فتوت ميگويد: «طبيعت، در صبح نور خاص خودش را دارد، در ظهر و بعدازظهر هم تغيير ميكند، من، سبك امپرسيونيسم را براي بيان نورهاي طبيعت بهتر يافتم».
به گزارش روابط عمومي فرهنگستانهنر، نمايشگاه آثار نقاشی «مروري بر آثار احمد فتوت»، عصر يكشنبه 15 ديماه، با حضور استاد فتوت، برخی مسئولان فرهنگستان هنر، برخی چهره ها و اساتيد نقاشی و همچنين تنی چند از دانشجويان و علاقمندان هنر نقاشی در نگارخانه جهان، افتتاح شد. در حاشيه اين مراسم، دقایقی با «احمد فتوت» گفتگو کردیم؛ استادی که خود می گوید از محضر اساتیدی چون مرحوم «هانيبال الخاص»، «محسن وزيريمقدم»، «روئين پاكباز» و مرحوم «خانم صدر» استفاده کرده است.
علت حضور پررنگ معماري ايراني در آثارتان چیست؟
زماني كه من كودك بودم، نقاشي اتريشي به نام «گرابنر»، در همدان آمد كه به بناهاي قديمي همدان ميپرداخت. من با ديدن آثار او به نقاشي علاقهمند شدم و هرچه تلاش كردم كه مرا به شاگردي بپذيرد، موفق نشدم چون او شاگرد قبول نميكرد. از آن زمان، من به نقاشي معماري ايراني و كوچههاي همدان گرايش پيداكردم و آثار بسياري را در اين زمينه خلق كردهام.
مضامين مختلف را با مواد متفاوت تصوير كردهايد، مثلا در تابلوی «سه انار» از آبرنگ استفاده کردید، قدري در اين باره توضيح دهيد؟
آبرنگ به دليل انعطافهاي زيادي كه دارد، براي بيان برخي موضوعات بهتر است. و نقاش بايد براي خلق يك اثر، توجه كند كه با چه موادي ميتواند به خواستهاش برسد و نتيجه بهتري بگيرد و بايد دريابد كه با چه رنگهايي و در قالب چه فرمهايي دست به خلق اثر خود بزند. در نقاشي سه انار، من از آبرنگ استفاده كردم؛ چون فرم دلخواهم را در كار با آبرنگ، بهتر تصوركردم. در زمان دانشجويي ما در دانشگاه، از آبرنگ بيشتر براي اتودهاي اوليه استفاده ميكردند که به نظرم براي بيان برخي موضوعات ميتوان بهره خوبي از آبرنگ گرفت.
همچنین براي بيان طبيعت، سبك امپرسيونيسم را در نظر گرفتهايد، علت اين انتخاب چيست؟
طبيعت، در صبح نور خاص خودش را دارد، در ظهر نورش با صبح، متفاوت است و بعدازظهر باز هم تغيير پيدا ميكند. من، سبك امپرسيونيسم را براي بيان نورهاي طبيعت بهتر يافتم.
در مورد آثار مدرن اين نمايشگاه هم قدري توضيح دهيد.
براي تغيير ذائقه و تغيير رويه، به خلق آثار مدرن رو آوردم؛ ولي سعي كردم كه اين نقاشيها هم با همان حس و حال كارهاي رئال و امپرسيونيسم همراه باشد و فقط فرم ارائه آنها تفاوت پيدا كند.
گزارش تصويري اين نمايشگاه را اينجـــــــا ببينيد.