آرم فرهنگستان هنر
اخبار > فراخوان مقاله هم‌انديشي «نقش و نقش‌بند» منتشر شد


فراخوان مقاله هم‌انديشي «نقش و نقش‌بند» منتشر شد

معاونت پژوهشي فرهنگستان هنر با انتشار فراخوان مقاله، هم‌انديشي «نقش و نقش‌بند» را با موضوع «غياث‌الدين علي نقشبند يزدي» طراح و بافنده چيره دست ايراني، آذر ماه امسال برگزار مي‌كند.
 








 

 

معاونت پژوهشي فرهنگستان هنر با انتشار فراخوان مقاله، هم‌انديشي «نقش و نقش‌بند» را با موضوع «غياث‌الدين علي نقشبند يزدي» طراح و بافنده چيره دست ايراني، آذر ماه امسال برگزار مي‌كند.

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، اين هم‌انديشي به منظور پاسداشت و صيانت از هنرمندان و هنرهاي سنتي با موضوع شرح احوال و آثار «غياث‌الدين علي نقشبند يزدي» برگزار مي‌شود.

«معرفي ابعاد شخصيتي و زندگي غياث‌الدين»، «شيوه طراحي و فنون بافت در آثار او»، «تنوع نقوش، تركيب‌بندي و رنگ در آثار او»، «بررسي ابداعات هنري غياث‌الدين»، «غياث‌الدين و پرورش شاگردان و فرزندان»، «نقش غياث‌الدين در توليد بافته‌هاي درباري و صدور آن به ديگر كشورها»، «شناسايي و معرفي آثار غياث‌الدين در موزه‌هاي ايران و جهان»، «بررسي تأثير ادبيات و نقاشي بر هنر غياث‌الدين» از جمله محورهاي اين هم‌انديشي به شمار مي‌روند.

«غياث‌الدين علي نقشبند يزدي»، يكي از برجسته‌ترين و مشهورترين استادان فن ظريف هنر نساجي در عصر صفوي است. وي افزون بر آنكه شاعري خوش قريحه بود، نقاش و نقشبندي توانا و بافنده‌اي چيره‌دست و صاحب سبك نيز به شمار مي‌رود كه نه تنها باعث اعتلاي هنر پارچه بافي ايران بلكه دربلند آوازه ساختن منسوجات ايراني در دنيا سهمي مهم داشت. چنانكه در منابع تاريخي ذكر شده آثار ارزندۀ وي به عنوان پيشكش و خدمت به بزرگان مملكت و پادشان ديگر كشورها اهدا و يا توسط سفيران خارجي خريداري مي‌شد. آثاري كه امروزه زينت بخش بسياري از موزه‌هاي دنياست. خواجه غياث‌الدين كه مسئوليت اداره كارگاه‌هاي بافندگي سلطنتي عصر شاه عباس را بر عهده داشت، خانواده‌اي هنرمند نيز پرورش داد كه ساليان طولاني خدمتگزار جامعۀ ايراني بودند. شهر يزد در آن دوره با وجود خواجه غياث الدين نقشبند و فرزندان و نوادگان هنرمند او، مركز مهم نساجي ايران شد و با حضور آن‌ها هنر نساجي اعتلا يافت و رونق و شهرت منسوجات ايراني عالم‌گير شد.

دبيرخانه اين هم‌انديشي، آخرين مهلت ارسال چكيده مقالات اول مهر ماه 1396، مهلت ارسال اصل مقالات را20 آبان ماه 1396 و زمان برگزاري آن را آذر ماه 1396 اعلام كرد.

از علاقه‌مندان دعوت مي‌شود، مقالات خود را به دبيرخانه اين هم‌انديشي به نشاني خيابان ولي‌عصر(عج)، پايين‌تر از چهارراه طالقاني، شماره 1552 ارسال يا براي دريافت اطلاعات بيشتر با شماره تلفن 5-66954200 داخلي 2231 تماس بگيرند.

 









زمان انتشار: چهارشنبه ١٠ خرداد ١٣٩٦ - ٠٨:٣٠ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




 

مؤسسات تابعه

پژوهشکده هنر
مؤسسه تألیف، ترجمه و نشر آثار هنری
مؤسسه فرهنگی هنری صبا


پیوندها

فرهنگستان‌های ایران
دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها
مؤسسات پژوهشی
یاد استاد
پورتال قدیم

تماس با ما

ساختمان مرکزی : تهران- خیابان ولیعصر، پایین‌تر از چهارراه طالقانی، شماره 1552
كدپستي : 1416953613
تلفن : 5 - 66954200 دورنگار : 66951167
رایانامه : honar@honar.ac.ir

کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.