• چهارشنبه ١٤ آذر ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > فرزاد ادیبی و مسعود کازری چنداثر خود را به موزه گرافیک اهدا کردند


اقدام مشترک دو هنرمند؛
فرزاد ادیبی و مسعود کازری چنداثر خود را به موزه گرافیک اهدا کردند

 

فرزاد ادیبی، عضو گروه تخصصی تجسمی فرهنگستان هنر و مسعود کازری، ناشر و مجموعه‌دار هنری تعدادی از آثار قدیمی‌شان و چند مرجع گرافیکی قدیمی را به موزه گرافیک ایران اهدا کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد ادیبی، ۴۸ پوستر و دو نمونه سالنمای دیواری و رومیزی که برای سال ۱۳۹۱ طراحی و تصویرسازی کرده بود، به همراه کارت‌های دعوت چند نمایشگاه را به موزه گرافیک هدیه کرد.

برخی از این آثار با چاپ سیلک تولید شده‌اند و این نوع چاپ هنری-صنعتی برای آثار چاپی، ارزش افزوده‌ای محسوب می‌شود که بعضی از این آثار را حسین اطروشی و تعدادی دیگر را بابک گرمچی چاپ کرده‌اند.

فرزاد ادیبی و مسعود کازری چنداثر خود را به موزه گرافیک اهدا کردند

ادیبی از طراحان نسل چهار گرافیک ایران و عضو ثابت هیأت امنای موزه گرافیک ایران است. او که مدرس دانشکده تجسمی دانشگاه تهران است، همچنین کلاس «تجزیه و تحلیل و نقد آثار هنرهای تجسمی» را در موزه برگزار و اظهار امیدواری کرد که همه دانشجویان و استادان گرافیک امکان بازدید از موزه خودشان یعنی موزه گرافیک ایران را داشته باشند و حتی برخی از کلاس‌هایشان را نیز در موزه برگزار کنند. در این جلسه استاد مجید بلوچ نیز حضور داشت.

مسعود کازری نیز تعداد ۱۵ جلد کتاب و ۵ نشریه را به موزه گرافیک اهدا کرد. از ویژگی یکی از این مجلدها وجود نمونه‌های متعدد فونت‌های قدیمی و همچنین حاشیه‌های تزیینی است که هنگام عقد قرارداد بین ناشر و نویسنده، بخشی از نمونه را برش داده و به عنوان نمونه فونت و احتمالاً تزیین کتابی که قرار بود چند ماه دیگر منتشر شود به نویسنده تحویل می‌شده که مطمئن باشد همان فونت، در کتابش به کار خواهد رفت.

فرزاد ادیبی و مسعود کازری چنداثر خود را به موزه گرافیک اهدا کردند

مسعود کازری پیش از این نیز هنگام گشایش موزه گرافیک در سال ۱۳۹۳ دو نسخه مجلد شده روزنامه مصور قدیمی -که نمونه عالی از دوران خودشان است- از مجموعه شخصی‌اش را به موزه گرافیک هدیه کرده است.

وی همچنین اثری از کارل اشلامینگر (استاد آلمانی دانشکده هنرهای زیبا در سال‌های اولیه گشایش این دانشکده) را به کاخ موزه نیاوران هدیه کرده است. کازری می‌گوید: «نقاشی‌خطی که سال گذشته به مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران با عنوان «این نیز بگذرد» اهدا شد، قدمتی قریب به ۷۰ سال دارد، یکی از آثار خط نقاشی در ابعاد بزرگ اشلامینگر است که شامل ۲۸۸ قطعه قاب چوبی بر روی پوست بز است که قبلاً بر روی دیوار موسسه «پکا» نصب شده بود و با گروهی از دوستانی که عضو هیئت مدیره پکا بودیم تصمیم گرفتیم این اثر ارزشمند را به یک موزه مرتبط هدیه کنیم.»

وی بیان کرد: «پدرم زمانی چاپخانه میهن در خیابان فردوسی تهران را داشتند که این کتاب نمونه فونتی که امروز به موزه گرافیک هدیه شد نیز از همان جا می‌آید و امیدوارم بتوانم آثار و وسایل دیگری را نیز در آینده به موزه گرافیک ایران پیشکش کنم.»

 

 
 
 

زمان انتشار: شنبه ٢٧ خرداد ١٤٠٢ - ١٢:٥٩ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;