نشست تخصصی «درباره آینده هنر چرا و چگونه بیندیشیم؟» از سلسلهنشستهای تخصصی «نسبت آیندهپژوهی و هنر»، بهصورت حضوری و مجازی، برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی فرهنگستان هنر، معاونت پژوهشی و هنری فرهنگستان هنر نشست «درباره آینده هنر چرا و چگونه بیندیشیم؟» را دوشنبه، 24 بهمن 1401، در سالن گلستان هنرِ این فرهنگستان برگزار کرد.
در این نشست، علیرضا اسدی، دانشآموخته دکتری آیندهپژوهی، با طرح این موضوع که هنر چیست، ادامه داد: آیا هنر پدیدهای الهیگونه و رازگونه و تجربه خاص بیاننشدنی است یا امری شناختی و بینالاذهانی و فضایی قابل انتقال و پدیدهای اجتماعی؟ توضیح این تمایز است که آیندهپژوهی را امری ضروری معرفی میکند و باعث میشود نگاه به هنر و آیندهی آن متفاوت شود.
عضو گروه پژوهشی آیندهنگاری و سیاستپژوهی پژوهشگاه نیرو و کارگروه آیندهپژوهی فرهنگستان هنر توضیح داد: درباره آینده دو نوع الگوواره تفکر پیشامدرن و آیندهبینی و پیشگویانه، و الگوواره مدرن و آیندههای باز و متکثر داریم. در این نشست، به این خواهیم پرداخت که آیندهپژوهی هنر، به معنای مطالعه آینده هنر، بهمثابه یک امر جمعی، چیست و اینکه آیا آیندهپژوهی هنر مُجاز و ممکن است یا خیر.
این نشست با پرسش و پاسخ حاضران و شرکتکنندگانِ برخط به پایان رسید.
نسخه شنیداری این نشست اینجا در دسترس است.
|