دوسالانه آبرنگ ایران، با روایت رنگ و قلم نقاشان از «باغ ایرانی» در صبا گشایش یافت.
دوسالانه آبرنگ ایران، با روایت رنگ و قلم نقاشان از «باغ ایرانی» در صبا گشایش یافت.
به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا، وابسته به فرهنگستان هنر، این دوسالانه که عصر جمعه ۸ دی ماه 1396 با حضور استادان و پیشکسوتان نقاشی آبرنگ و شمار زیادی از علاقهمندان در نگارخانه خیال موسسه صبا گشایش یافت، جلوههایی از باغ ایرانی را از نگاه نقاشان آبرنگ ایرانی به نمایش گذاشت.
این مجموعه، شامل ۸۰ اثر است که در سه بخش مختلف، ارائه شده است. در بخش نخست، مجموعهای از آثار آرمان یعقوب پور در قالب اکرولیک و بصورت انفرادی، عرضه شده که در آن هنرمند از فضای سفید بوم برای ترسیم فضای مثبت کار و تاکید بر عناصر طبیعت بهره برده است. سادگی، صراحت و تاثیرگذاری رنگهای زنده در سطح بوم، ویژگی مشترک آثار این هنرمند در روایت خود از «باغ ایرانی» است.
در بخش دوم، ۱۶ اثر از ۱۶ چهرة صاحبنام و با سابقه در عرصه نقاشی آبرنگ از جمله سمندریان، وثوق احمدی، آتشزاد، نیکو، مظلومی پور، و...، در معرض دید علاقهمندان قرار گرفت.
نوجویی، خلاقیت و بیان فردی، ویژگی عمدۀ آثار بخش سوم است، که به نمایش آثار منتخب هنرمندان جوان اختصاص دارد.
در آیین گشایش، ابتدا متنی از احمد مقدسی، دبیر دوسالانه آبرنگ ایران، قرائت شد. دبیر این دوسالانه با اشاره به اهمیت موضوع باغ ایرانی، به عنوان محصول پیوند اندیشه و خیال ایرانی با طبیعت و هستی، گزارشی از روند شکلگیری این جشنواره و مراحل انتخاب آثار تا برگزاری آن ارائه داد.
در ادامه، سیاوش مظلومیپور از چهرههای پیشکسوت و صاحب شیوه در نقاشی آبرنگ، طی سخنانی از تلاشهای دبیر نمایشگاه تقدیر و فعالیتهای او را اصلیترین عامل استمرار این اتفاق ارزشمند در فضای تجسمی کشور و در حوزه نقاشی آبرنگ دانست.
آنگاه با رای هیئت داوران، آرمان یعقوب پور و محمود سمندریان، اسامی نفرات برگزیده اعلام و جوایز آنان اهدا شد. مهشید عرب، حمیدرضا سعادتی، ملیکا سادات حسینی، نرگس سعدوندی و آسیه سادات قریشی، نفرات برتر این دوره بودند که جوایز و تندیسهای خود را دریافت کردند.
در ادامه احمد مقدسی با اشاره به اینکه هدف دوسالانه آبرنگ «باغ ایرانی» گرد هم آوردن همه نگاهها و سلیقهها بوده خاطرنشان کرد: قدرت قلم، ایدههای جدید، فضاهای مفهومی یا استعاری، از عوامل مهمی بودند که برای گزینش و راه یافتن آثار به نمایشگاه در نظر گرفته بودیم. وی افزود: هدف ما به هیچ وجه اشاره صرف به طبیعت و ترسیم طبیعت نبود. هر یک از این نقاشان، به یکی از اجزا و عناصر طبیعت، از حیوانات موجود در طبیعت تا عناصر باغ ایرانی و حتی عناصر انتزاعی پرداختهاند.
همچنین، همزمان با گشایش نمایشگاه، کتاب آثار این دوره نیز با عنوان باغ ایرانی رونمایی و عرضه شد.
«باغ ایرانی» که تجلی مکاشفه معنا و عرصه شکفتن خیال و خلاقیت هنرمند ایرانی در طول قرنهاست، این بار در قلم آبرنگنگاران ایرانی و در شیوههای متفاوت، تا تاریخ14 دی ماه همه روزه به جز ایام تعطیل از ساعت 10 تا 18میزبان عموم علاقهمندان تجربههای نو در نقاشی معاصر خواهد بود.