|
اخبار > تجليل از يك عمر فعاليت هنري استاد شعرباف |
|
تجليل از يك عمر فعاليت هنري استاد شعرباف
|
مراسم تجليل و اعطاء نشان دولتي به برگزيدگان فرهنگستان ها توسط رييس جمهور، عصر شنبه در سالن شهيد بهشتي نهاد رياست جمهوري برگزار و از تلاشهاي علمي – هنري استاد شعرباف برگزيده فرهنگستان هنر نيز تقدير شد.
مراسم تجليل و اعطاء نشان دولتي به برگزيدگان فرهنگستان ها توسط رييس جمهور، عصر شنبه در سالن شهيد بهشتي نهاد رياست جمهوري برگزار و از تلاشهاي علمي – هنري استاد شعرباف برگزيده فرهنگستان هنر نيز تقدير شد.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، در اين مراسم كه با حضور رييس جمهور، روساي فرهنگستانهاي چهارگانه جمهوري اسلامي ايران و مقامات علمي، فرهنگي و هنري كشور صورت گرفت از برگزيدگان و استادان نمونهاي كه عمر خود را صرف تلاش در راه اعتلاي كشور كردند، تجليل شد.
در اين مراسم ابتدا روساي فرهنگستانهاي زبان و ادب فارسي، علوم ، علوم پزشكي و هنر سخنراني كرده و نشانهاي دولتي توسط رييس جمهور به استادان برگزيده فرهنگستانها اعطاء شد.
« علياصغر شعرباف» ، « عبدالمجيد كياني هندي» ، « جليل شهناز» و زندهياد «حسين كلاقيچي گنجينه» به عنوان چهرههاي برگزيده فرهنگستان هنر نشان درجه يك فرهنگ و هنر را دريافت كردند.
بنا بر اين گزارش، در اين مراسم «عبدالمجيد كياني هندي» و« جليل شهناز» به علت بيماري حضور نداشتند. «علیاصغر شعرباف»از چهرههاي برگزيده فرهنگستان هنر، متولد ۱۳۱۰ در تهران است. وي از استادان برجسته معماري سنتي بوده و مرمت بسياري از بناهاي تاريخي در ايران را برعهده داشته است.
او از سن ده سالگی به امر پدرش استاد «حاج محمد شعرباف» به کار تزيينات معماری که حرفه خانوادگی آنها بود پرداخت. پدربزرگ او، استاد «حاج عباس پيوند»، از استادان برجسته زمان خود بوده و لقب پيوند نيز به دليل توانايی او در جابجايی پايهها از زيرتاقها و اتصال اجزا معماری به يکديگر به وی داده شده بود. «اصغر شعرباف در زمان جوانی از تجربه استادان ماهر و زبردستی چون استاد حسين لرزاده، استاد حاج «محمد معمار کاشانی» و نيز پدر خويش، در کنار ساير استادان کاشیتراش و کاشیکار تجربه های بسيار کسب کرد و توانست در سنين جوانی به تنهايی انجام کارهای تزئينات معماری بويژه ترسيمات گرهها و کاربندیها را بر عهده گيرد.
از جمله فعاليتهای معماری وی میتوان کارهای وی در مسجد جامع ساوه، مسجد اعظم قم، مسجد سپهسالار، مدرسه سپهسالار (شهيد مطهری)، امامزاده زيد تهران، مسجد حضرت ابراهيم، نمايشگاه بينالمللی تهران، بقعه شيخ صفی در اردبيل، مسجد دانشگاه صنعتی شريف، بازار مبل ارزی يافتآباد، بنای شهدای هفت تير در بهشت زهرای تهران و زيرزمين تالار الماس کاخ گلستان را نام برد.
او در کار مرمت بنا و به خصوص مرمت تزئينات بناهای کهن نيز تبحر دارد. از آن جمله میتوان به مرمت عمارت بادگير و تالار الماس و بخشهای تزئيناتی به ويژه حوض خانه از مجموعه کاخهای سعدآباد در سال ۱۳۴۰ و نيز مرمت و بازسازی سر در بنای تاريخی عالی قاپوی قزوين نام برد.
کتاب «گره و کاربندی» در 12 جلد تهيه شده كه تا كنون 2 جلد آن به چاپ رسيده، همچنين «ترسيمات دست کشيده» از ماحصل تجربيات وي محسوب ميشود.
گزارش كامل اين مراسم متعاقبا منتشر ميشود.
|
|
|
|
|
زمان انتشار: يکشنبه ٤ دی ١٣٩٠ - ١٠:٠٨ | نسخه چاپي
...در حال ثبت نظر نظر شما ...در حال ثبت نظر خروج
|