تازه های خبری
آخرین گزارش ها
اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
اخبار > كارهايي كه «محمدي‌منش» انجام داده، دل شير مي‌خواهد


رئيس فرهنگستان هنر در مراسم نكوداشت عزيز محمدي منش:
كارهايي كه «محمدي‌منش» انجام داده، دل شير مي‌خواهد

 

محمدعلي معلم دامغاني رئيس فرهنگستان هنر، در مراسم نكوداشت عزيز محمدي منش، ضمن ستايش از كارهاي شايسته اين معلم فداكار گفت: كارهايي كه «محمدي‌منش» انجام داده، دل شير مي‌خواهد و ما در مقابل وجود اين گرانمايه، سر تعظيم فرود مي‌آوريم و اميدواريم خداوند امثال او را در كشورما زياد كند.

محمدعلي معلم دامغاني رئيس فرهنگستان هنر، در مراسم نكوداشت عزيز محمدي منش، ضمن ستايش از كارهاي شايسته اين معلم فداكار گفت: كارهايي كه «محمدي‌منش» انجام داده، دل شير مي‌خواهد و ما در مقابل وجود اين گرانمايه، سر تعظيم فرود مي‌آوريم و اميدواريم خداوند امثال او را در كشورما زياد كند.

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، مراسم نكوداشت معلم فداكار لرستاني، عزيز محمدي‌منش، ظهر سه‌شنبه 24 مرداد، در تالار ايران فرهنگستان هنر با حضور محمدعلي معلم ‌دامغاني، رئيس فرهنگستان هنر، كرمعلي قندالي رئيس سازمان امور عشايري، مهران شيرآوند، رئيس مركز مطالعات و برنامه‌ريزي شهري و روستايي كشور، مسئولان فرهنگستان هنر، علاقه‌مندان و اصحاب رسانه برگزار شد.

در اين مراسم رئيس فرهنگستان هنر، با يك بيت از اشعار خود (آن تویی که می‌خواهم، داغ حسرتم بر دل/ خاک محنتم بر سر، آن نیم که می‌خواهی) سخن آغاز كرد و اظهار داشت: اين مراسم به احترام افتخار منشِ محمدي معلم فداكار لرستاني، آقاي «محمدي‌منش» برگزار شده است. من به عنوان سرپرست فرهنگستان با نام «معلم»، كه اسمي بي‌مسمّي است، و «محمدي‌منش» كه مسمّي صاحبِ اسم است؛ هرچه احترام است نصيب او باد، با تمام رنج‌هايي كه كشيده و حمايت‌هايي كه بايد مي‌شده و نشده. ما در همه دردهايش شريك هستيم و به عنوان اهل فرهنگ، براي همه فداكاري‌هايش سر تعظيم فرود مي‌آوريم.

وي در همين زمينه ادامه داد: آقاي محمدي‌منش، منش انبيا و اوليا را زنده كرد. او مَنِشي داشته كه پيوسته درباره انبيا مي‌خوانيم. از نوح تا محمّد(ص) كه حق خدمت خود را گذاشته‌اند و گفته‌اند، كه ما از شما مزدي نمي‌خواهيم و مزد ما نزد خداست. اين در واقع كمال يك معلم است كه براي مزد و حقوق كار نكند، زيرا روزي را خداوند ضمانت كرده است. البته اين اواخر كسي دل چنين كارهاي بزرگي را ندارد.

استاد معلم به برخي از كارهايي كه اين معلم انجام داده اشاره كرد و افزود: حتماً برخي فيلم‌هاي مستندي كه از او ساخته شده است را ديده‌ايد كه يك معلم چگونه از رودخانه‌هاي خروشان و كوه‌هاي صعب‌العبور كه دل شير مي‌خواهد، قبيله به قبيله به دنبال شاگرد مي‌گردد و اين كار هر كسي نيست. ما در مقابل وجود اين گرانمايه، سر تعظيم فرود مي‌آوريم و اميدواريم خداوند امثال او را در كشورما زياد كند؛ بلكه در جهان. چرا كه جهان امروز بيش از هر چيز، نياز به معلم خوب دارد و محمدي‌منش يك نمونه از اين‌هاست. كاري كه امروز انجام شد، تنها پاسخ كوچكي به محبت‌هاي ايشان است.


در ادامه اين مراسم، كليپي از فداكارهاي معلمان جاي‌جاي سرزمين پهناورمان پخش شد و به دنبال آن كرمعلي قندالي، رئيس سازمان امور عشايري كشور، به سخنراني پرداخت. وي مشقاتي كه كودكان عشاير براي تحصيل دارند را سرآغاز سخنان خود قرار داد و يادآور شد: تا حدودي خودم براي تحصيل، اين مشقات را تحمل كرده‌ام؛ ولي امروز آنچه در اين كليپ ديدم، احساسم را دگرگون كرد و متوجه شدم، آنچه در ذهنم بود، فوق‌العاده متفاوت از مسائلي است كه وجود دارد.

وي برگزاري چنين مراسمي را تلنگري براي مردم و مسئولان دانست و اضافه كرد: مراسمي كه امروز بدون هيچ پيرايه‌اي برگزار شد، تلنگري است برايمان كه بدانيم در كشور چه مشكلاتي وجود دارد تا به آنها بيشتر بپردازيم.

رئيس امور عشايري كشور درخصوص اين معلم فداكار افزود: ما امروز به بهانه عزيزي گرد هم آمديم كه هم خودش عزيز است و هم نامش؛ با لقب محمدي منش كه حضرت امام(ره) فرموده‌اند:‌«معلمي شغل انبياست.» و كلمه با مسمّاي محمدي‌منش شايسته ايشان است. من حسرت مي‌خورم كه از خودمان غفلت مي‌كنيم و با كمال شهامت اين غفلت‌ها را مي‌پذيريم. احساس مي‌كنيم كه خيلي كار مي‌كنيم و فعاليت زيادي داريم، ولي بعضاً يك چنين مباحثي موجب مي‌شود ما در ذهن خودمان و افكار و عملكردمان تجديد نظر كنيم. گرچه بسياري از خدمتگزاران ملت بسيار با شرافت و كرامت هستند، اما حتماً قصوري هم بر ما وارد است كه نمي‌توانيم آنچه شايسته مردم است را انجام دهيم.

وي به سبقه تاريخي آموزش در عشاير اشاره كرد و خاطر نشان كرد: تقريبا حدود صد سال پيش، يعني از سال 1307 بحث آموزش توسط دكتر حسابي، وزير آموزش و پرورش دولت دكتر مصدق، سنگ بناي آموزش عشايري گذاشته شد. بايد از زنده‌ ياد بهمن‌بيگي هم ياد كرد كه او سنگ بناي عظيمي را براي ساختار آموزش و پرورش عشايري گذاشت. او در همان زمان چادرهايي را براي اين كار ايجاد كرد و چندين كتاب نيز درباره ايلات و عشاير نوشت. من امروز آقاي محمدي‌منش را يكي از پيروان واقعي مرحوم بهمن‌بيگي مي‌دانم، كه تنها عشق او را در اين راه نگه داشته‌است. چرا كه تنها عشق است كه عامل چنين كارهاي با عظمتي است.

او در پايان سخنان خود با ارائه آماري از سطح سواد آموزي عشاير، آن را رضايت بخش دانست، خصوصاً در ميان زنان عشاير، اين آمار روندي صعودي داشته است.

در پايان عزيز محمدي‌منش با ذكر خاطراتي به مشكلات و موانعي كه در زمينه تحصيل كودكان عشاير وجود دارد، پرداخت و شعري كه يكي از معلمان عشايري به نام كاظمي، با مضموني از فداكاري‌هايي كه معلمان عشايري براي تدريس انجام‌ مي‌دهند، سروده را براي حضار خواند. وي همچنين به همكاري‌هاي هوافضاي سپاه پاسداران در ساخت كانكس و امكانات آموزشي اشاره و از دست‌اندكاراني كه در اين امر كمك مي‌كنند، تشكر كرد.

اين مراسم با پخش دو كليپ، اجراي موسيقي زنده گروه «آفرينش» از لرستان و اهداي هدايايي از سوي فرهنگستان هنر و سازمان امور عشايري كشور به اين معلم فداكار به كار خود پايان داد.

 

 
 
 

زمان انتشار: چهارشنبه ٢٥ مرداد ١٣٩٦ - ١٢:٤١ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.