تازه های خبری
آخرین گزارش ها
اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
اخبار > تصاوير ديدني از لبنان در موزه فلسطين


تصاوير ديدني از لبنان در موزه فلسطين

 

يكي از نمايشگاه‌هاي ديدني كه در اين روزهاي پاياني سال در موزه هنرهاي معاصر فلسطين برگزار شد، نمايشگاه «شهر خورشيد» است.


مولود زندي نژاد- يكي از نمايشگاه‌هاي ديدني كه در اين روزهاي پاياني سال در موزه هنرهاي معاصر فلسطين برگزار شد، نمايشگاه «شهر خورشيد» است. نمايشگاه عكس‌هاي ديدني از شهرهاي تاريخي «بعلبك» و «بيبلوس» لبنان كه «معصومه جهاني نسب» دو سال پيش در يك سفر كاري عكسبرداري كرده بود و در اين نمايشگاه با ياد بودي از امام «موسي صدر» روز دوشنبه 14 اسفند به نمايش گذاشته شد.

در اين نمايشگاه چهره‌هاي فرهيخته و فرهنگي بسياري شركت داشتند از جمله اين چهره‌ها استاد رضا داوري اردكاني بود كه درباره امام موسي صدر و خدمات ايشان سخنراني كرد. وي امام موسي صدر را اهل دانش و معلم مدارا ناميد و در بخشي از سخنراني خود گفت: خدمت امام موسي صدر در تاريخ ماندگار خواهد ماند و پايدار است و انشاءالله ادامه پيدا خواهد کرد.

وي با اشاره به اينکه عقل عملي براي ما مبهم است گفت: ما چندان هم علاقه نداريم در مورد آن بدانيم. نخبگان جامعه ما دو گروه هستند. گروهي اهل عقل نظري و گروهي ديگر عقل عملي قوي دارند. گروهي هم جامع اين دو عقل هستند.

وي تصريح کرد: يکي از مصاديق جمع عقل عملي و نظري امام موسي صدر است. او هم عالم است و هم مي‌توانست در لبنان رئيس مجلس اعلاي شيعيان باشد. يعني رئيس مجلس يک اقليت ديني که فراتر از يک شخصيت متعلق به اقليت هستند و شخصيتي جهاني دارد.

استاد فلسفه دانشگاه تهران يادآور شد: غيبت امام موسي صدر براي اسلام معاصر يک فقدان و خسران است و مطمئناً امام موسي صدر در تاريخ اسلام و تشيع و به طور کلي در تاريخ ماندگار است.

عكس‌هاي به نمايش در آمده در اين نمايشگاه، مجموعه بي‌نظيري از شهرهاي تاريخي كشور لبنان است كه مي‌توان لايه‌ها و تمدن‌هاي مختلف بشري چون فنيقي‌ها، مصر باستان، هخامنشيان، روم ، يهوديان، مسيحيان و ... را در آن ديد.

تعدادي از اين تصاوير متعلق به شهر «بعلبك» يا «شهر خدايان» است كه در شرق كشور لبنان و بين دو سلسله كوه درة بقاع قرار دارد كه يكي از نادرترين آثار تاريخي جهان را در خود نگهداري مي‌كند. قلعه بعلبك در واقع شهري با ريشه‌هاي تاريخي فنيقي‌هاست، كه مجد و عظمتش بعد از اشغال آن توسط اسكندر بزرگ شناخته شد و او نام «هيليوبوليس» يا «شهر آفتاب» را بر آن نهاد.

در يكي از تصاوير اشكال حجاري شده در سقف «معبد باخوس» را مي‌بينيد كه يكي از معابد در بعلبك به شمار مي‌رود و به طور شگفتي در نيمه دوم قرن دوم ميلادي ساخته شده‌ است در تصوير ديگري از اين معبد، ستون‌هاي ايوان بيروني در ميان فرم‌هاي تراشيده شده لوزي و شش ضلعي با اشكال باستاني از خداي صلح و توانگري و الهه زراعت در حالي كه خوشه‌هاي گندم را حمل مي‌كند، ديده مي‌شود. در تصويري نيز ايوان شرقي معبد باخوس ديده مي‌شود كه بر اثر زلزله 15 ستون خود را از دست داده و تنها بخشي از ستون‌هاي حجاري شده باقيمانده است.

جنگل‌هاي انبوه درخت سدر كه از زيبايي‌هاي كشور لبنان است از جمله عكس‌هايي است كه در اين نمايشگاه مي‌بينيد؛ درخت سدر همواره در تعاليم پيامبران از جايگاه خاصي برخوردار بوده و از چوب آن براي ساخت بسياري از بناها و كاخ‌هاي تاريخي فرمانروايان استفاده مي‌شده است. در تاريخ آمده كه حضرت سليمان به دستور خداوند تخت خويش را ازچوب اين درخت كه در ارتفاعات لبنان رشد مي‌‌كند، بسازد. اين درخت همچنين از نمادهاي ملي كشور لبنان شناخته شده و نشانه‌ پرچم اين كشور به شمار مي‌رود.

تصاويري نيز از شهر«حريصا» كه در 20 كيلومتري شمال بيروت و در شرق شهر جونيه قرار دارد به چشم مي‌خورد. شهري كه شامل كليساهاي چهارگانه‌اي است كه بر بلنداي كوه‌هاي اين شهر بنا شده‌‌اند. انديشه ساخت اين كليساها به سال 1845 ميلادي بر مي‌گردد و برخي بر اين اعتقادند كه اين محل، قدمگاه حضرت مريم(س) است. در يكي از اين تصاوير، عكس مجسمه حضرت مريم(س) است كه بر بلنداي شهر حريصا رو به سوي فلسطين در حالي ساخته شده كه دستان خود را گشوده و به تعبير مردمان اين كشور بانوي لبنان، همه را به وحدت فراخوانده است.

همچنين تصاويري  از شهر تاريخي «جُبَيْل» يا «بيلبوس» بر ديوارهاي موزه فلسطين جاي گرفته‌اند كه حكايت از تمدني 3000 ساله دارند. شهر تاريخي كه در حاشية دريا قرار دارد وآثار تاريخي به جاي مانده از دوره كنعانيان را در خود حفظ كرده است.

نمايشگاه «شهر خورشيد» تا پايان فروردين 1392 ميزبان كساني است كه به تصاوير تاريخي علاقه دارند. اين نمايشگاه در موزه هنرهاي معاصر فلسطين به نشاني ميدان فلسطين، خيابان شهيد برادران مظفر، تقاطع خيابان بزرگمهر، شماره 74 قرار دارد و به غير از روزهاي تعطيل «شنبه تا چهارشنبه» ساعت 10 تا 17 و روزهاي پنجشنبه ساعت 10 تا 15 داير خواهد بود.


 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ٢٢ اسفند ١٣٩١ - ١٥:٢٨ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.