• چهارشنبه ١٤ آذر ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > شهرداري آماده همكاري با فرهنگستان هنر است


شهردار منطقه 6 تهران:
شهرداري آماده همكاري با فرهنگستان هنر است

 

طي ديدار رييس فرهنگستان هنر با شهردار منطقه 6 تهران، شهردار منطقه، آمادگي خود را براي همكاري و حمايت از فرهنگستان هنر اعلام كرد.

طي ديدار رييس فرهنگستان هنر با شهردار منطقه 6 تهران، شهردار منطقه، آمادگي خود را براي همكاري و حمايت از فرهنگستان هنر اعلام كرد.

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، محمدعلي معلم‌دامغاني، رييس اين فرهنگستان با عظيم بابايي، شهردار منطقه 6 تهران و هيئت همراه روز پنجشنبه 3 دي‌ماه در محل فرهنگستان ديدار و گفتگو كردند.

علي معلم، شهرداري را مانند چشمه آب و نور دانست كه زندگي مردمان شهر را تامين مي‌كند و اظهار داشت: هيچ شهري بدون آب تحقق پيدا نمي‌كند، اگر به هندوستان برويد دو رود گنگا و جمنا سرچشمه آب و آباداني در اين كشور است، رودخانه نور هم سرسوتي نام دارد كه در فرهنگ ايراني به رودخانه شريعت اشاره دارد. حيات در منطق اسلام از نور سرچشمه مي‌گيرد. در حال حاضر شهرداري مسئول اين دو رود نور و آب به مردم است. چرا كه خود شهرداري نيز معتقد است بايد سرچشمه اين دو رود در دستش باشد تا بتواند خدمات بيشتري را براي تمامي اهالي شهر ارائه نمايد.

وي سپس به امكانات و شرايط فرهنگستان براي ارائه خدمات فرهنگي و هنري اشاره كرد و افزود: اين فرهنگستان داراي بزرگترين فضاي نمايشگاهي در خاورميانه است كه در موسسه فرهنگي- هنري صبا قرار دارد، بزرگترين و مجهزترين استوديوي ضبط را دارد، فضاهاي آموزشي براي برگزاري كارگاه‌هاي تخصصي، نشست‌هاي علمي، همايش‌ها در اين مجموعه وجود دارد كه مي‌تواند با شهرداري در تامين آب و نور به مردم شهر همكاري نمايد.

استاد معلم به فعاليت‌هايي كه در حال حاضر در فرهنگستان صورت مي‌گيرد، اشاره و تصريح كرد: فرهنگستان هنر فعاليت‌هاي بنيادي و زيربنايي فرهنگ و هنر كشور را كه در بسياري از موارد در دانشگاه‌ها نيز مغفول مانده و رها شده، دنبال مي‌كند كه بنياد «شاهنامه‌ فردوسي» يا بنياد «فردوسي» از آن جمله است كه در دوره‌‌هاي مختلف تشكيل شد ولي بعد از مدتي غير فعال ماند و حال فرهنگستان اين بنياد را با عنوان «شاهنامه پژوهي» احيا و در اين زمينه فعاليت‌ مي‌كند.

وي همچنين به انتشار آثار فاخر و راه‌اندازي «كتاب گويا» اشاره كرد و افزود: برخي از فعاليت‌هاي فرهنگستان به نشر آثار فاخر و ملي اختصاص دارد كه حتي در سطح بين‌الملل نيز مطرح بوده و از اهميت زيادي برخوردارند كه در بخش انتشارات اين مجموعه صورت مي‌گيرد.

راه‌اندازي «كتاب گويا» نيز از ديگر كارهايي است كه در دستور كار فرهنگستان قرار گرفته و با توجه به اينكه در عصر رسانه قرار داريم به نشر برخي از آثار فرهنگي و هنري مي‌پردازيم كه پا را از قالب شعر و دكلمه فراتر گذارده و با روايت‌هاي داستاني توسط گويندگان و ضبط در استوديوي فرهنگستان و انتشار آن در قالب لوح فشرده در حال انجام است.

استاد معلم «فرهنگ» را اساس صلح و آشتي دولت‌ها و ملت‌ها دانست و در زمينه‌هاي مشترك كاري ميان فرهنگستان هنر و شهرداري عنوان كرد: ما مسلمانيم و ايراني و خواهان آبادي كشور هستيم به همين دليل بسياري از تبليغات آنسوي سرزمينمان اثر نمي‌كند و از جنسي نيست كه مردم با آن‌ها همذات پنداري كنند و فتنه‌ها در آخر به خودشان برمي‌گردد. فرهنگ زمينه صلح و آشتي است و فرهنگستان هنر با توجه به امكانات و بهره‌گيري از استادان و متخصصان در زمينه‌هاي فرهنگي و هنري آمادگي دارد تا با شهرداري كه بعضا داراي فعاليت‌هايي در همين زمينه‌هاست همكاري نمايد.

رييس فرهنگستان هنر به مشكلات عديده‌اي كه پيرامون فرهنگستان هنر وجود دارد و شهرداري تهران به عنوان يك مرجع قانوني مي‌تواند گره‌گشاي آن باشد، اشاره و يادآور شد: كتابخانه‌تخصصي اين فرهنگستان داراي گنجينه غني از كتاب‌هاي هنري است كه در دنيا نمونه ندارند و خطرات ناشي از آتش‌سوزي كه اخيرا در مركز تجاري كه در طبقات زيرين اين كتابخانه و بخشي از گالري‌هاي مجموعه صبا كه داراي فضاهاي مشترك در بناي اين مجموعه است و عموما آثار و تابلوهاي ارزشمندي از استادان بزرگ و برجسته به نمايش در مي‌آيد، اتفاق افتاد و هر آن مورد تهديد اينگونه خطرات است. مشكلاتي نيز براي نگهداري بناهاي زيرمجموعه‌هاي فرهنگستان كه عموما تمركز جغرافيايي ندارند، وجود دارد كه اميدواريم شهرداري تهران بتواند در اين امور نيز همكاري نمايد.

وي تاكيد كرد: فرهنگستان هنر به عنوان نهادي فرهنگي- هنري فعاليت دارد كه نمي‌تواند در موانع قانوني دخالت داشته باشد و شهرداري تهران مي‌تواند در رفع بسياري از اين موانع، فرهنگستان را ياري دهد كه پيشتر شهردار وقت قول‌هاي مساعدي در اين زمينه‌ها داده كه چشم به انجام آن داريم.

در ادامه اين نشست عظيم بابايي شهردار منطقه 6 تهران به محدوده وسيعي كه در اين منطقه وجود دارد اشاره و اظهار داشت: محدوده منطقه 6 شهرداري تهران به لحاظ جغرافياي شهري بسيار گسترده است و مراكز اداري، آموزشي و دانشگاهي، بهداشتي و درماني از جمله مكان‌ها و ساختارهاي اصلي اين منطقه را تشكيل مي‌دهد. كه تردد روزانه 1/5 ميليون نفر جمعيت مسافر در اين منطقه صورت مي‌گيرد. ضمن آنكه ميدان‌ها و خيابان‌هاي خاطره‌انگيز و اصلي در اين منطقه وجود دارد.

وي سپس به ذكر فعاليت‌هاي فرهنگي و هنري كه توسط اين سازمان براي عموم مردم شهر به انجام مي‌رسد، اشاره و اظهار داشت: از آنجا كه شهردار وقت تهران نگاهي كاملا فرهنگي به شهر دارد بسياري از فعاليت‌هايي كه در شهرداري به انجام مي‌رسد به اين حوزه‌ها اختصاص دارد. ما در اين منطقه داراي 14 سراي محله و 12 خانه فرهنگ هستيم كه كاربردهاي مختلف براي آن تعريف شده است. رسيدگي به خانه‌هاي مشاهير و بزرگان، احياء خانه‌هايي كه مربوط به خانواده‌هايي است كه چند شهيد داده‌اند از جمله كارهاي شهرداري است.

بابايي در همين زمينه ادامه داد: ما تفاهم‌نامه‌هاي زيادي با دانشگاه‌ها، سازمان‌هاي مردم نهاد غيردولتي و مراكز هنري داشته‌ايم، همچنين ارتباط بسيار خوبي با هنرمندان كشورمان داريم. در همين زمينه سالانه بودجه‌هايي نيز براي بازسازي و نوسازي بسياري از مراكز فرهنگي و هنري اختصاص مي‌دهيم.

وي به باغ موزه شهر تهران كه به عنوان طرح برتر ميان 46 كشور اشاره كرد و افزود: ما طرحي در شهرداري داريم كه از اراضي عباس آباد و نمايشگاه بين‌المللي تا پارك پرديسان را در بر مي‌گيرد و مربوط به باغ موزه دفاع مقدس در تهران است.

شهردار منطقه 6 آمادگي خود را براي همكاري در زمينه‌هاي فرهنگي- هنري و مساعدت براي رفع موانع پيش روي فرهنگستان هنر اعلام و تصريح كرد: ما آماده‌ايم تا فرهنگستان هنر را كه مركزي براي اشاعه فرهنگ و هنر به مردم است ياري نماييم.

در ادامه اين نشست مهندس غفوري، معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه ۶ تهران به فرهنگ و ادبيات غني كشور اشاره كرد و گفت: ما هرچه داريم از بركت وجود علما، مشاهير، هنرمندان، نويسندگان و شاعران تواناي كشورمان است. از ري تا دربند داراي تمدني چند هزار ساله است كه بايد به درستي به آن پرداخته شود و از قابليت‌ها و داشته‌هايمان استفاده نماييم و براي شناخت آن نياز داريم تا پيوسته به اين دارايي‌هاي خود بيافزاييم.

وي پيشنهاد داد تا كارگروه مشترك مشتكل از كارشناسان و مسئولان هردو نهاد براي بررسي و ارائه راه‌كارهاي عملي تشكيل شود.

همچنين علي شهبازي مدير كل پشتيباني و منابع انساني فرهنگستان هنر به مواردي كه در حوزه اختيارات شهرداري تهران است و مي‌تواند به سهولت امور اداري و رسيدگي به مشكلات و موانع پيش روي فرهنگستان هنر است، پرداخت و نمونه‌هاي آن را برشمرد.

در پايان نشست مقرر شد تا تفاهم‌نامه همكاري مشترك در زمينه‌هاي فرهنگي و هنري ميان شهرداري منطقه 6 تهران و فرهنگستان هنر منعقد شود؛ كارگروهي براي رسيدگي به امور فرهنگستان هنر و بررسي مشكلات آن تشكيل گردد؛ توشيح نامه‌ها و مواردي از اين دست كه در حال حاضر نياز به موافقت شهرداري دارد، تسريع شود.



 
 
 

زمان انتشار: چهارشنبه ٩ دی ١٣٩٤ - ١٠:١٢ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;