|
اخبار > مهلت ارسال آثار اولین دوسالانه بین المللی عکس جهان اسلام تمديد شد |
|
مهلت ارسال آثار اولین دوسالانه بین المللی عکس جهان اسلام تمديد شد
|
در نشست مطبوعاتی-رسانهای اولین دوسالانه بین المللی عکس جهان اسلام که با حضور دست اندرکاران این دوسالانه و خبرنگاران مطبوعات در مؤسسه فرهنگی-هنری صبا برگزارشد، اهداف، محورهای اصلی و چشم انداز آینده این حرکت بزرگ از زبان برگزارکنندگان تشریح شد و مهلت ارسال آثار تا 10 دی ماه تمدید شد.
در نشست مطبوعاتی-رسانهای اولین دوسالانه بین المللی عکس جهان اسلام که با حضور دست اندرکاران این دوسالانه و خبرنگاران مطبوعات در مؤسسه فرهنگی-هنری صبا برگزارشد، اهداف، محورهای اصلی و چشم انداز آینده این حرکت بزرگ از زبان برگزارکنندگان تشریح شد و مهلت ارسال آثار تا 10 دی ماه تمدید شد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی-هنری صبا وابسته به فرهنگستان هنر، در نشست مطبوعاتی- رسانهای اولین دوسالانه بین المللی عکس جهان اسلام، اهداف، محورهای اصلی و چشم انداز آینده این دوسالانه از زبان برگزارکنندگان و دست اندرکاران این حرکت در جمع خبرنگاران رسانهها و مطبوعات کشور تشریح شد.
در این نشست که با حضور سیدعباس میرهاشمی (دبیر دوسالانه)، داریوش عسگری (مشاور دبیر)، اکرم پوراکی (مدیر امور بینالملل) و مهدی مهدیان (مدیراجرایی دوسالانه) برگزار شد. ابتدا آقای هاشمی با اشاره به دوسالانههای نقاشی و پوستر جهان اسلام و حرکتی که در عرصه و گسترش تفاهم ، تعامل و تبادل نظر میان هنرمندان مسلمان سراسر دنیا صورت گرفته است، این دوسالانه را بستر سازی یک فرهنگ، افق و دریافت و دیدار زیبایی شناسانه مفهومی و معنوی در حوزه عکاسی حرفهای جوامع اسلامی ارزیابی کرد. در ادامه خانم پوراکی با بیان آمار کشورهای شرکت کننده و تعداد و فراوانی آثار بهلحاظ کمی، خاطر نشان کرد: «تاکنون در مجموع 27 کشور شرکت کردهاند و بسیاری از آثار هنوز در راه است.» وی افزود: «پیش بینی میشود در بخش بین الملل، حدود 2 هزار عکس از 36 کشور به دوسالانه برسد.»
سپس مهدي مهدیان با ذکر روند اعلام فراخوان و ارسال آثار گفت: «در بخش اطلاع رسانی، فراخوان برای سایتهای عکاسی، نشریات و 1500 عکاس فرستاده شده است همچنين از طریق پیام کوتاه نیز به کرات اعلام کردهایم.» وی افزود: «تا امروز 270 عکاس در بخش داخلی با 2100 اثر ارسالی، شرکت کردهاند.» در ادامه میرهاشمی با اعلام تمدید مهلت ارسال آثار تا دهم دی ماه گفت: «بهعلت استقبال وسیع و در اختیار داشتن فرصت بیشتر برای متقاضیان و علاقهمندان این تصمیم را گرفتهایم.» وی ادامه داد: «در هر بند این فراخوان و در تعیین موضوع، بسیار فکر و مطالعه شده تا ما با جهان اسلام هماهنگ شويم.» وی اظهار داشت: «توقع ما این است که عکاسان شرکت کننده در این دوسالانه هم به اهداف مورد نظر کاملاً توجه کننده و هم به موضوع و محورهای تعیین شده.» وی سپس به پرسشهای خبرنگاران درخصوص هیئت داوران و نحوه انتخاب و داوری آثار پاسخ داد و گفت: «اکنون حضور پنج داور داخلی و دو داور خارجی مشخص شده است. در مورد آقایان جیمز نشری و شهید الاعلم، که هر دو عکاس کاملاً حرفهای و شناخته شده و برجسته هستند، فعلاً در حال رایزنی هستیم.» وی در پاسخ به پرسش در زمینه ماهیت و چگونگی انتساب این حرکت به جهان اسلام گفت: «تنوع تصویری که ما در جهان اسلام با آن مواجه هستیم، بسیار چشمگیر و امید بخش است. به طوري كه به هنرمندان فضاها و فرصتهای استثنایی ارزندهای میبخشد.»
آنگاه داریوش عسگری با دعوت از شرکت کنندگان برای تمرکز بیشتر و تعمق کامل در موضوع تعیین شده درفرصت باقیمانده گفت: «توصیه ما این است که عکاسان خانواده را از همه زوایا و در تعامل با پدیدههای دیگر فرهنگی، اجتماعی و انسانی ببینند و بازتاب اندیشههای خود را در عکسها شکار کند.» وی افزود: «سعی ما این بود که در این عرصه و در گام اول، حرفهای و هدفمند کارکنیم، ما در نخستین قدم، جهان اسلام را موضوع قراردادیم و سپس خانواده را به عنوان محور و هدف خود تعیین کردیم. من سراغ ندارم جشنوارهای بیاید و از این گستره وسیع، توجه ویژه خود را به خانواده داشته باشد و روی آن تأكيد کند. آنهم در عرصه عکاسی. همين موضوع موجب تمایز این دوسالانه از دیگر عرصههای حرفهای عکاسی در سراسر دنیاست.» وی تأکید کرد: «ما کوشیدهایم قواعد و ضوابط حرفهای بهگونهای رعایت شود که حضور در این دوسالانه برای همه کاملاً راحت باشد وعکاسان از رهگذر حضور در این دوسالانه جریان، اندیشه و دریافت و دیدگاههای خود را عمیقتر و کاملتر کنند. نکته دیگر اینکه ما سعی کردهایم تا در پایان دوسالانه برداشت عکاسان را جمع بندی کنیم و تأثیرگذاری این حرکت را در توالی و تداوم آن و در برگزاری آن طی چند دوره بررسی کنیم. همچنین معیارهای تعیین شده برای انتخاب داوران و ... همه نشان دهنده نهایت تلاش ما برای هرچه حرفهای، قاعده مند و منضبط برگزار کردن این دوسالانه است.»
در پایان میرهاشمی تأکید کرد: «دبیرخانه دوسالانه فعالیت خود را بهصورت دائم و حتی در فاصله دوسالانهها ادامه خواهد داد و بهصورت کارگاهی و اینترنتی تماس و ارتباط خود را با هنرمندان عکاس بهصورت مستمر حفظ خواهیم کرد. مسئله بعدی شناسایی عکاسان جوامع اسلامی است که یکی از مهمترین نتایج این حرکت است.»
وی افزود: «بخشهاي جنبی شامل کارگاهها و نشستهای تخصصی نیز در دوسالانه، پیش بینی شده است تا جنبه پژوهشی و مطالعاتی و نرم افزاری دوسالانه بهصورتی منسجمتر و مؤثرتر عملکند.»
نشست مطبوعاتی-رسانهای اولین دوسالانه با اعلام جوایزی از قبیل 20 سکه به هر یک از 3 برگزیده (10 سکه) و 3 فرصت مطالعاتی و سفر فرانسه برای سه برگزیده پایان یافت.
|
|
|
|
|
زمان انتشار: دوشنبه ٣ دی ١٣٨٦ - ٠٩:٤١ | نسخه چاپي
...در حال ثبت نظر نظر شما ...در حال ثبت نظر خروج
|