اخبار > «سوگ در خانه» به «تصویر دهم» رسید/ انتقاد مجیدی از توقف «رستاخیز»


با مدیریت مجید مجیدی؛
«سوگ در خانه» به «تصویر دهم» رسید/ انتقاد مجیدی از توقف «رستاخیز»

 

نشست خبری دومین سوگواره «سوگ در خانه» با حضور مجید مجیدی مدیر این سوگواره با اعلام تغییر نام این رویداد به «تصویر دهم» برگزار شد.

نشست خبری دومین سوگواره «سوگ در خانه» با حضور مجید مجیدی مدیر این سوگواره با اعلام تغییر نام این رویداد به «تصویر دهم» برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دومین سوگواره فیلم کوتاه عاشورایی «سوگ در خانه» با مدیریت مجید مجیدی و به دبیری محمد رهبر ظهر امروز ۱۸ مرداد ماه در مجتمع نور یاس برگزار شد.

در آغاز این نشست نماهنگی از برگزاری دوره نخست این رویداد پخش شد و سپس محمد رهبر به ارائه گزارشی درباره برگزاری دوره نخست این سوگواره پرداخت.

به گفته رهبر در دوره اولین «سوگ در خانه» از مجموع ۲۲۰ فیلم ۳۳ فیلم را هیأت انتخاب برگزیدند که این آثار در یکی از پلتفرم‌ها پخش و در نهایت ۱۰ فیلم برگزیده و ۳ فیلم از سوی مردم به‌عنوان منتخبان مردمی معرفی شدند.

وی در ادامه از تغییر نام سوگواره از «سوگ در خانه» به «تصویر دهم» و برگزاری مستمر آن در سال‌های آتی خبر داد.

در ادامه این نشست مجید مجیدی گفت: آغاز ماه محرم را تسلیت می‌گویم. قرار بود دومین سوگواره با نام «تصویر دهم» برگزار شود و از آنجا که مثل سال گذشته درگیر کرونا هستیم، همه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنیم و همچنان امید داریم هنرمندان در این عرصه بیشتر فعال شوند.

وی تأکید کرد: این افتخار را داریم که در این رویداد بتوانیم مهمان فیلمسازانی باشیم که نگاه خود را در حوزه سوگواری عاشورایی تصویر می‌کنند.

مجیدی اظهار کرد: سال گذشته تمرکز بر این بود که دوربین‌ها در خانه باشد ولی امسال اعلام می‌کنیم عزیزان این امکان را دارند که در همه عرصه‌ها چه در هیأت‌ها و چه در دسته‌های عزاداری و گوشه کنار کشور این موضوع را به تصویر بکشند. زمان هم‌چنان پنج دقیقه است تا در کوتاه‌ترین زمان زیباترین لحظات منعکس شود.

وی افزود: بنا داشتیم امسال کارگاه‌هایی هم داشته باشیم و برای این امر تدارکات لازم را هم دیده بودیم ولی با این شرایط کرونایی این امر امکان‌پذیر نیست. امیدواریم سال آینده ورکشاپ ها را هم داشته باشیم.

مجیدی، میرکریمی و جاویدی؛ داوران دومین سوگواره

وی در ادامه خودش، رضا میرکریمی و نیما جاویدی را به‌عنوان سه عضو هیأت داوران این سوگواره معرفی کرد.

در بخش دیگر نشست محمد رهبر گفت: برای تعداد فیلم محدودیت نداریم و هر هنرمندی هرچقدر که دوست داشته باشد می‌تواند بفرستد ولی باید مدت زمان فیلم‌ها پنج دقیقه باشد.

وی افزود: هنرمندان تا اربعین فرصت دارند فیلم‌های خود را بفرستند و اگر از شرایط کرونایی رها شویم اکران عمومی در سه روز خواهیم داشت در غیر این صورت فیلم را اکران آنلاین می‌کنیم به آن صورت برگزیده مردمی هم انتخاب می‌شود. جوایز این دوره هم برای سه اثر برتر به ترتیب پنج سکه، چهار سکه و سه سکه خواهد بود. پنج فیلم مردمی هم خواهیم داشت که به هر یک یک سکه داده خواهد شد. جایزه این خیریه هم متعاقباً اعلام می‌شود.

رهبر اعلام کرد: اگر اکران عمومی به مدت سه روز داشته باشیم انتهای ماه صفر اختتامیه را خواهیم داشت و در غیر این صورت ۱۷ ربیع الاول اختتامیه برگزار می‌شود.

در ادامه مجیدی گفت: همه می‌توانند به این سوگواره فیلم بفرستند. اگر شرایط کرونا کمی عادی شود شاید بعد از جشنواره برای منتخبان یک دوره ورکشاپ بگذاریم ولی دوست داشتیم در حین این رویداد این اتفاق بیفتد.

مجیدی: رستاخیز را اکران کنید

این فیلمساز تأکید کرد: تلاش داریم این فرهنگ حسینی را حفظ کنیم و در بهترین نحو ممکن ارائه دهیم چرا که احساس می‌کنیم جای چنین نگاه‌هایی در سینمای ما خالی است و به همین دلیل جا دارد اینجا باردیگر از مسئولان بخواهم شرایط نمایش فیلم سینمایی «رستاخیز» را فراهم کنند. احمدرضا درویش سال‌های سال زمان گذاشت تا این فیلم به سرانجام برسد و جا دارد جامعه فرهنگی ما از او تقدیر کند. ما باید راه را باز کنیم که فیلمسازان تشویق شوند و در این عرصه کار کنند. متوقف شدن «رستاخیز» باعث شد فیلمسازان رغبتی نداشته باشند در این عرصه ورود کنندو تهیه کنندگان هم چنین ریسکی نکنند.

مجیدی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره تفاوت سوگواره دوم با تجربه سال قبل گفت: سال گذشته تمرکز ما این بود که سوگ در خانه در خانه‌ها باشد، امسال تجربه شرایط کرونایی را از سر گذارنده و احساس من این بود که در حفظ شرایط کرونایی فعال‌تر خواهیم بود و می‌شود دوربین را به بیرون از خانه‌ها هم برد. البته این به این معنا نیست که بگوییم پروتکل‌ها رعایت نشود. در وهله اول رعایت پروتکل‌ها مهم است. سال گذشته تمرکز روی دوربین در خانه بود ولی امسال می‌شود از منظره‌های دیگر به این موضوع نگاه کرد.

مذاکره برای برگزاری بین‌المللی سوگواره در کربلا

وی در ادامه درباره عدم برگزاری بین‌المللی این رویداد هم گفت: شرایط کرونایی در بین‌المللی نشدن سوگواره بی تأثیر نبود. نتوانستیم تمرکز جدی روی این مسأله داشته باشیم در حالی که دوستان کربلا علاقه‌مند بودند سوگواره بین‌المللی داشته باشیم. شاید سال آینده تمرکز در کربلا باشد و در این زمینه در حال رایزنی هستیم.

محمد رهبر در ادامه توضیح داد: شبکه کربلا برای پوشش در این رویداد در کنار ماست و برای همراهی تولیت حرم امام حسین (ع) هم در حال رایزنی هستیم.

مجیدی بیان کرد: اهداف برگزاری چنین رویدادهایی فرهنگ‌سازی به دور از خرافات و شعار است. تلاش ما این است که فرهنگ‌سازی اصیلی درباره فرهنگ حسینی داشته باشیم که این فرهنگ میراث بزرگ شیعه و جهان اسلام است تا به شکل پویا به تصویر بکشیم. در قدم‌های اولیه هستیم و امیدواریم در سال‌های آینده بتوانیم از اساتید کمک بگیریم و بحث نگاه به فرهنگ عاشورایی را مطرح کنیم. این نگاه می‌تواند در ورکشاپ تبیین شود این جزو اهداف ماست که بتوانیم آن فرهنگ درست را به نسل‌های بعدی ارائه دهیم. این یکی از اهدافی است که همین مؤسسه هم تلاش می‌کند تا به این شعائر برسد.

وی درباره تنوع گونه‌های آثار دریافتی در این رویداد هم توضیح داد: هیچ محدودیتی وجود ندارد و از همه گونه‌های سینمایی چه مستند چه انیمیشن می‌تواند در این سوگواره ارائه شود. ما فقط محدودیت زمانی داریم که بتواند خلاقیت را به همراه داشته باشد و ما بتوانیم در فضای مجازی فیلم‌ها را به اشتراک بگذاریم.

مجیدی و رهبر در بخش پایانی صحبت‌های خود به تلاش برای جذب اسپانسر و حامی‌مالی برای برگزاری رویداد «تصویر دهم» اشاره کردند تا مؤسسه «راه ایمان» تنها برگزار کننده این سوگواره باشد و هزینه‌های رویداد را حامیان مالی برعهده بگیرند.

 

 
 
 

زمان انتشار: دوشنبه ١٨ مرداد ١٤٠٠ - ١٥:٢٢ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج