تازه های خبری
آخرین گزارش ها
اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
اخبار > برگزيدگان كاريكاتورهاي روزجهاني قدس معرفي شدند


برگزيدگان كاريكاتورهاي روزجهاني قدس معرفي شدند

 

اختتامیه اولین جشنواره بین‌المللی کاریکاتور روز قدس، عصر روز دوشنبه 14 مهر در موزه هنرهاي معاصر فلسطين برگزار شد.

اختتامیه اولین جشنواره بین‌المللی کاریکاتور روز قدس، عصر روز دوشنبه 14 مهر در موزه هنرهاي معاصر فلسطين برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، اختتامیه اولین جشنواره بین‌المللی کاریکاتور روز جهانی قدس با حضور «حسین شیخ‌الاسلام» مشاور رییس مجلس شورای اسلامی و دبیر کمیته حمایت از انتفاضه فلسطین، حجت‌الاسلام والمسلمین «محمدحسن اختری» دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و رییس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین، «مصطفی رحماندوست» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، نماینده شهردار تهران و «محبوبه پلنگي» رييس موزه هنرهاي معاصر فلسطين و نمایندگانی از سفارتخانه‌های سوریه و فلسطین در ایران برگزار شد.
در ابتدا، «سیدعلیرضا عارف‌حسینی» دبیر این جشنواره گزارشی از روند برگزاری این جشنواره و آثار رسیده به آن ارائه کرد.
حجت‌الاسلام «حسینی‌عارف» درباره شروع این جشنواره با بیان این که با تشویق و پشتیبانی معاونت تبلیغات دفتر مقام معظم رهبری فراخوان این جشنواره را در ماه مبارک رمضان اعلام کردیم، گفت: در آن زمان هنوز تهاجم اخیر غزه صورت نگرفته بود اما پس از اعلام فراخوان، آغاز این تهاجم موجب استقبال بیشتر هنرمندان از این فراخوان گردید و نیز موجب آن شد که کاریکاتورها به سمت غزه پیش برود.
وی افزود: بخش ویژه تحرکات تکفیری برای فراموش کردن مسئله فلسطین با الهام از فرمایشات مقام معظم رهبری درباره پشت پرده ایجاد این گروه‌ها لحاظ شد و در این راه کمیته حمایت از فلسطین که زیر مجموعه نهاد ریاست جمهوری است، دبیرخانه حمایت از انتفاضه که زیر مجموعه مجلس، دبیرخانه بیداری اسلامی و خانه کاریکاتور ایران، فرهنگستان هنر و موزه هنرهاي معاصر فلسطين، ابنا و مجمع جهانی اهل بیت(ع)، را یاری کردند.
مدیرکل اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) با اشاره به شرکت 139 نفر از 33 کشور در این جشنواره، ابراز داشت: 372 اثر در بخش اصلی و 182 اثر در بخش ویژه از کشورهایی همچون افغانستان، قزاقستان، ایتالیا، بحرین، بلژیک، برزیل، تونس، ترکیه، سوریه، چین، کلمبیا، کوبا، فرانسه، صربستان، سوییس، مراکش، هلند، هندوستان و یونان شرکت کردند که در مجموع 163 اثر برای شرکت در مسابقه برگزیده شدند.
حسینی‌عارف افزود: از این میان 18 نفر برگزیده شده‌اند که سه نفر در هر بخش به عنوان نفرات برگزیده و شش نفر هم به عنوان هنرمند شایسته تقدیر، معرفی خواهند شد.
وی درباره اثرات برگزاری این جشنواره نیز گفت: تا چند سال پیش مسلح شدن فلسطین برای دفاع از خود در جهان امری مذموم بود اما امروز می‌بینیم که یک هنرمند کاریکاتوریست غیر مسلمان خارجی، کاریکاتوری در دفاع از تسلیح مردم فلسطین می‌کشد.
مدیرعامل خبرگزاری ابنا خاطرنشان کرد: در صدد هستیم که اگر حمایت شود، دور دوم جشنواره را درباره تسلیح کرانه باختری برگزار کنیم.
حسين شیخ‌الاسلام دبیر کمیته حمایت از انتفاضه فلسطین سخنران بعدي اين مراسم بود كه بر آزادی فلسطین با شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسراییل» تصریح کرد و ادامه داد: امام ثابت می‌کند چون فلسطینی‌ها دوشادوش برادران ایرانی خود شعار مرگ بر آمریکا، مرگ بر استکبار و مرگ بر اسراییل را سرداده اند، توانسته اند در انتفاضه پیروز شوند و آزادی فلسطین هیچ راهی جز این ندارد.
مشاور بین‌الملل رییس مجلس شورای اسلامی در اختتامیه جشنواره بین المللی کاریکاتور روز جهانی قدس اظهار داشت: امیدواریم خدا به ما کمک کند که بتوانیم درباره فلسطین، این مسئله مهم مسلمین که شاقول و میزان مقابله ما در جنگ حق و باطل است، وظیفه‌مان را انجام دهیم.
«حسین شیخ‌الاسلام» با تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری این جشنواره اعم از ابنا، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، موزه هنرهاي معاصر فلسطين وابسته به فرهنگستان هنر، هنرمندان و سایر دست اندرکاران، ابراز داشت: همه شما می‌دانید که انقلاب اسلامی در 22 بهمن 57 پیروز شد. اولین ماه رمضان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مرداد 58 است که حضرت امام(ره) همان روشی را که برای پیروز انقلاب در ایران در پیش گرفته بودند، در مورد فلسطین نیز پیش گرفتند.
وی افزود: امام همان طور که با به صحنه آوردن ملت در برابر توپ و تانک و مسلسل شاه انقلاب اسلامی را پیروز و شاه را سرنگون کردند، در برابر مهم ترین مسئله سیاست خارجی نیز همین شیوه را در پیش گرفتند.
دبیر کمیته حمایت از انتفاضه فلسطین با بیان این که شما هیچ سخنرانی سیاسی از حضرت امام(ره) نمی‌بینید که قضیه شاه، استبداد، استکبار، آمریکا، فلسطین و صهیونیست با هم دیده نشده باشد، ابراز داشت: رییس ساواک به حضرت امام(ره) گفت از این سه تا حرف نزنید اما هر چه می‌خواهید بگویید و امام(ره) در جواب گفتند اگر من از این سه چیز نگویم چیز دیگری برای گفتن ندارم.
شیخ الاسلام ادامه داد: این روش را حضرت امام(ره) بعدها به مراسم روز برائت در حج بردند که مردم با انگیزه الهی و حج، مرگ بر اسراییل و آمریکا را زیر سایه الله اکبر شعار می‌دهند و این اتفاق، اساس مبارزه و انتفاضه می‌شود و در سال 1367 ملت فلسطین با روشی که در حج یاد گرفتند، انتفاضه فلسطین را تشکیل می‌دهند.
وی گفت: امام(ره) ثابت می‌کند چون فلسطینی‌ها دوشادوش برادران ایرانی خود شعار مرگ بر آمریکا، مرگ بر استکبار و مرگ بر اسراییل را سر داده‌اند، توانسته‌اند در انتفاضه پیروز شوند.
مشاور بین الملل رییس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: آزادی فلسطین هیچ راهی جز این ندارد و امیدواریم اسراییل به زودی از بین برود و ان شاء الله با آزادی فلسطین زمینه ساز ظهور آقا امام زمان(ع) شویم.
بعد از مشاور رييس مجلس شوراي اسلامي ، «سیدمسعود شجاعی‌طباطبایی» دبیر هیئت داوران این جشنواره، بیانیه هیئت داوران را قرائت کرد.
دبیر هیئت داوران اولین جشنواره بین‌المللی کاریکاتور روز جهانی قدس در اختتامیه این جشنواره اظهار داشت: 199 نفر از 33 کشور جهان با 546 در این مسابقه شرکت کردند و از 546 اثر، 372 اثر در بخش اصلی و 174 اثر در بخش ویژه حضور داشتند که 156 اثر به وسیله هیئت انتخاب به نمایشگاه راه یافت.
«سیدمسعود شجاعی‌طباطبایی» درباره مراحل داوری آثار گفت: داوری در دو بخش اتفاق افتاد که بر اساس آن، 20 مرداد 93، سه نفر از کاریکاتوریست های برجسته ایرانی یعنی آقایان بهرام ارجمندیان، سعید فرهنگیان و حمیدرضا مسیبی به داوری اولیه پرداختند و 118 اثر از مجموع 372 اثر شرکت کرده در بخش اصلی و 45 اثر از مجموع 174 اثر شرکت داده شده در بخش ویژه را برای نمایشگاه و داوری نهایی برگزیدند.
وی افزود: هیئت داوران اصلی مرکب از آقایان جواد علیزاده، مسعود شجاعی طباطبایی و هیکابی دمیرچی از ترکیه، 6 مهر با برگزاری جلسه‌ای در خانه کاریکاتور ایران به داوری نهایی آثار پرداختند.
دبیر هیئت داوران جشنواره درباره معیارهای انتخاب آثار برگزیده بیان کرد: مطابقت اثر با موضوع، استفاده درست از عناصر بصری یا ارایه هنرمندانه، نوآوری و بدعت و خلاقیت، ارتباط سریع با مخاطب، آشنایی هر چه بیشتر با موضوع روز و زبان تصویری گویا و توجه به نشانه شناسی عناصر از معیارهای داوری بوده است.

در بخش اول اهدای جوایز، «مجید داوری» از ایران نفر اول بخش اصلی و برنده 1500 دلار، نفر «ریموند والدز» از برزیل نفر دوم بخش اصلی و برنده یک سکه بهار آزادی و لوح تقدیر، «علی میرایی» نفر سوم بخش اصلی و برنده یک نیم سکه و لوح تقدیر، «مخمدعلی رجبی» از ایران، «احمد عربانی» از ایران، «محمود آزادنیا» از ایران، «ندا شجاعی» از ایران، «برنارد روتون» از فرانسه و «شنگ هون لی» از چین هنرمندان شایسته تقدیر شدند.
پس از اهدای جوایز بخش اول، حجت‌الاسلام والمسلمین اختری درباره مسئله فلسطین و نگاه حضرت امام(ره) به این مسئله پرداخت و تصریح کرد: امروز آثار از بین رفتن اسراییل آشکار شده است و ان شاء الله به زودی شاهد آن خواهیم بود.
رییس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین در اختتامیه اولین جشنواره بین المللی کاریکاتور روز جهانی قدس ضمن تبریک و بزرگداشت عید قربان و دهه ولایت و امامت، اظهار داشت: این شور و مشارکت بسیار چشمگیر، صمیمی و فراگیر که از بیش از 33 کشور در این جشنواره صورت گرفت و آثار خوبی ارائه کردند، موفقیت اندیشه حضرت امام خمینی(ره) در طرح مسئله فلسطین به عنوان یک مسئله جهانی و بین‌المللی را به ما نشان می‌دهد.
حجت‌الاسلام والمسلمین «محمدحسن اختری» با بیان این که غرب تلاش داشت مسئله فلسطین را در یک موضوع فلسطینی محدود و محصور کند، ابراز داشت: ما امروز کاملاً درک می‌کنیم که آن ندای پیامبر گونه امام در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی و جهان شمولی ساختن مسئله فلسطین به ثمر رسیده است.
وی افزود: بسیاری از هنرمندانی که در این برنامه شرکت کرده‌اند، امام(ره) را ندیده‌اند و از فرمایشات و دیدگاه‌های ایشان جسته و گریخته بیاناتی را شنیده و اندیشه‌های حضرت امام(ره) را به نقل از دیگران و نسل آن روز شنیده‌اند، اما می‌بینیم که آن ایده تحقق پیدا کرده و امروز جهانی شده است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به این که از آمریکای لاتین تا شرق دور و از شمال و جنوب، از همه مناطق دنیا در این جشنواره شرکت کرده‌اند، تصریح کرد: اینکه چه کسی در این جشنواره برگزیده شده است، مسئله اصلی نیست بلکه مسئله اصلی مشارکت بین‌المللی در آن است که نشان می‌دهد فلسطین به عنوان یک امر فراگیر، همه جا را تحت تأثیر قرار داده است و این نوید بخش آن وعده امام(ره) مبنی بر نابودی اسراییل است.
اختری با بیان اینکه امام(ره) این مسئله را به عنوان یک آینده نگری می‌دیدند، ابراز داشت: امام(ره) قبل از مرجعیت‌شان در سال 1336 در یک محفلی درباره شاه فرمودند «من این مردتیکه را از سکه می‌اندازم» و دیدیم که امام(ره) آن مرتیکه را توانست از سکه بیندازد و سکه اسلامی را جایگزین کرد. همان طور که این وعده محقق شد، وعده ایشان مبنی بر این که اسراییل باید از بین رود و ریشه کن شود، نیز محقق خواهد گشت.
وی افزود: این ریشه کن شدن را امام(ره) آن روز دیده است و امروز بعد از 25 سال از رحلتش شاهد تحقق این آرمان هستیم.
رییس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین با تأکید بر اینکه امروز آثار نابودی اسراییل آشکار شده و این یک امر بسیار جدی نه برای ما بلکه برای صهیونیست‌ها و حامیان جنایتکارشان است، تصریح کرد: آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها که از اسراییل حمایت کردند، امروز احساس می‌کنند و می‌بینند که این درخت لعنتی که در منطقه کاشته‌اند، خشک، ریشه های آن کنده شده، شاخ و برگ آن ریخته و به سوی نابودی رفته است.
اختری با بیان این که هیچ کس تصور نمی کرد انتفاضه های فلسطین همچون مقاومت 50 روزه غزه این طور بتواند فراگیر و پرشور پیش برود و اسراییل این طور متزلزل شود، خاطرنشان کرد: وضعیت امنیتی ـ سیاسی اسراییل نشان می‌دهد که جایگاه بین المللی و جایگاه منطقه ای اش را از دست داده است.
پس از سخنرانی وی، جوایز بخش دوم جشنواره اهدا شد. «وسام اسد» هنرمند سوری نفر اول بخش ویژه و برنده 2000 دلار، «محمود آزاد نیا» از ایران نفر دوم و برنده دو سکه بهار آزادی و لوح تقدیر، «مسعود ضیایی» از ایران نفر سوم و برنده لوح تقدیر و یک سکه بهار آزادی شدند و نیز «علیرضا پاکدل» از ایران، «عباس گودرزی» از ایران، «حمید قالی جاری» از ایران، «عباس ناصری» از ایران، «محسن اسدی» از ایران و «ویلن ریزینگ» از هلند، هنرمندان شایسته تقدیر بخش ویژه نمایشگاه بودند.
همچنین در پایان اهدای جوایز، جایزه «رضا برجی» مدیر موسسه در امتداد غدیر که درباره شیعیان اروپا فعالیت دارد، در جشنواره پیامبر اعظم(ص) به وی اهدا شد.
در پایان این برنامه از کتاب آثار برگزیده و راه یافته به این جشنواره بین‌المللی نیز رونمایی شد.

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ١٥ مهر ١٣٩٣ - ١٣:١٢ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.