با برپايي كارگاه فهم خانه كه در حضور انديشمندان، معماران، كارشناسان و صاحبنظران فرهنگ، ادبيات، حكمت و سينما در ايران برگزار ميشود، كاشان سه روز نگين حلقه ضيافت معماري سنتي اصيل ايراني ميشود.
با برپايي كارگاه فهم خانه كه در حضور انديشمندان، معماران، كارشناسان و صاحبنظران فرهنگ، ادبيات، حكمت و سينما در ايران برگزار ميشود، كاشان سه روز نگين حلقه ضيافت معماري سنتي اصيل ايراني ميشود.
به گزارش روابط عمومي مؤسسه فرهنگي هنري صبا وابسته به فرهنگستان هنر، كارگاه فهم خانه از 18 لغايت 20 آذر ماه با كنار هم آوردن حلقهاي از انديشمندان و صاحبنظران و چهرههاي برجسته و صاحبنام معماري و شهرسازي، هنرهاي تجسمي، ادبيات، سينما و ... شهر كاشان را نگين ضيافت سنتهاي زيباييشناسانه، فرهنگ، تاريخ، حكمت و آئين معماري اصيل و سنتي ايران خواهد كرد تا طي اين همايش و كارگاه سه روزه ميهماناني از اهالي فرهنگ كارنامه درخشان اين سنت را بازخواني كنند. كارگاه فهم خانه با همكاري مركز رويدادهاي معماري ايران، فرهنگستان هنر جمهوري اسلامي ايران و مؤسسه فرهنگي هنري صبا با آثار برگزيده و انتخاب شده از ميان 275 اثر برگزار خواهد شد. گزينش آثار جهت راه يافتن و ارائه در كارگاه توسط هيأت داوران مركب از دكتر مهدي حجت، دكتر ناديه ايماني، دكتر محمدرضا رحيمزاده و دكتر مهرداد قيومي بيدهندي انجام پذيرفته است. هدف اين كارگاه كه در قالب جرياني پژوهشي، مطالعاتي و كاربردي استمرار خواهد يافت شناسايي و تحليل جايگاه خانه در بستر فرهنگ، تاريخ، سنتها و آئينها و اقليم و بومشناسي ايران از منظرهاي مختلف پژوهشي و بحث و گفتگو و تبادل نظر در خصوص ابعاد خانه از ديدگاه صاحبنظران رشتههاي مختلف اعلام شده است. مركز رويدادهاي معماري ايران با تعريف خانه به عنوان اصليترين ركن انتقال و تداوم سنتهاي فرهنگي، تاريخي، باورها و ارزشهاي بومي اين كارگاه را برگزار نموده است. همچنين در نشستهاي سه گانه اين كارگاه، امير اثباتي، ابراهيم حقيقي و جاسم غضبانپور در نشست «خانه و هنر»، شادمهر راستين، كيانوش عياري، رضا ميركريمي، فرشاد فدائيان در نشست «خانه و سينما»، و جهانشاه پاكزاد، محمدرضا حائري، محمدرضا سپهري، عباس فرح زنوزي و ... در نشست «خانه و شهر» سخن ميگويند. نمايش فيلمهاي كوتاه با موضوع خانه و زندگي از ديگر بخشهاي جنبي اين همايش و كارگاه خواهد بود. كاشان 18 تا 20 آذر، نگين درخشاني خواهد شد كه حلقة اصحاب انديشه و فرهنگ را در شناخت و بازشناسي اصليترين بنماية ميراث كهن قومي، ارزشهاي فرهنگي و سنتهاي مردم اين سرزمين طي هزارههاي تمدن و تاريخ را روشن خواهد كرد. گفتني است اين كارگاه با مشاركت فرهنگستان هنر، مؤسسه فرهنگي هنري صبا، مركز رويدادهاي معماري ايران، شهرداري كاشان، دانشنامه تاريخ معماري و شهرسازي ايران زمين، پژوهشكده تحقيقات كاربردي فرهنگ ايراني، دانشگاه شهيد بهشتي، بامشهر هفتم، موزه ميراث روستايي گيلان، بنياد مسكن انقلاب اسلامي، شركت عمران و مسكن سازان استان مازندران برگزار مي شود.
|