تازه های خبری
آخرین گزارش ها
اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
اخبار > هنر مناسب‌ترین روش برای بازتاب مقاومت و مظلومیت ملت فلسطین است+ تصاویر


علیرضا اسماعیلی در آیین گرامیداشت «روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین»:
هنر مناسب‌ترین روش برای بازتاب مقاومت و مظلومیت ملت فلسطین است+ تصاویر

 

آیین گرامیداشت «روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین» به مناسبت 29 نوامبر، برابر با 8 آذر، در فرهنگستان هنر، برگزار شد.


آیین گرامیداشت «روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین» به مناسبت 29 نوامبر، برابر با 8 آذر، در فرهنگستان هنر، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی فرهنگستان هنر، این فرهنگستان با مشارکت کمیسیون ملی یونسکو و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، مجمع جهانی صلح اسلامی و جمعیت دفاع از ملت فلسطین، آیین گرامیداشت «روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین»، را با حضور شخصیت­‌های برجسته و تأثیرگذار این حوزه، برگزار کرد.

در این مراسم علیرضا اسماعیلی سرپرست فرهنگستان هنر، حجت الله ایوبی، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مازنی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، عباس خامه‌یار، معاون بین‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سفیر فلسطین در ایران، به ایراد سخن پرداختند.

در آغاز علیرضا اسماعیلی، سرپرست فرهنگستان هنر، درباره این روز و همبستگی مردم ایران با ملت فلسطین گفت: خوشبختانه در ایران اسلامی، مردم فهیم ایران، به تأسی از حضرت امام خمینی(ره) که فرمودند: «فلسطین پاره تن اسلام است.» و مقام معظم رهبری که فرمودند: «مسئله فلسطین، امروز مسئله اول جهان اسلام است»؛ همواره همبستگی خود را با مردم مظلوم فلسطین اعلام داشته و در سخت­‌ترین شرایط هم از آرمان­‌ ملت فلسطین حمایت کرده‌اند.

سرپرست فرهنگستان هنر، در توصیف اهمیت هنر در حوزه مقاومت گفت: هنر زبان مشترک تمامی انسان­هاست. هنر یک شیوه بیان است، شیوه‌ای که از هر تبیین دیگری دقیق­‌تر، رساتر، نافذتر و صد البته ماندگارتر است. در روزگاری که دولت امریکا و رژیم صهیونیستی با همکاری تکفیری­‌ها و برخی سران کشورهای منطقه، سعی در کمرنگ کردن مسئله فلسطین دارند؛ هنر مناسب­‌ترین روش برای بازتاب مقاومت و مظلومیت آنهاست.

اسماعیلی افزود: آثار نقاشان فلسطینی که امروز برای اولین بار در موزه هنرهای معاصر فلسطین فرهنگستان هنر رونمایی می‌شود، بخشی از گنجینه ارزشمند فرهنگستان هنر است که از دهه 60 میلادی به بعد توسط هنرمندان فلسطینی در اردوگاه‌های لبنان، سوریه و اردن خلق شده اند. بخش‌های دیگری از این گنجینه نیز که شامل آثار منحصر به فردی از هنرمندان کشورمان در دهه‌های 40 و 50 شمسی است، در آینده نزدیک رونمایی خواهد شد.

حجت­‌الله ایوبی دیگر سخنران این مراسم گفت: 41 سال است که سازمان یونسکو 29 نوامبر را روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین نامیده. برخی از کشورها مراسمی را در این روز برگزار می­‌کنند که متاسفانه این مسئله سال‌های گذشته در ایران مغفول واقع شده. امسال ما با همکاری مجمع جهانی صلح، وزارت علوم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعیت دفاع از مردم فلسطین، بنیاد فارابی و با مشارکت فرهنگستان هنر، برای نخستین بار این روز را گرامی می‌داریم.

دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، در ادامه در ستایش هنر در این جهان جنگ­زده گفت: آنگونه که می­‌بینیم و می‌دانیم، تاریخ جهان را با جنگ رقم زده‌اند، صلح گوهر نایابی است که بشر در آرزوی آن است. خواندن تاریخ جهان، خواندن جنگ­‌های جهان است. هنر یعنی رنگ و کسانی که دستی در رنگ دارند، در جنگ دست ندارند. جنگ سیاه و سفید است و ملتی که اهل رنگ است تجاوز را نمی­‌پذیرد.

حجت­­‌الاسلام احمد مازنی سخنران دیگر این مراسم در دفاع از مردم فلسطین بیان داشت: «در جمهوری اسلامی ایران هر روز، روز فلسطین است. روز دفاع از مظلومین و همه انسان­های تحت ستم در همه نقاط جهان. بارزترین نمونه آن، روز قدس، آخرین جمعه ماه رمضان است که به صورت یک عبادت برگزار می‌شود. سال­هاست که جای چنین برنامه­‌ای در چنین روزی خالی بود. سازمان ملی یونسکو، که یک نهاد فرهنگی بین­‌المللی است، پیش­قدم این حرکت شده و به عنوان یکی از متولیان این امر، این برنامه را شکل داده و در جهت دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران قدم برداشته است.»

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص نیاز به دیپلماسی در حوزه مقاومت گفت: «در حوزه فلسطین و مقاومت، نیاز به دیپلماسی نرم داریم. چون با جنگ نرم طرف هستیم. ما امروزه نیازمند دیپلماسی فرهنگی هستیم و از این راه می­‌توانیم به شناساندن فرهنگ و چهره هر چه بهتر ایران در دنیا کمک کنیم. زیرا ما یکی از قربانیان تروریسم در جهان هستیم و 17 هزار شهید تروریسم داریم.»

عباس خامه­‌یار سخنران دیگر این مراسم درباره روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین گفت: «امروز بحث فلسطین یک بحث ملی و مخصوص فلسطین نیست؛ بلکه یک قضیه جهانی و فرادینی، فراملیتی، فرا مذهبی و فراقومیتی است. این پرچم در تمام کشورها برافراخته است. پدیده بادبادک­‌هایی، که فلسطینی­‌ها در راهپیمایی­‌های خود راه انداختند، توانست سامانه موشکی گنبد آهنین اسرائیل را به زانو در بیاورد و باعث شد که اسرائیلی­‌ها پای میز مذاکره در قاهره بیایند و توافق‌نامه­‌ای را امضا کنند.»

در انتهای مراسم گرامیداشت «روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین» از منوچهر محمدی، تهیه‌کننده و سلما مصری، بازیگر فیلم بازمانده که با مرحوم سیف­‌الله داد در ساخت این فیلم ماندگار همکاری داشتند، تجلیل شد. همچنین از مرتضی شعبانی، مستندساز حوزه مقاومت، محبوبه پلنگی، نخستین رییس موزه هنرهای معاصر فلسطین، مجید صفاتاج، نویسنده، پژوهشگر و کارشناس مسائل خاورمیانه در حوزه مقاومت، تجلیل و تقدیر شد.

گفتنی است نمایشگاه «فلسطین در آیینه خیال هنرمندان ایرانی و فلسطینی»، که برای نخستین بار به عرصه دید گذاشته شده نیز پس از پایان مراسم، گشایش یافت. این نمایشگاه تا تا 22 آذرماه میزبان علاقه‌مندان است.

گزارش تكميلي اين نشست در نشريه سفير هنر منتشر مي‌شود.

برای مشاهده گزارش تصویری اینجـا کلیک کنید.

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

زمان انتشار: پنج شنبه ٨ آذر ١٣٩٧ - ١٨:٥١ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.