کتابخانه دانشگاه پرینستون آمریکا تقریباً دارای ۹۵۰۰ نسخه خطی اسلامی است که عمدتاً دستنوشتههای کاغذی صحافی شده هستند و بیش از ۲۰هزار متن را در برمیگیرند. این نسخهها در بخش نسخههای خطی واحد کتابهای کمیاب و خاص کتابخانه یادبود هاروی اس. فایرستون نگهداری می شود. شخصی با نام رابرت گرت (Robert Garrett) تقریبا دو سوم این نسخه خطی را گردآوری و در سال ۱۹۴۲ به این مجموعه اهدا کرده است. از آن زمان به بعد نیز کتابخانه به شیوه خرید و اهدا به تکمیل مجموعه پرداخته است. نسخههای خطی این مجموعه عمدتاً به زبان عربی هستند، با این حال نسخههایخطی به زبان فارسی، ترکی عثمانی و سایر زبانهای کشورهای اسلامی به خط عربی را نیز شامل می شود. قدمت این نسخهها مربوط به سدههای اولیه اسلام تا سقوط امپراتوری عثمانی است. منشا بسیاری از این نسخهها کشورهای عربستان، مصر، عراق، ایران و سایر مراکز مهم تمدن اسلامی است.
حوزه موضوعی منابع بسیار وسیع و جامع است و شامل: الهیات مبتنی بر قرآن و سنت (حدیث)، احکام اسلامی (فقه)، تاریخ و زندگینامه (به ویژه پیامبر و سایر امامان)، کتاب های هنری و تصویرگری، زبان و ادبیات، علوم پایه، سحر و جادو و علوم غیبی؛ و سایر جنبههای فکری و معنوی دنیای جهان اسلام و اقوام مختلف آن است. در این مجموعه تقریباً آثار منتخب از هر متفکر بزرگ مسلمان وجود دارد.
اگر چه تعداد نسخههای خطی متنی این مجموعه بسیار چشمگیر است، با این حال نسخههای خطی تذهیب شده قرآن و آثار ادبی فارسی از جمله شش نسخهخطی از شاهنامه فردوسی، حماسه ملی ایران مربوط به دوران صفویه و قاجاریه و همچنین نگاره هایی به سبک ایرانی و مغولی به صورت مجزا نیز در این مجموعه موجود است. (نقل شده از صفحه الکترونیکی بخش نسخههای خطی اسلامی کتابخانه دانشگاه پرینستون)