• چهارشنبه ٢١ آذر ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > نمايش فرهنگ ايراني در آثار نقاشان مسلمان چين


نمايش فرهنگ ايراني در آثار نقاشان مسلمان چين

 

آيين گشايش نمايشگاه هنرمندان چيني عصر ديروز در گالري‌هاي لرزاده و فرشچيان موسسه فرهنگي- هنري صبا وابسته به فرهنگستان هنر برگزار شد.

 آيين گشايش نمايشگاه هنرمندان چيني عصر ديروز در گالري‌هاي لرزاده و فرشچيان موسسه فرهنگي- هنري صبا وابسته به فرهنگستان هنر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، نمايشگاه آثار نقاشي «علي ليگون» به همراه فرزندش «سعيد لي چوان اي» هنرمندان مسلمان چيني، عصر دوشنبه، 5 مهرماه، در موسسه فرهنگي- هنري صبا گشايش يافت. در آيين گشايش اين نمايشگاه، «اكرم پوراكي» مديركل امور بين‌الملل فرهنگستان هنر و سرپرست موسسه فرهنگي هنري صبا، «مهرداد رخشنده» معاون اداره كل آسيا و اقيانوسيه وزارت فرهنگ و ارتباطات اسلامي، خانم «دو شياو چين» رايزن فرهنگي چين، «نسرين دستان» عضو هيئت علمي پژوهشكده هنر، «الهام سادات ميرزانيا» عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي و جمعي از دانشجويان و علاقه‌مندان حضور داشتند.

در اين مراسم اكرم پوراكي مديركل امور بين‌الملل فرهنگستان هنر و سرپرست موسسه فرهنگي هنري صبا با ابراز خرسندي از برگزاري اين نمايشگاه گفت: فرهنگستان هنر و موسسه فرهنگي هنري صبا علاقه‌مند و اميدوار است كه بتواند برنامه‌هايي از اين دست را با همكاري سفارت چين كه هميشه در خط مقدم در اين روابط بوده، ادامه دهد.

وي در خصوص برگزاري اين نمايشگاه افزود: قريب به يكسال براي برگزاري نمايشگاهي با حضور بسياري از هنرمندان برجسته و مسلمان چيني تلاش كرديم و علاقه‌مند بوديم، بتوانيم آثار بسياري از آنها را در يك زمان به نمايش درآوريم كه حاصل آن برگزاري نمايشگاهي از آثار نقاشي «علي ليگون» به همراه فرزندش «سعيد لي چوان اي» هنرمندان مسلمان چيني است كه امروز شاهد آن هستيم. در اين نمايشگاه 56 اثر در دو گالري لرزاده و فرشچيان موسسه صبا به نمايش درآمده‌است.

مديركل اموربين‌الملل فرهنگستان هنر اظهار اميدواري كرد تا برنامه‌هايي از اين دست با همكاري سفارت چين و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ادامه يابد.

در ادامه «دو شياو چين» رايزن فرهنگي چين، به ارتباطات ايران و چين از ساليان دور پرداخت و عنوان كرد: روابط ايران و چين ريشه تاريخي دارد كه به 2000 سال پيش بر مي‌گردد. اين ارتباطات از طريق جاده ابريشم صورت مي‌گرفت كه مي‌توانيد عناصر فرهنگي آن را در آثار اين نقاشان مشاهده كنيد.

وي با اشاره به آثار اين هنرمندان افزود: «جم كو» يكي از درياداران چيني بوده كه از طريق دريا به ايران سفر مي‌كرده و مبادلات كالاها را به انجام مي‌رسانده‌است. «جام چي ين» هم بازرگاني بوده كه او را نخستين كسي مي‌شناسند كه از طريق جاده ابريشم، مبادلات كالا را انجام مي‌داده و موجب گسترده شدن ارتباطات دو كشور شده‌است.

رايزن فرهنگي چين ابراز اميدواري كرد تا طرح «كمربند ارتباطات» كه از سوي رئيس جمهور اين كشور مطرح شده، اجرايي و روابط ايران و چين خصوصا در زمينه فرهنگي و هنري گسترده‌تر شود.

در ادامه اين مراسم مهرداد رخشنده معاون اداره كل آسيا و اقيانوسيه وزارت فرهنگ و ارتباطات اسلامي سخنان خود را با تشكر و قدرداني از زحمات كساني كه موجب برگزاري اين نمايشگاه شده‌اند، آغازكرد. وي سپس در خصوص شناخت فرهنگ دو كشور از هم عنوان كرد: متاسفانه نسل جوان چين شناخت صحيحي از ايران ندارند و تصوري كه بسياري از آن‌ها درباره ايران دارند اين است كه مردم ايران قريب به 4 دهه است كه با آمريكا در حال جنگ هستند. مردم ايران نيز متقابلا شناختشان اقتصادي و تاحدي سياسي است. ولي نكته مهم ارتباطات فرهنگي و هنري و زمينه اشتراكاتي است كه دو كشور دارند و متاسفانه نقش فرهنگي در اين بين فراموش شده‌است.

وي در همين زمينه ادامه داد: بسياري از كساني كه از چين به ايران سفر مي‌كنند، ديدگاهشان كاملا نسبت به تصوراتي كه از قبل از سفر داشتند تغيير مي‌كند و انصافا هرگاه هنرمندان ايراني در چين نمايشگاهي برگزار كردند، با استقبال خوبي مواجه شدند؛ زيرا علاقه‌مندند كه با فرهنگ و هنر ايران بيشتر آشنا شوند.

رخشنده خاطر نشان كرد: خوشحال مي‌شويم كه ميزبان هنرمندان چين در كشورمان باشيم و اميدوارم اين ارتباطات و همكاري‌ها در دو كشور ايران و چين ادامه داشته باشد.

بنابر اين گزارش علي ليگون ضمن ابراز خرسندي از برگزاري نمايشگاه آثارش در ايران عنوان كرد: برگزاري اين نمايشگاه مديون تلاش دانشگاه پكن و رايزن فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در چين است. قرار بود هنرمندان بزرگي در اين نمايشگاه گرد هم آيند؛ اما به دليل آنكه گرفتار بودند، از من و پسرم دعوت شد تا آثارمان را به نمايش بگذاريم.

وي درباره حضور خود در ايران گفت: 25 سال پيش براي اولين بار به ايران سفر كردم و با همكاري خانم دكتر نسرين دستان در نگارخانه هنر ايران، اولين مسلمان چيني بودم كه توانستم آثارم را در ايران به نمايش بگذارم. پس از اين بود كه با حمايت‌هايي كه از سوي سفارت ايران در چين شدم اين ارتباطات گسترده تر شد و اميدوارم طرح جاده كمربندي عنوان شده به گسترش اين ارتباطات كمك كند.

اين هنرمند مسلمان افزود: اين نمايشگاه گزارشي است از بيست سال كار من كه در زمينه مينياتور انجام داده‌ام كه در دو بخش به نمايش درآمده است، يكي آثاري كه كاملا نماينده فرهنگ و هنر غني چين است و ديگر آثاري كه از فرهنگ و هنر ايران برگرفته‌شده‌است.

وي با اشاره به  نمايشگاه آثارش در پكن گفت: سال گذشته دانشگاه پكن نمايشگاهي برگزار كرد كه اين آثار در آنجا به نمايش درآمد و با هنرمند ايراني بهمن شريفي كه امروز نيز در اينجا حضور پيدا كرده، آشنا شدم و اميدوارم كه اين همكاري‌ها ادامه داشته باشد.

وي در پايان به تشريح تابلوهايي پرداخت كه نشان از ارتباطات گسترده ميان چين و ايران از گذشته‌هاي دور داشت.

نمايشگاه هنرمندان چيني تا 15 مهرماه در گالري‌هاي لرزاده و فرشچيان موسسه فرهنگي- هنري صبا ادامه دارد. علاقه‌مندان مي‌توانند همه روزه به جز روزهاي تعطيل از ساعت 10 تا 18 به نشاني ورودی غربی: خیابان ولی عصر(عج)، خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر، شماره 125 و ورودی شرقی: خیابان ولی عصر(عج)، تقاطع خیابان طالقانی، شماره 1552 مراجعه كنند.

 براي دريافت اطلاعات بيشتر اينجا كليك كنيد. 

براي اطلاع از اخبار فرهنگستان هنر به كانال ما در تلگرام بپيونديد: https://telegram.me/artacademy

 

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ٦ مهر ١٣٩٥ - ١١:٣٠ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;