیی ذکاء» وارد مذاکره شد تا 118 برگ به ایران بازگردانده شود. در آن زمان، 15 میلیون دلار تقاضا شد که رقم بالایی بود؛ اما در مقابل تابلوی «زن شماره سه» که در موزه هنرها معاصرتهران بود، تابلو معاوضه شد و حالا این شاهنامه به همت آقای حجت هم اکنون در اين موزه قرار دارد».
حسینی در انتها ازفعالان فرهنگي خواست با خرید نسخه‌هایی از این کتاب، آن را در اختیار دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی قرار دهند.
بنا بر اين گزارش، استاد«ابولقاسم دهقان» با سبك و گويش بختياري به روايت شاهنامه و شاهنامه خواني پرداخت.

در ادامه از دست اندرکاران تالیف کتاب با اهدای لوح سپاس تقدیر شد. « مجید قاسمی» مدیر عامل بانک پاسارگاد، «محسن محمد خانی» عکاس و ناظر چاپ، «شهاب متین‌رضا» مدیر گروه جلد سازی ترنج، «رضا رضوی» طراح گرافیک کتاب و «ناصر ميرباقري» مدیر چاپخانه فرهنگ و هنر گویا تقدیر شدگان این مراسم بودند.

علي جنتي، رضا داوری اردكاني،حجت الاسلام شاهمرادي، شفيقه رهیده همسر زنده ياد دكتر حسن حبيبي، مجيدقاسمي مديرعامل بانك پاسارگاد، مهدی حجت، ميرجلال الدين كزازي، جلال خالقي مطلق، مجيد مهرگان، محمد علي رجبي، نصرالله افجه‌اي، اردشيرمجردتاكستاني، عبدالمجيد ارفعي، قبادشيوا، علي مرادخاني، غلامحسين نامي، محمدتقي فرامرزي، مصطفي اسلاميه، ايرج نعيمايي، سيدعباس سجادي، احمد دانيالي و جمعی از سفرا و نمايندگان‌سفارت‌هاي مصر، ژاپن، افغانستان، تاجيكستان، عراق و همچنين اعضا هيئت مديره، مشاوران و مديران واحد‌هاي مختلف بانك پاسارگاد در اين مراسم حضور داشتند.

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ٩ ارديبهشت ١٣٩٣ - ١٣:٠٠ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;