ايرج راد: «آقاي بازيگر لحظات جاودانه در صحنه مي آفريند»
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، برنامه تجليل از عزت الله انتظامي، 31 خردادماه در مجموعه هنرپژوهي نقش جهان، برگزار شد. اين برنامه اولين جلسه از برنامههاي ديدار با هنرمند بود كه قرار است پنجشنبه انتهايي هر ماه برگزار شود.
در اين جلسه بهزاد مرتضوي، مديركل اداره روابط عمومي فرهنگستان هنر، عزت اله انتظامي، علي نصيريان و ايرج راد حضور داشتند.
در ابتداي جلسه بهزاد مرتضوي ضمن خيرمقدم به حضار و هنرمندان گفت: «هدف از برگزاري اين نشستها در واقع ديدارپژوهي است، يعني علاوه بر ديدار با هنرمند، نظر كارشناسان و ديگر هنرمندان را درباره سبك و جايگاه هنرمند بدانيم و به نگاهي محققانه و پژوهشي دست يابيم.»

سپس علي نصيريان همكار و دوست ديرينه انتظامي به بررسي جايگاه اين هنرمند در عرصه تئاتر و سينما پرداخت و تاريخچهاي از ابتداي ورود آقاي بازيگر به عرصه تئاتر تا امروز و آثار و نوع نگاه او به مقوله تئاتر و سينما و بازيگري ارائه كرد. همچنين به رمز ماندگاري انتظامي در اوج اشاره كرد.
نصيريان بر چند بعدي بودن انتظامي و تواناييهاي او در ايفاي نقشهاي متعدد تأكيد كرد و گفت: «ايشان سواي نيروي باطني بسيار قوي و خود جوش، خودآموزي دارد و در پرورش خود تلاش گر است، او از ابتدا تاكنون هميشه در تلاش و ممارست و يادگيري است.»
ايرج راد ديگر هنرمند حاضر در جلسه نيز ضمن تبريك سالروز تولد استاد انتظامي، به 70 سال تلاش او در عرصه تئاتر و سينما اشاره كرد و گفت: «آقاي بازيگر لحظات جاودانه در صحنه ميآفريند؛ انتظامي آنچنان انعطاف دارد كه در اجراي نقشهاي متفاوت، ديگرگونه ظاهر ميشود؛ و اين كه ميداند با مخاطب چطور ارتباط برقرار كند جزو خصايص او شده است. انتظامي صاحب سبك است، هر نقشي را به عهده ميگيرد با تبحر كامل آن را دوباره خلق و اجرا ميكند.»

در اين برنامه عزت الله انتظامي خود درباره نسل جديد هنرمندان و بازيگران عرصه تئاتر و سينما صحبت كرد و گفت: «نسل نو با اينكه بسيار توانمند و با سواد هستند ولي زود ميروند و نميمانند. ما بايد دنبال كنيم و ببينيم چرا اين اتفاق ميافتد؟ شايد يكي از دلايلش اين باشد. كه تعداد زيادي دانشجو در اين رشتهها فارغ التحصيل ميشوند اما بيكار ميمانند و دليل ديگر شايد نبودن سالن تئاتر باشد، با توجه به گستردگي شهر و طولاني بودن فاصلهها از تئاتر شهر همه نميتوانند مثلاً از شرق يا غرب تهران به اين تنها سالن تئاتر بيايند.»
انتظامي در ادامه سخنانش به جايگاه فرهنگستان هنر به عنوان عاليترين مرجع هنري در كشور اشاره كرد و گفت: «فرهنگستان هنر بايد سعي كند به برنامههاي تئاتري كمك كند؛ چه از لحاظ مالي و چه از نظر امكانات و سالن، و بايد باعث گردش تئاتر شود.»
انتظامي در انتهاي جلسه در پاسخ به سؤال يكي از حضار درباره اينكه او چه انتظاري در قبال اين همه تلاشش دارد؟ گفت: «تنها چيزي كه مرا راضي ميكند، نگاه مردم است. از نگاه مردم معلوم است كه تو را دوست دارند يا نه. و همين نگاههاي پر از لطف شما مرا راضي ميكند و آنچه برايم مهم است توجه مردم است و از همه سپاسگزارم كه اينقدر به من توجه دارند.»
در پايان برنامه لوح يادبودي از سوي فرهنگستان هنر به عزت الله انتظامي تقديم شد.