رئیس فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، میزبان معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین شد تا درباره بسط و گسترش تعاملات فرهنگی و هنری دو کشور گفتوگو و تبادل نظر کنند.
به گزارش روابطعمومی فرهنگستان هنر، صبح امروز دوشنبه 8 آبان ماه 1402، مجید شاهحسینی، رئیس فرهنگستان هنر، با لواینگ چوانگ، معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین و هیئت همراه ملاقات داشت و درباره بسط و گسترش تعاملات فرهنگی و هنری دو کشور به گفتوگو نشست. در این جلسه، رئیس فرهنگستان هنر، ضمن ابراز خرسندی از اینکه میزبان این هیئت فرهنگی است، اظهار داشت: امیدوارم این ملاقات فرهنگی مقدمهای برای دور جدید دیپلماسی فرهنگی و هنری این دو کشور کهن و باستانی باشد.
وی با ابراز خوشنودی از برگزاری نمایشگاه آثار سلادون ایالت جه جیانگ جمهوری خلق چین در موسسه فرهنگی هنری صبای فرهنگستان هنر، آن را فرصتی برای تعاملات هنرمندان دو کشور دانست و افزود: با برگزاری این نمایشگاه، هنرمندان ایرانی این فرصت را خواهند داشت تا از نزدیک با آثار فاخر هنرمندان جمهوری خلق چین آشنا شوند و در ادامه گفت: امروز بخشهایی از فیلم «راه آبی ابریشم» در این برنامه به نمایش در میآید که 15 سال قبل ساخته شد و نمونهای از کار مشترکی است که هنرمندان جمهوری اسلامی ایران با هنرمندان جمهوری خلق چین ساختند و این فیلم بیانگر تعاملاتی است که طی قرون گذشته این دو کشور با یکدیگر داشتهاند.
رئیس فرهنگستان هنر با اظهار امیدواری برای ساخت دومین قسمت این فیلم تصریح کرد: امیدوارم دومین قسمت این فیلم نیز با همکاری مشترک این دو کشور ساخته شود. وی در پایان سخنان خود آرزو کرد تا برگزاری نمایشگاه هنر چین در این فرهنگستان بتواند روز خاطرهانگیری برای هیئت فرهنگی چین بسازد.
برگزاری نمایشگاه سفال چین در راستای تحقق اهداف فرهنگی دو کشور است
لواینگ چوانگ، معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین، از تلاش و زحماتی که طرفین برای برگزاری نمایشگاه هنر سرامیک و سفال سلادون متحمل شدند، تشکر و قدردانی کرد و گفت: این نمایشگاه یکی از رویدادهای بزرگ در حوزه فرهنگی است که دو طرف برای انجام آن زحمت بسیار کشیدند و شرکت در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه بخش مهمی از برنامه سفرم به این کشور زیباست.
وی انگیزه برگزاری نمایشگاه هنر سفال چین را اجرایی کردن توافقات دو کشور دانست و افزود: برگزاری این نمایشگاه در راستای اجرایی کردن توافق سران دو کشور و همچنین در جهت بسط و گسترش تعاملات فرهنگی و هنری در آینده است. این اولین سفرم به ایران است و برای ما، این تبادلات فرهنگی هنری از اهمیت ویژهای برخوردار است و امیدواریم بتوانیم این گونه تبادلات هنری را از هنرمندان ایرانی در چین داشته باشیم.
معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین، به تفاهمنامههایی که در سالهای گذشته با فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران به امضا رسیده، اشاره و خاطرنشان کرد: ما در گذشته تفاهمنامههایی با فرهنگستان هنر داشتیم و در همین راستا برنامههای متعددی را اجرا کردیم و من به عنوان رئیس فرهنگستان هنر جمهوری خلق چین نیز این وظیفه را دارم تا دوباره این تفاهمنامه را تمدید کنم که در ادامه به تحقق رساندن اهداف فرهنگی دو کشور است. وی سپس از هنرمندان، نخبگان و پژوهشگرانی که با فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران همکاری دارند یاد کرد که نقش بهسزایی در سیاستگذاری کلان و تعاملات فرهنگی دو کشور میتوانند داشته باشند.
لواینگ چوانگ، معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین، فرهنگستان هنرِ چین را بزرگترین و عالیترین مرجع فرهنگ و هنر این کشور معرفی کرد که میتواند با فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، از لحاظ عملیاتی و تحقیقاتی و همکاری میان متخصصان دو نهاد، نوآوریهای بیشماری در سیاستهای دو کشور عرضه کند و خدمات بسزایی رقم بزند. او سپس، اظهار امیدواری کرد که این دو مرکز فرهنگی و هنری بتوانند بهمنظور تقویت روابط فرهنگی دو کشور، از طریق مبادلات و همکاری هنرمندان و فرهیختگان، گامهای بلندی بردارند.
وی به سفر متقابل رئیس جمهور ایران و چین به کشورهای یکدیگر و همچنین «طرح تمدن جهانی» اشاره کرد که در کنفرانس سران کشورها مطرح شده است و خواستار تشریک مساعی و روابط تنگاتنگ در جهت راهگشایی حوزه فرهنگی و هنری و احیای «راه ابریشم» شد.
این ملاقات با اهدای هدایایی از دو کشور به پایان رسید.
|