نهادهاي استان كرمانشاه به اتفاق فرهنگستان هنر در نظر دارند بنياد آيت الله نجومي را راهاندازي كنند.
نهادهاي استان كرمانشاه به اتفاق فرهنگستان هنر در نظر دارند بنياد آيت الله نجومي را راهاندازي كنند.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، يكشنبه، چهارم بهمن ماه، جلسهاي با حضور بهمن نامور مطلق (دبير فرهنگستان هنر)، منوچهر فخري (شهردار كرمانشاه)، حجت الله موسوي اوچاق (رييس شوراي شهر كرمانشاه) و اعضا شوراي شهر كرمانشاه، مازيار رضايي، حميدي و سلطاني در فرهنگستان هنر برگزار شد.
طي اين جلسه مقرر شد فرهنگستان هنر متولي باشد تا خانه مرحوم آيت الله نجومي و تعدادي از مغازههاي اطراف آن تملك شده و بنياد آيت الله نجومي داير شود. همچنين كتاب و آثار ايشان توسط فرهنگستان هنر منتشر شود.
نامگذاري يكي از خيابانهاي شهركرمانشاه به نام آيت الله نجومي، تزيين اين خيابان با كتيبههايي با خط ايشان و افتتاح فرهنگسرايي با نام اين استاد بزرگ خوشنويسي در ايام فرخنده دهه فجر از ديگر مواردي بود كه در اين جلسه تصويب شد.
بازديد شهردار كرمانشاه و هيئت همراه از «رواق هنر» ساختمان مركزي فرهنگستان هنر و بازديد از نمايشگاه نقاشي استاد نورمحمد كرمانشاهي از جمله برنامههاي جانبي اين جلسه بود.
گفتني است آيتالله علامه سيدمرتضي نجومي، مجتهد، مفسر قرآن، از مفاخر خوشنويسي جهان، چهره ماندگار هنر ايران و عضو پيوسته فرهنگستان هنر، 25 آبان ماه امسال، در 81 سالگي به علت بيماري در منزل شخصي خود در كرمانشاه دارفاني را وداع گفت. ايشان از برترينهاي هنر خوشنويسي جهان بوده و نزد خطاطان بزرگي همچون هاشم بغدادي و احمد نجفي تعليم ديده بودند. علامه نجومي در خط نسخ و ثلث، يگانه و بيهمتا بود و در تذهيب و تشعير و تجليد و گلوبته سازي، آثار جاودانهاي پديد آورد. در سال 1398 ق، مرحوم حاجميرزااحمد معصومي زنجاني اجازهاي عربي در عالم خط براي ايشان نوشت. آيتالله نجومي لوح تقدير نخستين گردهمايي و جشنواره خوشنويسان جهان را از آن خود كرد و از چهرههاي ماندگار ايران در عالم هنر بود.
|