تازه های خبری
آخرین گزارش ها
اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
اخبار > دوتير و يك نشان در موزه فلسطين


دوتير و يك نشان در موزه فلسطين

 

اين روزهاي باراني آخرين ماه پاييز اگر قصد ديدار از يك نمايشگاه هنري را داريد، به موزه هنرهاي معاصر فلسطين بياييد تا با يك تير دونشان زده و از دو نمايشگاه عكس و خوشنويسي ديدن كنيد.

 الهام لايقي- اين روزهاي باراني آخرين ماه پاييز اگر قصد ديدار از يك نمايشگاه هنري را داريد، به موزه هنرهاي معاصر فلسطين بياييد تا با يك تير دونشان زده و از دو نمايشگاه عكس و خوشنويسي ديدن كنيد .
«آفتاب نيمه شب» خوشنويسي‌هاي ابولفضل حامدي به خط معلي است كه از عصر ديروز دهم آذر، در طبقه اول موزه هنرهاي معاصر فلسطين افتتاح شد.
اين نمايشگاه شامل 40 اثر از اسما و اذكار عاشورايي‌ است كه بر كاغذ نگاشته شده‌اند. ابولفضل‌ حامدي هنرمند خوشنويس اين آثار، از تلاش 4 ساله براي برگزاري اين نمايشگاه گفت و ادامه‌داد: شايد اگر قرار بر برگزاري هر نمايشگاه ديگري بود آثار با همكاري دوسه مُذهب در يك سال كار آماده نمايش مي‌شد، ولي از آنجا كه نمايشگاه متعلق به امام حسين(ع) است‌ كه من ارادت ويژه اي به اين حضرت دارم، تصميم داشتم هر بار به خلوص و پاكي درون رسيدم بنويسم و اين موضوع باعث شد 4 سال براي نگاشتن و جمع آوري آثار زمان بگذارم.
اين هنرمند به توالي حساب شده آثار اين نمايشگاه اشاره كرد و گفت: آثار اين نمايشگاه از خداوند شروع شده، حضرت محمد(ص)، نزول قرآن و حضرت علي(ع)، حضرت فاطمه(س) و براي حضرت امام حسين(ع) اول لبيك را كار كرده‌ام و بعد 5 تن را و سپس به عيد غدير مي‌رسيم و بعد هم براي شروع كربلا با الله اكبر شروع كردم. در اين آثار فقط نخواستم كه شهادت و كيفيت شهادت و عزاداري را نشان دهم كه از اين موضوع زياد گفته شده است؛ بلكه خواستم وجود حضرت را نشان دهم كه پر از عشق است و تمام وجودش را وقف اسلام ناب كرده است و به همين دليل تمام تابلو‌ها به تابلو بعدي مرتبط است يعني وقتي تابلو حضرت علي اكبر«ع» را كار كرده ام تابلوي بعدي به حضرت محمد(ص) پرداخته‌ام كه علي اكبر«ع» شبيه‌ترين فرد به ايشان بود. امام خودم را فقط يك شمشير زن وسط ميدان جنگ نمي‌ديدم، بلكه ايشان را يك شيدا مي‌بينم و تمام تابلو‌هاي من به يك تابلو ختم مي‌شود كه خداوند در سوره ذاريات مي‌فرمايند:
َمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ
من معتقد امام حسين (ع) فقط خواستند بندگي شان را نشان بدهند.
اين هنرمند از خط معلي براي نگاشتن آثار خود استفاده كرده. معلي خط جديدي است كه در سال 87 توسط استاد حميد عجمي در يونسكو ثبت شد و از قد بلند الف(12 نقطه) و سماع و ستيز موجود در حروف مي‌توان به عنوان ويژگي اين خط اشاره كرد.

در طبقه دوم موزه نيز نمایشگاه عکس «ظهور عشق» افتتاح شد كه آثار دانشجويان گرايش‌هاي مختلف عكاسي دانشگاه علم و فرهنگ است .
پژمان دادخواه دبير هيئت انتخاب اين نمايشگاه، محور موضوعي تصاوير را فرهنگ عاشورا حس و حال و نمادهايي كه نشان از محرم در ايران است، مي داند و به انتخاب آثار بر اساس رويكرد و تكنيك هاي مورد استفاده در تصوير اشاره كرد و ادامه داد: از ميان آثار دريافتي 3 اثر از هر دانشجو براي نمايش انتخاب شد كه فرهنگ عاشورا و محرم را به نمايش بگذارند. تمام تلاش ما در اين نمايشگاه بر اين بود كه از تصاوير مستند صرف و كارهاي تكراري كه قبلا انجام شده كمي خارج شويم و به سمت برخود‌ نمادين و مفهومي و ايده پردازانه‌تري در تصاوير برويم.
هر دو نمایشگاه تا 20 آذرماه در موزه هنر‌های معاصر فلسطین بر پاست و علاقه‌مندان می‌توانند برای دیدن از آن به نشانی موزه هنرهای معاصر فلسطین واقع در میدان فلسطین، خیابان شهید برادران مظفر، تقاطع خیابان بزرگمهر، شماره 74 مراجعه کنند.
ساعات بازدید از این نمایشگاه به غیر از روزهای تعطیل شنبه تا چهارشنبه ساعت 10 تا 17 و روزهای پنجشنبه ساعت 10 تا 15 است.

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ١١ آذر ١٣٩٣ - ١١:٤٩ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.