• پنج شنبه ٣٠ اسفند ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > پاسداشت مقام هنرمندان پیش‌کسوت هنرهای سنّتی و صنایع‌دستی در فرهنگستان هنر


پاسداشت مقام هنرمندان پیش‌کسوت هنرهای سنّتی و صنایع‌دستی در فرهنگستان هنر

 

مهدی مکی‌نژاد، دبیر علمی بزرگداشت روز جهانی صنایع‌دستی، از برگزاری مراسم پاسداشت مقام هنرمندان پیش‌کسوت عرصه هنرهای سنّتی و صنایع‌دستی خبر داد.

مهدی مکی‌نژاد، دبیر علمی بزرگداشت روز جهانی صنایع‌دستی، از برگزاری مراسم پاسداشت مقام هنرمندان پیش‌کسوت عرصه هنرهای سنّتی و صنایع‌دستی خبر داد.

به گزارش روابط‌عمومی فرهنگستان هنر، روز بیستم خرداد با عنوان روز صنایع‌دستی و روز ملی فرش در تقویم رویدادهای هنری کشورمان به ثبت رسیده است و هرساله، فرهنگستان هنر، با اجرای برنامه‌های متعددی در این حوزه، این روز را پاس داشته است. به همین مناسبت، مهدی مکی‌نژاد، دبیر علمی بزرگداشت روز جهانی صنایع‌دستی، که از پژوهشگران باسابقه در حوزه هنرهای سنّتی و صنایع‌دستی است، در گفت‌وگویی درباره برگزاری این برنامه گفت: در دو سال گذشته، برنامه‌هایی در روز صنایع‌دستی داشته‌ایم و امسال نیز با رویکرد پاسداشت مقام هنرمندان پیش‌کسوت در این حوزه با همکاری وزارت گردشگری و میراث فرهنگی؛ پژوهشکده هنر میراث فرهنگی؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ و تشکل‌های مردم‌نهاد هنرمندان صنایع‌دستی، برنامه‌ای خواهیم داشت.

عضو گروه هنرهای سنّتی و صنایع‌دستی فرهنگستان هنر در ادامه سخنان خود به توضیح اینکه قرار است چه هنرمندانی در این مراسم مورد تجلیل قرار گیرند، اضافه کرد: امسال، در این مراسم، از دَه نفر از هنرمندان پیش‌کسوتی که در حوزه هنرهای سنّتی و صنایع‌دستی دارای گواهی درجه‌یک هنری هستند تجلیل می‌شود.

مهدی مکی‌نژاد درباره رویکرد فرهنگستان هنر نسبت به حوزه صنایع‌دستی و هنرهای سنّتی توضیح داد: فرهنگستان هنر همواره در این زمینه به تحقیق و پژوهش درباره چالش‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی این عرصه پرداخته است و برنامه‌های پژوهشی متعددی برگزار کرده است. به‌عنوان مثال، برگزاری «گردهمایی گنجینه‌های ازیادرفته هنر ایران» مربوط به هنرهای سنّتی و صنایع‌دستی است که در حال فراموشی و ازبین‌رفتن هستند. همچنین، نشست‌های مختلف پژوهشی‌ای در زمینه بررسی اقتصاد هنر، خاصِ هنرهای سنّتی و صنایع‌دستی، در سال‌های مختلف داشته است.

عضو هیئت‌علمی فرهنگستان هنر، در همین زمینه ادامه داد: پاسداشت مقام پیش‌کسوتان هنرهای سنّتی و صنایع‌دستی از دیگر برنامه‌هایی است که فرهنگستان هنر در دو سال گذشته پیگیری کرده است. امسال نیز با همین رویکرد از دَه هنرمند برتر این حوزه تجلیل خواهد داشت و امیدوارم انگیزه‌ای باشد برای بررسی محتوایی حوزه‌های مختلف هنرها و گام مثبتی در راه اعتلا و ارتقای هنرهای ایرانی باشد.

مؤلف کتاب تزیینات در معماری ایران از دیگر برنامه‌هایی که برای پاسداشت روز صنایع‌دستی برگزار خواهد شد نام برد و افزود: این مراسم شامل یک روز مراسم افتتاحیه با حضور مسئولان و کارشناسان خواهد بود؛ در کنار آن؛ کارگاه‌ها و نمایشگاهی از آثار به‌مدت یک هفته برگزار خواهد شد و تلاش می‌کنیم برنامه‌ای در خور شأن و منزلت هنرهای فاخر ایرانی برگزار کنیم.

 

مهدی مکی‌نژاد به چالش‌هایی که در راه همگام‌سازی هنرهای سنّتی و صنایع‌دستی با دنیای روز وجود دارد اشاره و خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم در این حوزه همچنان نام‌آور باشیم، باید از فناوری جهان مجازی و فراجهان (متاورس) بهره ببریم. چگونگی بهره‌وری برای ثبت آثار در این جهان، به‌صورت رمز بیتا (NFT)، به پژوهش‌های بیشتر نیاز دارد و ما باید راهکارهای آن را برای این عرصه فراهم سازیم.

دبیر علمی بزرگداشت روز جهانی صنایع‌دستی در پایان سخنان خود از فعالان و پژوهشگران این حوزه دعوت به همکاری کرد و گفت: فرهنگستان هنر متعلق به دلسوزان عرصه فرهنگ و هنر است و برای پُربارشدن این برنامه در سال‌های آینده امیدواریم فعالان و پژوهشگران این حوزه به ما بپیوندند و چنان‌چه پژوهش‌هایی در این زمینه انجام داده‌اند و به راهکارهای اقتصادی متناسب با دنیای روز دست یافته‌اند، به فرهنگستان هنر ارائه دهند؛ به همین منظور، فرهنگستان دبیرخانه‌ای دائمی برقرار خواهد کرد.

 

 

 
 
 

زمان انتشار: چهارشنبه ١١ خرداد ١٤٠١ - ١٦:٥٢ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;