نشست تحليلي و پژوهشي نمايشگاه نقاشان نوگراي سيتان و بلوچستان با حضــور صاحبنظران و كارشناسان هنرهاي تجسمي در موسسه صبا برگزار شد.
نشست تحليلي و پژوهشي نمايشگاه نقاشان نوگراي سيتان و بلوچستان با حضــور صاحبنظران و كارشناسان هنرهاي تجسمي در موسسه صبا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی فرهنگستان هنر، در نشستي كه روز گذشته در اين موسسه به بررسي آثار نقاشان نوگراي استان سيستان و بلوچستان كه در ادامه سلسله نمايشگاههاي هنر استانها در«نگارخانه ملي ايران» موسسه فرهنگي هنري صبا در حال برگزاري است. اختصاص يافت، هادي جمالي، كاظم چليپا، پرويز حيدري، سهراب هادي و خانم فرشته غازي راد از هنر اين استان و قابليت هاي وسيع آن سخن گفتند.
در اين نشست ابتدا آقاي جمالي به بررسي آثار شاخص نمايشگاه از منظر فرم ،تكنيك و خلاقيتهاي بصري و نيز تلفيق ساحتهاي اسطوره اي و اقليمي با زبان و نگاهي مدرن و پيشرو و در جستجوي افقهاي جديد در اين آثار پرداخت. سپس سهراب هادي با بيان اينكه در اين آثار ما بيان مشتركي از يك هويت تاريخي را شاهديم خاطر نشان كرد : اين نقاشي ها روايت مستقيمي در ساحت خيال از اقليم پر رمز و رازي در سرزمين ما وحتي سراسر جهان است و اين نقاشان در ادراك خود از هستي، مخاطب خويش را با چشم شنوا فرا مي خوانند. در ادامه كاظم چليپا با ذكر اين نكته كه نياكان ما چه در هنر هاي كاربردي و چه در طراحي سنتي و چه در معماري به كمال مطلق مي انديشيدند درك عميق طبيعت و يافتن جايگاه خود در اين هستي و سپس انتقال هوشمندانه از آن در هنر را ويژگي مهم نقاشان نو َآور در سيستان و بلوچستان شمرد و گفت بايد رگه هاي هويت بومي ، قومي و اقليمي اين هنر را قوي تر و پررنگ تر كنيم . سپس پرويز حيدرزاده اظهار داشت : نگاه و دريافتي از طبيعت و محيط وجود دارد كه مي تواند هنر يك اقليم يا استان را منحصر به فرد و متمايز كند. وي افزود : تا مساله هويت ، دروني نشود و از فيلتر زيبايي شناسي و ذوق و تخيل هنرمند عبور نكند نمي تون به آن اثر هنري اطلاق كرد. وي تاكيد كرد بايد معادلهاي بصري اين تفكر را بوجود آورد تا بتواند روح آن تفكر را متجلي كند و تقاشي يك زبان مشترك جهاني براي بيان اين ايده است. وي در پايان گفت : زبان اقليمي و محلي و منطقه اي تنها زماني موفق است كه از فيلتر نگاه و دريافت جهاني و انساني عبور كرده باشد. درپايان خانم غازي راد با تقدير از سياست فرهنگستان در توجه ويژه به هنرهاي بومي و هنرمندان مناطق دور از پايتخت بر وجوه زيبايي شناختي، معنايي و انساني آثار نقاشان نوگراي اين استان اشاره كرد و سادگي و بيان خاص عاطفي و جلوه هاي مفهومي آنهارا قابل توجه شمرد. وي ابرز اميدواري كرد كه اين آشنايي با هنرمندان تداوم يافته و زمينه ساز يك پيوند عميق و فرهنگي باشد.
گفتني است نمايشگاه نقاشان استان سيستان و بلوچستان هم اكنون در نگارخانه ملي ايران موسسه صبا پذيراي علاقمندان است.
|