• يکشنبه ٢١ تير ١٤٠٥
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > از سلوک در عکاسی چه می دانید؟


از سلوک در عکاسی چه می دانید؟

 

مؤسسه تألیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) فرهنگستان هنر کتاب سلوک عکاسی، اثر سید حسین صافی را منتشر کرد.

به گزارش روابط‌عمومی فرهنگستان هنر، انتشارات متنِ کتاب سلوک عکاسی را به قلم سیدحسین صافی در سال ۱۴۰۳ منتشر کرده ست.
در مقدمه این کتاب، نویسنده با طرح دو موضوع به توصیف دلیل نگارش اثر پرداخته ست، صافی با بیان این پرسش که عکاسان بزرگ چه کار می‌کنند که عکس‌هایشان تاثیرگزار است و راز عکس‌های ماندگار چیست، به طی مسیر خود در پاسخ به این پرسش‌ها پرداخته و می‌گوید: «احتمالاً شما هم مثل من، ذهنتان از سنگینی این دو سؤال بی‌پاسخ، سال‌ها رنج کشیده است و تلخیِ مداوم رضایت‌بخش نبودن عکس‌هایتان آزارتان داده است. شاید چند تا عکسِ قابل‌توجه در طول سال‌ها عکاسی، داشته باشید، اما این، به هیچ وجه، چیزی نیست که شما را راضی کند و سنگینی و تلخی آن دو سؤال را برطرف سازد.
به‌راستی چه باید کرد؟ آیا راهی هست؟ نکند اصلاً ما این‌کاره نیستیم و سال‌ها توقعِ بی‌جا از خودمان داشته‌ایم؟ شاید مشکل، خودِ ما باشیم که به درد عکاسی نمی‌خوریم و استعدادش را نداریم؟ شاید علاقه به عکاسی، فقط یک جرقه ناگهانی و تصادفی بوده که در دل ما جهیده و به‌زودی خاموش رفته، ولی ما سال‌ها با این توهم که «من به‌زودی، عکاسِ توانا و ماندگار خواهم شد» در تاریکی، قدم فرسوده‌ایم و رنج و درد بیهوده کشیده‌ایم! اگر چنین باشد، حیف از آن همه وقت که صرف خواندن کتاب‌ها کردیم و چیزی دستگیرمان نشد و به خود تهمت نادانی زدیم! حیف از آن همه شوق و امید که صرف جشنواره‌ها کردیم و چیزی نشدیم! حیف از آن همه علاقه و ارادت که نثار داورها، مدرسین و عکاس‌ها کردیم و حاصلی نداشت! چرا از حرف‌های آن‌ها که اسم و رسمی دارند، هیچ‌چیز به درد بخوری، عایدمان نمی‌شود؟!»
نویسنده پس از تلاش و جستجوهای فراوان درباره راز عکس‌های ماندگار می نویسد: «اینکه چگونه به پاسخ رسیدم و به چه پاسخی ماجرایی شنیدنی است. اما فعلاً سربسته به شما می‌گویم پاسخ و شرح آن که این کتاب را رقم زده است، فقط یک کلمه است. بله یک کلمه تمرکز! همین و بس. باید تمرکز کنید. می‌دانم که توصیه من هم مثل جملاتی است که از دفتر یادداشتم برایتان خواندم، زیبا، قابل قبول، خدشه ناپذیر اما به درد نخور! چرا؟ چون نمی‌دانیم تمرکز چیست و چگونه به کار می رود. تمام صفحات این کتاب توضیح و شرح تمرکز است به شکلی که من آن را یافتم. به واسطه تمركز شما خیلی زودتر از من و بسیاری از عکاسان که برای موفقیت رنج‌ها و مرارت‌ها متحمل شده‌اند، به هدف خواهید رسید. تمرکز یک سفر است با ماجراهای بسیار تلخ و شیرین و بالا و پایین به شما اطمینان می‌‍دهم که از نتایج این سفر در هر مرحله و هر گام شگفت زده شوید و عزمتان برای رفتن تا آخر راه و رسیدن به قله موفقیت جزم شود.»
وی در یازده فصل با عناوینی چون انتخاب موضوع، موضوعتان را بشناسید،.موضوع را تقسیم‌بندی کنید، برای موضوع شبکه ارتباطی بسازید، ویژگی‌های فرمال موضوع را شناسایی کنید، در حیطه تشابه، یک یا چند ویژگی فرمالِ موضوع را توسعه دهید، متضادها را کنار هم نشان دهید، شب زیباست آن را نشان دهید، چیزی به صحنه اضافه کنید تا به حرف آید، آنها را نشان ندهید؛ نشانه ها را به کار بگیرید؛ چشم و گوش خیالتان را باز کنید تا باطن صحنه را ببینید و سخن آخر؛ به شرح مسیر یافتن پاسخ پرسش‌های نخستین خود پرداخته است.
کتاب سلوک عکاسی، به‌همت مؤسسه تألیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن)، با شمارگان ۵۰۰ نسخه، برای علاقه‌مندان و پژوهشگران عکاسی منتشر شده است. برای تهیه این کتاب، می‌توانید از طریق وبگاه متن، به نشانی https://matnpub.ir ، اقدام یا به نشانی خیابان ولیعصر، پایین‌تر از چهارراه طالقانی، شماره 1550، مراجعه کنید.

 

 

.

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ٢١ بهمن ١٤٠٤ - ١٢:٠٧ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;