اخبار > حضور نمايندگان فرهنگستان‌هنر در منزل استادحسين دهلوي


حضور نمايندگان فرهنگستان‌هنر در منزل استادحسين دهلوي

 

تعدادي از مسئولان فرهنگستان‌هنر، با حضور در منزل استاد حسين دهلوي، از زحمات سوسن اصلاني قدرداني كردند.

تعدادي از مسئولان فرهنگستان‌هنر، با حضور در منزل استاد حسين دهلوي، از زحمات سوسن اصلاني قدرداني كردند.

به گزارش روابط‌عمومي فرهنگستان‌هنر، تعدادي از مسئولان فرهنگستان‌هنر، با حضور در منزل استاد حسين دهلوي، از زحمات و همراهي سوسن اصلاني، هنرمند پيشكسوت و همسر ايشان، در طول دوران بيماري استاد دهلوي تقدير و تشكر كردند.

سوسن اصلاني در مورد روند درمان استاد دهلوي گفت: «بسیاری از دوست‌داران استاد حسین دهلوی می‌دانند، ايشان بعد از عارضه مغزی که برایشان پیش آمد، به فراموشي مبتلا شدند و ما با همه تواني كه داشتيم، مراقبت از استاد را تا به امروز ادامه داده‌ايم. ولي در برخي مراقبت‌ها كه در خانه امكان‌پذير نبود، ادامه روند درماني را در مراكز درماني پي گرفته‌ايم.»

حسين دهلوی (هفتم مهرماه 1306)، در تهران متولد شد. از همان دوران كودكي، علاقه به موسيقي در او قوت داشت و به آموزش ويلن پرداخت. دهلوی، ابتدا اين ساز را نزد پدر فراگرفت و سپس  به كلاس درس استاد ابوالحسن صبا رهسپار شد. او در دوره نوجواني، با ورود به هنرستان موسیقی، به فراگیری علمی اين هنر گرایش پیدا کرد. 

نوآوري‌ها و خلاقيت‌هاي حسين دهلوي، از اركستر صبا تا اپراهايي چون خسرو‌و‌شيرين، بيژن‌ومنيژه، ماناوماني و ... در فرهنگ موسيقي ايراني، مانايي به‌سزايي دارد.

دهلوي، در سال 1382 در همايش چهره‌هاي ماندگار، به عنوان برگزيده عرصه موسيقي تجليل شد. از ديگر افتخارات او کتاب «پیوند شعر وموسیقی آوازی» است که در سال 1386 منتشر شد و جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی در بخش هنر را به خود اختصاص داد. این کتاب، حاصل بیش از 40 سال تحقيق و تجربه‌اندوزي در تلفیق موسیقی با شعر ایرانی است که به شیوه‌ علمی و معين، فرایند تلفيق را توضیح می‌دهد.

در اين ديدار، سوسن اصلاني، همسر هنرمند استاد حسين دهلوي،  از فعاليت‌هاي موسيقايي خود نيز سخن گفت و از انتشار آلبوم جديدش خبر داد.

 اصلاني كه در 14 سالگی وارد هنرستان ملی شد، سنتور را به‌ عنوان ساز اصلی انتخاب كرد. او در دوران هنرآموزي در هنرستان، موسيقي زندگي خود را در كنار استاد دهلوي - كه آن‌زمان از آموزگاران مدرسه‌اش بود - دل‌انگيز ديد و به خواستگاري او جواب مثبت داد.

از آن به بعد، او ساز زندگي مشترك را در منزل حسين دهلوي كوك كرد و اكنون پس از گذشت سال‌ها از بيماري استاد، ايشان را همراهي مي‌كند.

سوسن اصلانی، در سال 74 با تشكیل گروه موسیقی خجسته، برای نخستین بار پس از انقلاب در سالن رودكی كنسرت برگزار كرد و با انتشار آلبوم های «خجسته»، «بوی پرچین»، «نوای غربت»، «رقص بهار» و ... قابلیت‌های هنری خود را به نمایش گذاشت. او در اثر «نگاه گمشده»، هفت دستگاه موسیقی را از طریق هفت تصنیف معرفی کرده و همچنين کتابی با عنوان «مجموعه قطعات در نوا و راست‌پنج‌گاه» با قلم او به حوزه نشر افزوده شده است.

 

براي اطلاع از اخبار فرهنگستان هنر به كانال ما در تلگرام بپيونديد: https://telegram.me/artacademy

 
 
 

زمان انتشار: شنبه ١٧ مهر ١٣٩٥ - ١٣:٣٠ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج