اخبار > باغ ایرانی یونسکو نمادی برای سازگاری اقوام ایرانی است


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
باغ ایرانی یونسکو نمادی برای سازگاری اقوام ایرانی است

 

باغ فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو - ایران عصر پنجشنبه با برگزاری مراسمی در پارک ملی ایران کوچک استان البرز افتتاح شد.

باغ فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو - ایران عصر پنجشنبه با برگزاری مراسمی در پارک ملی ایران کوچک استان البرز افتتاح شد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم افتتاحیه باغ فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو - ایران در سخنانی اظهار کرد: باید از شهرداری کرج، شهردار محترم جناب آقای کمالی‌زاده، طراحی و مجریان برای ایجاد این باغ فرهنگی تشکر کنیم چرا که معماری ایرانی را بازسازی و بازنمایی کردند، این باغ نمادی از احترام به محیط زیست توسط جناب فاتح است که شهر کرج وام دار این مرد است. نظام باغبانی و ایجاد فضای سبز در گوشه گوشه این باغ فرهنگ به چشم می‌خورد. از دکتر ایوبی دبیرکل محترم کمیسیون ملی یونسکو که همواره دغدغه فرهنگ ایران را دارند و در جای جای ایران تلاش می‌کند تا سرمایه عظیم ملی تبدیل به سرمایه جهانی شود و دسترسی جهانی به نمادهای ایران تحقق یابد، تشکر ویژه می‌کنم.
دکتر عاملی با بیان اینکه در عصر و دوره ای زندگی می‌کنیم که جهان از هر دوره تاریخی بیشتر به یکدیگر متصل شده ادامه داد: در ظرف جهانی قرار گرفته ایم که اتفاقات دنیا جدای از هم نیست و خلق هنر، فرهنگ و میراث معماری امروز عرضه جهانی دارد و فارغ از اینکه از حیث جغرافیایی در مکان خاصی قرار می‌گیرد اما از نظر دسترسی، بیان، عرضه و بازنمایی بعد جهانی دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری که کرج را ایران کوچک نامیدند گفت: به‌طور حتم این باغ زیبا، نماد ایران کوچک، ملی ترین و جهانی‌ترین مکان استان البرز خواهد شد و به یک مقصد گردشگری برای استان البرز و ایران تبدیل خواهد شد.

این استاد ارتباطات دانشگاه تهران در ادامه به بیان توضیحاتی درباره اقوام ایرانی پرداخت و گفت: اقوام شریف ایرانی متعلق به ایران هستند و بودن ما، در گرو کنار این اقوام بودن است و بودن ما، با در کنار هم بودن است و مطالعات اجتماعی به هیچ وجه نشان نمی‌دهد که توجه به قومیت موجب کاهش توجه به ملیت می‌شود.

دکتر عاملی ادامه داد: مطالعات اجتماعی که در ایران انجام شده بیانگر این است که تقویت اقوام تقویت ایران است. در مطالعات و پیمایش‌هایی که صورت گرفته وقتی تعلق قومی و ملی را ارزیابی می‌کنند به هیچ وجه تعلق قومی از تعلق ملی نمی‌کاهد و اگر ما احترام همه اقوام ایرانی را داشته باشیم و مورد توجه قرار دهیم، احترام ایران و منابع اصلی تنفس فرهنگ ایرانی و احترام به منابع پراکنده در همه جغرافیای ایران، احترام به همه کلیت ایران و موجب خلق فضای آسایش همگان و افتخار به ایران و ایرانی بودن را فراهم می کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ایران مجموعه ای از اقوامی است که وجه اشتراک آنها اسلام و سرزمین فاخر با داشتن میراث ۸ هزار ساله تمدنی است. لذا نباید تعبیر قومیت‌گرایی را طوری بیان کنیم که به معنای تقابل هویت ایرانی و اسلامی باشد زیرا این‌ها مقوم و توان ساز هم هستند. موضوعی که بسیار اهمیت دارد قطعیت است، در ارتباطات قطعیت منشأ و تأمین کننده استقرار هویت است. تردید منشأ اعوجاج و تشویش هویت‌ها است. قطعیت‌ها می‌تواند از بین برود زمانی که یک ارتباط تاریک با اقواممان به نمایش بگذاریم در نتیجه ارتباطات بین اقوام ضعیف می‌شود و یا تردیدهای ناشی از بازنمایی های دروغین از اقوام ایرانی نسبت به یکدیگر صورت می‌گیرد.


دکتر عاملی با بیان اینکه چیزی که قطعیت آور است شناخت ناشی از تعامل و توسعه ارتباطات است خاطر نشان کرد: اگر در توسعه ارتباطات بین قومی و بین‌فرهنگی و در سطح جهانی موفق شویم، آرامش بیشتری به لحاظ زیست سرزمینی فراهم می‌شود به میزانی که مهندسی های بیرون ایران موجب جداسازی اقوام و تردید میان اقوام شود به همان میزان خطرات یکپارچگی ملی مورد تهدید قرار می دهد. باغ ایرانی یونسکو می‌تواند نمادی برای سازگاری اقوام ایرانی و برای شناخت بیشتر اقوام ایرانی و همچنین تعامل و همزیستی بیشتر آنها باشد که سرمایه‌ای برای زندگی آرام تر و همزیستی مسالمت آمیز خواهد بود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان گفت: صنعت بازنمایی در حوزه رسانه ای دروغ های بزرگی را تولید کرده و این دروغ ها ناشی از نشان دادن بخشی از واقعیت به عنوان همه واقعیت است. هرچه تاریخ ایران و تاریخ قبل ورود اسلام و بعد از اسلام را می‌بینیم باهم بودن در فرهنگ ایرانی به عنوان یک ارزش اجتماعی بوده است. در همایش حسینی، در راهپیمایی عظیم اربعین از کربلا تا نجف همه اقوام و ملیت ها که فرض می‌شود از هم جدا هستند در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و با آرامش کامل و یک وحدت همساز و همراه را ایجاد می‌کنند. باید به طراح و مجری این باغ تبریک گفت که این سرمایه عظیم را خلق کرده است. این مکان ظرفیت خوبی برای گفتمان اقوام در حوزه های تمدنی، فرهنگی، اندیشه ای و دینی را فراهم می‌کند.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، مراسم افتتاحیه باغ فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو- ایران با حضور سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، حجت‌الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران، اصغر کمالی‌زاده شهردار کرج، سرور بختی رئیس موسسه فرهنگی اکو، نمایندگانی از سفرای کشورهای مختلف و جمعی از فعالان و چهره‌های فرهنگی در پارک ملی ایران کوچک استان البرز، عصر پنج‌شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۰ برگزار شد.

 

 

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ١١ خرداد ١٤٠٠ - ٠٨:٠١ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج