• چهارشنبه ١٤ آذر ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > اختتامیه سومین دوره برترین‌های پژوهش فرهنگی


اختتامیه سومین دوره برترین‌های پژوهش فرهنگی

 

برترین‌ پژوهش‌های فرهنگی در آیین اختتامیه «سومین دوره معرفی برترین‌های پژوهش فرهنگی » معرفی و تقدیر شدند.

برترین‌ پژوهش‌های فرهنگی در آیین اختتامیه «سومین دوره معرفی برترین‌های پژوهش فرهنگی » معرفی و تقدیر شدند.


به گزارش روابط‌عمومی فرهنگستان هنر، مراسم اختتامیه سومین دوره برترین‌های پژوهش‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز یک‌شنبه، 5 دی 1400، با حضور بهمن نامورمطلق، رئیس فرهنگستان هنر؛ محمود شالویی، دستیار ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ محمد سلگی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات؛ و جمعی از مسئولان، پژوهشگران و اساتید دانشگاه، در محل پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

از آسیب‌های حوزه پژوهش، احساس استغنای برخی مدیران به پژوهش است
بهمن نامورمطلق، رئیس فرهنگستان هنر، در سخنانی به نقد پژوهش‌های تکراری که وام‌گیرنده از غربیان است پرداخت و با بیان این مطلب که باید از تجربیات جهانی در حوزه پژوهش بهره بُرد ولی آن را را تکرار نکرد، ادامه داد: یکی از آسیب‌هایی که در بخش پژوهش وارد شده این است که تکرار غربیان شده‌ایم. آنها مسائل و دردها و گفتمان مخصوص به خود را دارند و نمی‌توانند مشکلات ما را حل کنند.

رئیس فرهنگستان هنر به مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد پرداخت و خاطرنشان کرد: در چهار حوزه دچار مشکلیم که عبارت‌اند از «پژوهش»، «آموزش»، «آفرینش» و «اجرا». در میان مشکلات عدیده، دو مسئله مهم وجود دارد؛ یکی احساس استغنا و بی‌نیازی مدیران از پژوهش است و دیگری مستغرق‌نبودن پژوهشگران در امر پژوهش، به‌ویژه در حوزه فرهنگ و هنر.

او به کیفیت پژوهش پرداخت و در این باره یادآور شد: به پژوهشگران اجازه نمی‌دهیم که در پژوهش خود غرق شوند و کاری عمیق انجام دهند. پژوهش فرهنگی و هنری کیفی‌ترین پدیده‌ است و آن را تبدیل به پدیده‌ای کمّی کرده‌ایم و برای پژوهشگر مانع‌های بسیاری گذاشته‌ایم که اجازه تعمق به او نمی‌دهد. نمی‌گذاریم پژوهشگر از عالم استدلال به شهود برسد.

بهمن نامورمطلق در پایان سخنان خود، به نظریه فلاسفه ایرانی پرداخت و تصریح کرد: فلسفه ایرانیان فلسفه خیال عالم مثال است که دنیا ما را به آن می‌شناسد و ما خودمان را از آن محروم می‌کنیم. پژوهشگران ما باید واسازی کنند، از دور بنگرند و مشکلات را بررسی کنند. اگر در نظم مطلق یا آشوب قرار بگیریم، نمی‎توانیم به تحلیل پدیده‌ها بپردازیم، باید میانه آن قرار گیریم، زیرا ما پیشینه و میراث پژوهشی ارزشمندی داریم و باید به آن بیشتر توجه کنیم.

 

وضعیت امروز ناشی از عدم توجه به پژوهش‌های گذشته است
محمود شالویی، دستیار ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این مراسم گفت: آنچه امروز به دست می‌آید و مشاهده می‌کنیم ناشی از بی‌توجهی به پژوهش‌های انجام‌شده گذشته است. فضای کنونی جامعه ما تغییر کرده و آن پژوهش مطابق با شرایط امروز و نیاز جامعه نیست.

او تأکید کرد: در نظام برنامه‌ریزی کشور، باید مشخص شود که نتیجه پژوهش قرار است کجا اجرا شود و البته مهم است که پژوهشگر هم برای تدوین طرح و نتایج آن باید کاملاً بی‌طرف باشد.

شالویی خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در موضوع حمایت تا اندازه‌ای موفق بوده‌ایم، اما در هدایت فرهنگی چندان موفق نبوده‌ایم. مهم این است که همه در کنار یکدیگر به ساخت‌وساز فرهنگ جامعه کمک کنیم.

 

پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات مرجع پژوهش فرهنگی کشور
محمد سلگی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر ارتباطات، نیز در این مراسم گفت: در دوره سوم معرفی برترین‌های پژوهش فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فعالیت‌های پژوهشی درون این وزارتخانه‌ در بخش استانی و ستادی بررسی و انتخاب شد و بخشی هم به بررسی و انتخاب فعالیت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اختصاص یافت.

او خاطرنشان کرد: در چهار سال گذشته، حدود ١٢۶٠ محصول پژوهشی در قالب کتاب و گزارش تدوین و منتشر شده است. این آمار نشان می‌دهد علایق به فعالیت‌های پژوهشی رو به رونق و گسترش است.

او گفت: در سالیان اخیر، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به مرجع پژوهش فرهنگی کشور تبدیل شده است. حدود بیست روز پیش هم، آیین‌نامه مراکز پژوهش فرهنگی‌هنری در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و اکنون، دبیرخانه این مرکز در این پژوهشگاه مستقر شده است.

در پایان این مراسم، از سیزده پژوهشگر برتر حوزه فرهنگ، به انتخاب هیئت‌داوران، با اهدای لوح‌هایی قدردانی شد.

 

 

 

 
 
 

زمان انتشار: دوشنبه ٦ دی ١٤٠٠ - ١٣:٢٦ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;