• پنج شنبه ١٥ آذر ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > الگوها و نرمافزارهای سازمان‌دهی اسناد و منابع کتابخانه و اسناد آرشیوی در ایران


با حضور دبیر و نایب رئیس شورای سیاست‌گذاری و تأمین منابع علمی وزارت عتف در کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر، بررسی شد:
الگوها و نرمافزارهای سازمان‌دهی اسناد و منابع کتابخانه و اسناد آرشیوی در ایران

 

با حضور سیدابراهیم عمرانی، دبیر و نایب رئیس شورای سیاست‌گذاری و تأمین منابع علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر، الگوها و نرمافزارهای سازمان‌دهی منابع کتابخانه و اسناد آرشیوی در ایران بررسی شد.

روز شنبه ۱۷ دی‌‌ماه ۱۴۰۱، سید ابراهیم عمرانی، پیش‌کسوت کتابداری و دبیر و نایب‌رئیس «شورای سیاست‌گذاری و تامین منابع علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری»*، با حضور در کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر، در خصوص نقاط ضعف و قوّت الگوها و نرم‌افزارهای سازمان‌دهی کتابخانه و آرشیو در ایران با رئیس و کارشناسان این کتابخانه به گفت‌وگو نشست.

 

در این نشست که با حضور اسماعیل پناهی، رئیس و زینب قدیانی، مسئول پردازش و سازماندهی منابع و اطلاعات، نرگس خانی، مسئول آرشیو و اسناد هنری، ناهید صفری، مسئول فناوری اطلاعات و منابع دیجیتال و ابوالفضل بهجت، مسئول آموزش و پژوهش کتابخانه، برگزار شد، پناهی با اشاره به دورههای مختلف فعالیت کتابخانه فرهنگستان هنر و فرایند تبدیل آن به کانون منابع تخصصی هنر در بین دانشجویان هنر و هنرپژوهان، و نقش سید ابراهیم عمرانی در ساماندهی اولیه منابع چاپی این کتابخانه، خواستار استمرار همکاری ایشان در دوره جدید فعالیت‌‌های کتابخانه با محوریت اسناد و آرشیو هنری و منابع دیجیتال شد.

در ادامه عمرانی با اشاره به امتیازات کتابخانه و مرکز اسناد فرهنگستان هنر، به بیان تجربه‌های پژوهشی و میدانی خود در ساحت سازماندهی منابع و اسناد و تلاش برای دست‌یابی به الگوها و نرم‌افزارهای کتابداری منطبق با واژگان و اصطلاحات زبان فارسی پرداخت.

او با ارزیابی و مقایسه برخی نرم‌افزارهای جامع کتابداری و آرشیو در بازیابی اطلاعات، نظیر سیمرغ، آذرسا، رسا، دیوان و ققنوس، از اهمیت کاربرد فراداده‌ها و مارک در پردازش اطلاعات و میزان انطباق عناصر داده‌ای مارک با موجودیت‌ها و ویژگی‌های کارکردی پیشینه‌های کتاب‌شناختی سخن گفت.

دبیر شورای سیاست‌گذاری و تأمین منابع علمی وزارت عتف، در بخش دیگری از سخنان خود به بررسی مفهوم کتابخانه دیچیتال پرداخت. عمرانی اظهار داشت: کتابخانه دیجیتال تبدیل منابع چاپی به منابع الکترونیکی نیست، بلکه سازوکاری است که از پیوند و ارتباط مجموعه‌ای از داده‌ها، مفاهیم، فعالیت‌ها، نرم‌افزارها و شبکه‌‌ها با یکدیگر شکل می‌‌گیرد. در این سازوکار، کاربرد فناوری معنایی و ورود اطلاعات در وب معنایی و ایجاد اَبَرپیوندها (هایْپرلینک) و ارجاعات معنایی برای سازمان‌دهی اطلاعات، حائز اهمیت ویژه‌‌ای است.

این نشست با گفتگوهای تخصصی در قالب پرسش و پاسخ حاضران پایان یافت.

 

*شورای سیاست‌گذاری و تأمین منابع علمی وزارت عتف با اهداف تمهید راهکارهایی به منظور تضمین تصمیم‌سازی درست در حیطه تأمین منابع علمی مورد نیاز دانشگاه‌ها، نهادینه کردن فرهنگ اشتراک منابع علمی در دانشگاه‌ها و رعایت صرفه و صلاح در خرید اشتراک و بهره‌برداری از منابع اطلاعاتی علمی از طریق مذاکره و انعقاد قرارداد به نمایندگی دانشگاه‌ها با ناشران بین‌المللی، در سال ۱۳۹۳ تصویب شد و با ابلاغ وزارت عتف به مؤسسه‌های تابعه، کار خود را آغاز کرد. نمایندگان شورا از میان نمایندگان دانشگاه‌ها و مؤسسه‌های عضو، برای مدت سه سال برگزیده می‌شوند و در جهت اهداف شورا فعالیت می‌کنند.

 

 
 
 

زمان انتشار: دوشنبه ٢٦ دی ١٤٠١ - ١٣:٤٥ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;