اخبار > نشست «شاخص‌های مؤثر بر قلمرو و کارایی نظام حقوق مؤلف» برگزار شد


نشست «شاخص‌های مؤثر بر قلمرو و کارایی نظام حقوق مؤلف» برگزار شد

 

شاخص‌های مؤثر بر حقوق مؤلف در سیزدهمین نشست از سلسله‌گفت‌وگوهای راهبردی فرهنگستان هنر بررسی شد.

 

به گزارش روابط‌عمومی فرهنگستان هنر، «شاخص‌های مؤثر بر قلمرو و کارایی نظام حقوق مؤلف: اثر تجاری، هنر صنعتی» عنوان سیزدهمین نشست از سلسله‌گفت‌وگوهای راهبردی فرهنگستان هنر بود که سه شنبه، 27 دی 1401، با سخنرانی پژمان محمدی، دانش‌آموخته حقوق خصوصی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس، به‌صورت حضوری و برخط، در فرهنگستان هنر برگزار شد.

این پژوهشگر، با ذکر اینکه وظیفه نظام حقوقی درنظرگرفتن محیط اطراف و متناسب با آن واقعیت‌های موجود و سنجش نیازها و پاسخ‌گوبودن است، گفت: نظام حقوق مؤلف قلمرو بسیار گسترده‌ای دارد؛ به‌ویژه در حوزه‌هایی چون هنر، که کشور ما در آن قابلیت و توان سخن‌گفتن در حوزه بین‌المللی دارد و فرهنگ‌دوستان و علاقه‌مندان و محققان بسیاری در این حوزه مشغول به فعالیت برای بهترکردن وضعیت حقوق مؤلف و شناسایی و حمایت از پدیدآوردنگان آثار هنری و ادبی‌اند؛ اما آن گونه که انتظار می‌رود نتیجه‌ای به دست نیامده است.

او افزود: در حوزه حقوق مؤلف، مهم‌ترین قانونی که در حال حاضر برای استناد حقوقی داریم قانون حمایت از حقوق مؤلفان و مصنفان مصوب سال 1348 است که این قانون نیز به دلیل گذشت زمان، در نسبت با کنوانسیون‌ها و قواعد بین‌المللی، دارای چالش‌هایی است. در این بیش از پنجاه سال گذشته پس از تصویب این قانون، حوزه حقوق مؤلف و زندگی بشر دچار تحولات و پیشرفت‌های مختلفی شده و قانون مذکور نیازمند اصلاح و به‌روزشدن است. زمانی که سخن از خلق و آفرینش آثار هنری می‌گوییم، نیاز است قانون این حمایت هم به‌روز موجود باشد.

این پژوهشگر در ادامه به ترسیم نمایی کلّی از نظام قوانین موجود درباره تاریخچه و جایگاه حقوق مؤلف، ویژگی‌ها و جایگاه آن در قوانین جاری کشور، و نسبت آن با نظام حقوقی جهانی پرداخت.

 

این نشست با پرسش و پاسخ حاضران و شرکت‌کنندگانِ برخط به پایان رسید.

نسخه شنیداری این نشست اینجا در دسترس است.

 

 
 
 

زمان انتشار: چهارشنبه ٢٨ دی ١٤٠١ - ١٢:١٨ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج