سيد وحيد موسوي جزايري در كارگاه آموزشي «خط كوفي» اظهار داشت: خط كوفي از خط اعراب نبطيه منشعب شده است و تاريخ پيدايش آن به پيش از اسلام ميرسد.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، اولين جلسه از كارگاه آموزشي «خط كوفي» با حضور استاد «سيد وحيد موسوي جزايري» و 20 هنرجوي علاقهمند به هنر خوشنويسي عصر ديروز 27 ارديبهشت در مركز هنر پژوهي نقش جهان وابسته به فرهنگستان هنر برگزار شد.
در ابتداي اين جلسه، استاد جزايري به تشريح پيشينه پيدايش خط كوفي پرداخت و اظهار داشت: در مورد پيشينه خط كوفي ميان پژوهشگران اتفاق نظر وجود ندارد؛ ولي آنچه مشخص است، اينكه خط كوفي از خط اعراب نبطيه منشعب شده است و تاريخ پيدايش آن به پيش از اسلام ميرسد.
وي به نشانههايي كه بر زمان پيدايش خط كوفي دلالت دارد، اشاره و افزود: اطلاعات ما از پيدايش خط نبطيه و كوفي محدود به چند سنگ مزار ميشود ولي با توجه به نشانههايي كه ميان خط كوفي و خط نبطيه وجود دارد ميشود گفت اين خطوط بسيار نزديك به هم هستند.
جزايري به تفاوتهايي كه در آثار خوشنويساني كه خطوط همسان مينگارند اشاره و توضيح داد: اگرچه در خوشنويسي قواعد خاصي براي نوشتن هر خط وجود دارد، اما بايد توجه داشته باشيد كه به عنوان مثال تفاوت آثار استاداني كه به خط نستعليق مينگارند در استفاده از ريزهكاريها و خلاقيتشان است وگرنه قواعد و اصلوب نستعليق نويسي يكسان است.
پس اگر تفاوتهايي در شيوه نگارش خط كوفي وجود دارد، همان ريزهكاريهايي است كه شيوه استادان بوده و آثار را از هم منفك ميكرده است.
سپس اين هنرمند به معرفي قلمي كه با آن خط كوفي مينگارند، پرداخت و افزود: براي نگارش خط كوفي نياز به قلمي با تراش خاص است كه سالها پيش طي تحقيقاتي كه درباره اين خط انجام ميدادم متوجه شدم كه تراش قلم خط كوفي با ديگر خطوط متفاوت است و تنها از طريق اين نوع تراش قلم بوده كه خوشنويسان ميتوانستند به نوشتن اين نوع خط بپردازند.
در ادامه اين جلسه، سيد وحيد موسوي جزايري به صورت عملي نحوه نگارش و شكل حروف در خط كوفي را تا حرف «ط» به هنرجويان آموزش داد و از هنرجويان خواست تا به تمرين حروف بپردازند.
كارگاه آموزش «خط كوفي» روزهاي دوشنبه، ساعت 15 تا 18 به مدت 10 جلسه در مركز هنر پژوهي نقش جهان برگزار خواهد شد.
براي اطلاع از اخبار فرهنگستان هنر به كانال ما در تلگرام بپيونديد: https://telegram.me/artacademy