با حضور دبیر و نایب رئیس شورای سیاستگذاری و تأمین منابع علمی وزارت عتف در کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر، بررسی شد: الگوها و نرمافزارهای سازماندهی اسناد و منابع کتابخانه و اسناد آرشیوی در ایران با حضور سیدابراهیم عمرانی، دبیر و نایب رئیس شورای سیاستگذاری و تأمین منابع علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر، الگوها و نرمافزارهای سازماندهی منابع کتابخانه و اسناد آرشیوی در ایران بررسی شد.
«عقیق انقلاب» به موزه فلسطین خواهد آمد همزمان با سومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی، نمایشگاه «عقیق انقلاب» در موزه هنرهای معاصر فلسطین برپا میشود.
در بازدید دو روزه از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و با هدف تبادل دانش و یافتههای نوین برگزار شد: نشست تخصصی «استانداردهای فرادادهای برای سازماندهی و حفاظت اسناد و منابع دیجیتالی» در نشست «استانداردهای فرادادهای برای سازماندهی و حفاظت اسناد و منابع دیجیتالی»، که به همت «معاونت پژوهش و منابع دیجیتالِ سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران» و «کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر» برگزار شد، استانداردهای ذخیره، نگهداری و استفاده از اسناد و منایع دیجیتال بررسی شد.
روایتی مستند از زندگی حبیبالله صادقی در «هنرمند واحد ۵» «هنرمند واحد5» به کارگردانی محمدصالح حجتالاسلامی، مستند پرترهای درباره زندگی هنری و حرفه ای زنده یاد حبیب الله صادقی، هنرمند نقاش است که مردادماه1401 درگذشت. این اثر با حضور نزدیک به 20چهره مطرح هنری به مرور ابعاد هنری و فعالیت های هنرمند مطرح دهه های اخیر پرداخته و در مرکز هنری و رسانه ای سلوک حوزه هنری تولید شده است. «جام جم» در گفتوگویی با محمدصالح حجتالاسلامی درباره شکلگیری ایده این مستند، دغدغه های او درباره ساخت اثر پرداخته است که در ادامه میخوانید.
به مناسبت هفته پژوهش درباره آموزشِ پژوهش هنر مدیریت مطالعات و تحقیقات راهبردی فرهنگستان هنر، در یادداشتی به مناسبت هفته پژوهش، به موضوع آموزش پژوهش هنر پرداخت.
به مناسبت هفته پژوهش برگزار میشود نخستین کارگاه پایداری در معماری داخلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استاد فرشچیان، نخستین کارگاه با عنوان پایداری در معماری داخلی را به مناسبت هفته پژوهش برگزار میکند.
دبیر علمی همایش «میراث فرهنگی و هنری سیراف در پهنه خلیج فارس» مطرح کرد شکوفایی هنر در «بندر سیراف» حاصل تجارت با جهان باستان بود محمد اسماعیل اسمعیلی جلودار، دبیر علمی همایش «میراث فرهنگی و هنری سیراف در پهنه خلیجفارس»، طی گفتگویی، اهداف برگزاری این همایش را
تشریح کرد.
اجرای بزرگ ۴۰۰ عاشیق در پایتخت دستاندرکاران برگزاری همایش عاشیقهای ایران ضمن ارائه گزارشی از این رویداد به ارائه توضیحاتی درباره جزییات بزرگترین اجرای گروهی عاشیقهای ایران پرداختند.
ترسیم فرهنگ فلسطین در تابلوهای نقاشی ۲۴ هنرمند تجسمی فلسطینی با نمایش ۳۴ تابلو نقاشی، فرهنگ فلسطینی، زنان فلسطین و زندگی روزمره فلسطینیان را به تصویر کشیدهاند.
در گفتگو با مهر عنوان شد؛ حضور موسیقی ایران در یک سمپوزیوم جهانی یکی از پژوهشگران و نوازندگان موسیقی نواحی ایران از حضور خود و تعدادی دیگر از مدرسان حوزه فرهنگشناسی، در سمپوزیوم بینالمللی فرهنگ و ادب و هنر اقوام ترک جهان در کشور ترکیه خبر داد.
در تکاپوی یافتن روح مشترک هنرهای ایرانی در «فهم ذوق ایرانی» دکتر محمدعلی رجبی، عضو پیوسته فرهنگستان هنر در دوره آموزشی«فهم ذوق ایرانی؛ آشنایی با زیباییشناسی هنرهای ایرانی» در پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی گفت: روح مشترکی در هنرهای ایرانی وجود دارد که آن را «ذوق ایرانی» نام میگذاریم.
حذف احتمالی معافیت مالیاتی شاغلان فرش و صنایع دستی آغاز نگرانی با یک گُمانه زنی معافیت مالیاتی شاغلان صنایع دستی و فرش یکی از مواردی است که همواره برای فعالان این حوزه جایِ قوت قلب بوده است. از این منظر که مشوقی از سوی دولت برای ادامه فعالیت دربافت می کنند. اما با گمانهزنیها مبنی بر پیشنهاد حذف این ماده، چنین به نظر میرسد که این قوت قلب تبدیل به نگرانی برای شاغلان این حوزه شده است.
بزرگداشت زندهیاد باقر آیتاللهزاده شیرازی برگزار میشود بزرگداشت زنده یاد باقر آیتاللهزاده شیرازی چهره ماندگار عرصه معماری، حفاظت و مرمت بناهای تاریخی ایران و عضو پیوسته فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، با نگاهی به ابعاد پژوهشی شخصیت او برگزار میشود.
نگاهی به زندگی هنرمند انقلابی مرحوم حبیبالله صادقی هنری که برای موزه نبود مرحوم دکتر حبیبالله صادقی از هنرمندان متعهدی بود که از آغاز انقلاب اسلامی، هنر خویش را به خدمت مردم و آرمان انقلابی آنها درآورد. وی از نقاشانی بود که در جریان نهضت امام خمینی رحمةاللهعلیه تنها به نظارهگری نپرداخت، با مردم همراه شد و برای حمایت از مبارزه علیه رژیم طاغوت، هنر و ذوق متعهد خویش را به میدان آورد. این همراهی البته بدون شناخت نبود. مرحوم صادقی عقیده داشت مفهوم مقاومت در هنر مفهوم جدیدی نیست و همزمان با استعمار غرب شروع شده و همواره در پی آن بوده تا از فرهنگ یک ملت در برابر دشمن استعمارگر دفاع کند.
نشست اقتباس صحنه در مؤسسه فرهنگی هنری پژوهشی صبا برگزار شد نخستین نشست اقتباس صحنه با عنوان اقتباس و مواجهه با تاریخ، عصر روز یکشنبه نهم مرداد در محل سینماتِک مؤسسه فرهنگی هنری پژوهشی صبا با حضور قطبالدین صادقی، بهزاد صدیقی و فارس باقری برگزار شد.