آرم فرهنگستان هنر
اخبار > فرياد شادي چريكه در جشن نيمه شعبان


فرياد شادي چريكه در جشن نيمه شعبان

 

گروه موسيقي«چريكه»، همزمان با جشن نيمه شعبان روزهاي 15 و 16 تير در تالار ايران فرهنگستان هنر به صحنه رفت.


گروه موسيقي«چريكه»، همزمان با جشن نيمه شعبان روزهاي 15 و 16 تير در تالار ايران فرهنگستان هنر به صحنه رفت.


به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، گروه موسيقي كردي«چريكه» كه به معناي «فرياد» است طي دو شب كه با استقبال مخاطبين همراه بود در دو بخش كردي و فارسي در تالار ايران فرهنگستان هنر اجرا داشت. در ابتداي اين برنامه توضيحاتي درباره موسيقي مقامي و تنبور نوازي توسط مجري برنامه ارائه شد؛ سپس اين گروه با اجراي مقام «قطار» كه از كهن‌ترين مقام‌هاي تنبور در مناطق كرد و لُر نشين است، برنامه خود را آغاز كرد.

سنّت اصلي و هنري تنبورنوازي، مبتني بر تک نوازي و بديهه سرايي خلاق است ولي با اين که تک نوازي را بهترين جلوهٔ هنري تنبورنوازي دانسته‌اند، نواختن سازهاي ديگري، از قبيل دوزله و تنبک و دف و کمانچه، همراه تنبور در سنّت موسيقايي منطقه کرمانشاه و کردستان، طبيعي و جا افتاده است. با اين حال، مقام‌هاي تنبور مختص به خود آن است و مراد از «مقام» گاهي نشانهٔ ساختاري مقامي است که قادر است اشکال گوناگون و آهنگ‌هاي کمابيش ثابتي را توليد کند.

گروه چريكه نيز سعي كرده تا حدي سنت شكني كرده و مقام‌هاي تنبور را با «چندصدايي» و همراهي چندين ساز در كنار هم به اجرا درآورد تا كار نو و تازه‌اي ارائه دهد. گرچه اين گروه بسيار جوان است اما تنظيم صحيح نواها در كنار يكديگر و طنين باز و دلنشين «سيد جواد حسيني» خواننده كرد زبان اين برنامه، براي مخاطبين غير كرد نيز بسيار جذاب بود.

مقام‌هاي« راز ليل»، «مقام دواله»، «آواز مجنوني» و « وصال» از ديگر مقام‌هايي قديمي بودند كه به زبان كردي اجرا شدند. از ديگر بخش‌هاي اين اجرا همنوايي و مقابله سازهاي تنبك توسط يوسف اشرفي، دف و دايره از اشكال كمال و كوزه توسط سپيده شايان بود كه برنامه را بسيار جالب و شنيدني كرده بود.

در بخش فارسي نيز «حامد تمدن» خواننده فارس زبان اجراي خوبي از اشعار شاعراني چون «حافظ»، «مولوي» و «يغما جندقي» را ارائه كرد و با اجراي قطعات فارسي چون«تصنيف مستان»، «تكنوازي تنبور و كوزه»، «مقام گل و خار»، «مقام جلوشاهي»، «تصنيف ساقي» و «تصنيف طرب» نشان داد كه قابليت اجراي موسيقي‌ ايراني را به همراه مقام‌ها دارد.

بنا بر اين گزارش در اين برنامه سيدسلمان، سيدآريا و سيدوصال حسيني(تنبور)، پيام شريف نژاد(رباب)، مهسا شهبازيان(قانون)، مهربد يوسفي(عود)، بهنوش كاظم زاده(كمانچه)، يوسف اشرفي(تنبك)، سپيده شايان(كوزه و دهل)، حسين كمال(دف و بم دايره)، سيدجواد حسيني(خواننده بخش كردي)، حامد تمدن(خواننده بخش فارسي) و زهره قلي پور به عنوان (همخوان) اجرا كردند. سيد سلمان حسيني به عنوان سر پرست گروه تنظيم مجدد تمامي تصانيف را بر عهده داشت.


 
 
 

زمان انتشار: شنبه ١٧ تير ١٣٩١ - ١٦:٤٢ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




 

مؤسسات تابعه

پژوهشکده هنر
مؤسسه تألیف، ترجمه و نشر آثار هنری
مؤسسه فرهنگی هنری صبا


پیوندها

فرهنگستان‌های ایران
دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها
مؤسسات پژوهشی
یاد استاد
پورتال قدیم

تماس با ما

ساختمان مرکزی : تهران- خیابان ولیعصر، پایین‌تر از چهارراه طالقانی، شماره 1552
كدپستي : 1416953613
تلفن : 5 - 66954200 دورنگار : 66951167
رایانامه : honar@honar.ac.ir

کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.