pale
  • جمعه ٢٣ مرداد ١٤٠٥
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > معماري و انديشه نقادانه


انتشارات فرهنگستان هنر منتشر كرد :
معماري و انديشه نقادانه

 

انتشارات فرهنگستان هنر در ادامه سياست نشر و ترويج و حمايت از هنر، اقدام به انتشار كتاب «معماري و انديشة نقادانه» كرد.


به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، اين كتاب كه تأليف «وين اتو» و ترجمة امينه انجم شعاع است، در شمارگان 1500 نسخه به چاپ رسيده است.

انتشارات فرهنگستان هنر در مقدمه اين كتاب، كه در هفت فصل نقد، نقد معياري، نقد تفسيري، نقد توصيفي، بلاغت زبان نقد، عرصه هاي حضور نقد و پايان نقد، تدوين شده ، آورده است: «با توجه به اين كه آداب نقد معماري همواره در هاله اي از ابهام و پيچيدگي قرار داشته و اين مسئله خود، هم علت و هم معلول عزلت و گوشه نشيني آن در عرصه تحقيق و پژوهش بوده است، انتشارات فرهنگستان هنر به ترجمه و نشر كتاب حاضر كه از معدود منابعي است كه مستقيماً به حوزة نقد و معماري پرداخته، اقدام كرده است. اين كتاب ضمن ارائه تصويري روشن از صور نقد آثار معماري با معرفي و دسته بندي روشهاي متداول آن، ايجاد خودآگاهي نسبت به چگونگي استفاده از نقد در مباحث نقادانه معماري را به دنبال داشته و با پديد آوردن معرفتي مشترك ميان منتقدان و معماران، از ابهام گفتوگوهاي ميان آنها پرده برمي دارد.»

وين اتو، مؤلف كتاب، در مقدمه، دليل اين تحقيق و تأليف را چنين عنوان مي كند: «تحقيق حاضر كه به بررسي جنبه هاي مختلف مرتبط با نقد معماري ميپردازد، به قصد عينيت بخشيدن به مقوله مهجور نقد معماري آغاز شده و با تمركز بر موضوعات اصلي مورد بحث در نقدهاي گوناگون، به طبقه بندي انواع و در نتيجه، هدفمند كردن اين مقوله خواهد پرداخت... دليل ديگر انجام چنين تحقيقي، به حضور پررنگ و پرتعداد نقد معماري در مطبوعات تخصصي و غيرتخصصي... و نيز به حضور پررنگ آن در عرصه آموزش معماري ـ جايي كه نقد به عنوان شيوة اصلي آموزش در آتليه هاي طراحي مدارس معماري، در جريان استـ مربوط ميگردد... از ديگر دغدغه هاي ضمني تحقيق، ميتوان اميد به ايجاد تأثيرات احتمالي بر كيفيت محيط ساخته شدة اطراف و نيز بروز واكنش هاي آگاهانه تر در مخاطبين را نام برد.»

اما مؤلف كتاب در ادامه از برآورده نشدن اهداف در مسير تحقيق سخن مي گويد و مي افزايد: «آنچه در اين مسير حاصل شد، تنها حق شناسي عصيانگرانهاي بود كه هر نوع واكنش ابراز شده از جانب مخاطبين را نسبت به محيط ساخته شدة اطراف، نقد معرفي ميكرد.»

در مقدمة مترجم اين كتاب، وين اتو، چنين معرفي شده است:

«وين اتو، كه داراي درجة دكتري در رشتة معماري است، علاوه بر تأليف و انتشار كتابهاي مذكور، مقالات زيادي نيز در زمينة معماري، معماري بومي، حفظ و نگهداري آثار تاريخي و البته نقد معماري، به رشتة تحرير در آورده كه در مجلات گوناگون به چاپ رسيده است. وي در پروژه هاي تحقيقاتي زيادي همكاري داشته كه از جمله مهمترين آن، مي توان به پروژهاي در زمنيه آموزش معماري، تحت عنوان «چگونه تاريخ را نياموزيم» كه با همكاري چارلز مور ـ استاد و معلم وين اتوـ تهيه شده و در ژورنال آموزش معماري امريكا به چاپ رسيده، اشاره كرد. وين اتو، كه سالها مدرس مباني نظري نقد معماري در دوره هاي كارشناسي ارشد و دكتري در دانشكدة معماري دانشگاههاي ويسكانسين ـ ميلواكي، تگزاس در آستين و ايالت لوئيزيانا بوده، در سال 1993 بازنشسته شده و از آن پس به انجام فعاليتهاي طراحي و احداث ساختمانهايي با استفاده از سيستمهاي به كارگيري انرژي طبيعي، در حومة كاليفرنيا مشغول است.»

مترجم كتاب، امينه انجم شعاع، در قسمتهاي ديگري سبب اصلي ترجمة اين كتاب را شكها و ترديدهايي ميداند كه هر گاه خواسته واژه نقد و معماري را به كار برد در ذهنش بيدار شده و مي افزايد: «اما سبب فرعي آن فقدان ملال آور منابع فارسي و كمبود شگفت آور منابع لاتين در اين زمينه مي باشد.» وي دربارة اين كتاب مي نويسد: «اين كتاب كه در سال 1978 منتشر شده است، از معدود منابعي است كه مستقيماً به حوزة نقد آثار معماري پرداخته و تصويري روشن از صور نقد معماري و بنيادهاي نظري هر يك ارائه داده است. كتاب، مرجع بسيار معتبري است و در ديگر كتب نظري لاتين در رشته معماري، نام آن به دفعات در فهرست منابع ذكر شده است.»

علاقه مندان مي توانند كتاب مذكور را با قيمت 000/30 ريال خريداري كنند.

 
 
 

زمان انتشار: چهارشنبه ٢٧ مهر ١٣٨٤ - ١١:٥١ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;