نشست مطبوعاتي همايش بينالمللي صفيالدين ارموي، روز يكشنبه 20 دي ماه در محل مركز فرهنگي ـ هنري صبا برگزار شد.
نشست مطبوعاتي همايش بينالمللي صفيالدين ارموي، روز يكشنبه 20 دي ماه در محل مركز فرهنگي ـ هنري صبا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، در اين جلسه كه با حضور دكتر بهمن نامور مطلق (دبير همايش)، دكتر ايرج نعيمايي (دبير علمي همايش)، محسن زارع (دبير اجرايي) و محبوبه پلنگي (مدير كل اداره روابط عمومي فرهنگستان هنر) برگزار شد، دكتر نامور مطلق درباره هدف برپايي همايش صفيالدين ارموي گفت: «اين همايش ادامه فعاليتهايي است كه فرهنگستان هنر در پيش دارد. وظيفه اصلي ما اين است كه نسبت به پيشينيان احترام قائل شويم و از آنها تجليل كنيم. ما در همين راستا با نگاهي بهتر به آينده فعاليت خود را در حوزههاي هنري و علمي بيشتر كنيم.»
وي در ادامه افزود: «ما از طريق برگزاري همايش بينالمللي صفيالدين ارموي ميخواهيم موسيقي اصيل ايراني را دوباره احياء كنيم تا از اين طريق جايي براي ارائه موسيقي مبتذل نداشته باشيم. بهزعم من همه نهادهاي كشور آن وظيفهاي كه در هنر موسيقي داشتهاند را انجام ندادهاند، پس بايد با احياء موسيقي اصيل خود را در موسيقي جهاني بار ديگر بيابيم.»
وي همچنين در خصوص برنامههايي كه در حاشيه برگزاري همايش صفيالدين انجام ميشود، گفت: «همزمان با برگزاري همايش تشكيل بنياد صفيالدين ارموي را در شهر اروميه داريم همچنين نامگذاري كتابخانه مركزي استان و ميدان و خياباني در شهر اروميه، چاپ تمبر يادبودي براي ارموي و ساخت تنديس از صفي الدين در آذربايجان غربي كه همزمان با اين همايش پردهبرداري ميشود.»
در ادامه اين نشست دكتر ايرج نعيمايي گفت: «ما با شخصيتي روبهرو هستيم كه يكي از بزرگترين موسيقيدانان و خوشنويسان قرن هفتم هجري است و مباحث و نظرات وي از گذشته تاكنون مورد توجه هنرمندان بوده است. او نه تنها در حوزة نظري موسيقي بلكه هم در حوزه علمي نيز نوعآوريهاي بسيار داشته است.»
وي در ادامه گفت: «صفيالدين در همين خصوص دو كتاب با عنوان “شرفيه” و “الادوار” دارد كه بيشتر انديشمندان اين حوزه شرحي در كتاب “الادوار” وي نوشتهاند.»
وي همچنين از چاپ چندين كتاب، همزمان با برگزاري اين همايش خبر داد و گفت: «در استقبال از اين همايش، فصلنامه خيال ويژه صفيالدين ارموي را چاپ و در دسترس عموم قرار گرفته است. علاوه بر اين چاپ چندين كتاب با عنوان شرح الادوار توسط ايرج و امين نعيمايي، شرحي بر ادوار توسط استاد عباس معارف، موسيقي و آواي فلاسفه در باب زيبايي، سه نسخه از كتاب ادوار به صورت مجازي و همچنين سخنرانيها و مقالات رسيده كه بعد از همايش جمعآوري و مورد استفاده علاقمندان قرار ميگيرد.»
نامور مطلق در ارتباط با بخش عملي اين همايش گفت: «در اين همايش اجراي موسيقي از كشورهاي مختلفي از جمله تركيه، آذربايجان، لبنان و فرانسه را داريم. همچنين ساخت قطعهاي موسيقايي توسط مجيد كياني كه همزمان با برپايي همايش به گوش علاقمندان موسيقي خواهيد رسيد.»
وي در ادامه خاطرنشان كرد: «اين شخصيت برجسته هنري در حوزه خوشنويسي تأثير بالايي در زمان خود داشت كه در همين خصوص نمايشگاهي همزمان با برگزاري اين همايش در شهر اروميه به مدت يك هفته برگزار ميشود كه شامل آثار وي در شاگردان او در حوزه خوشنويسي است.»
محسن زارع نيز در اين نشست گفت: «همايش بينالمللي صفيالدين ارمي در روز 26 دي ماه در تالار وحدت تهران افتتاح و تا 27 در تهران ادامه مييابد. اما روز 29 دي ماه مهمانان داخلي و خارجي همايش به سمت اروميه (محل زادگاه صفيالدين ارموي) حركت ميكنند تا روز 30 دي ماه مراسم اختتاميه اين همايش را در شهر اروميه برگزار كنند.»
وي در ادامه از استقبال خوب شهرهاي مختلف در ارتباط با اين همايش گفت: «در استقبال ازهمايش صفيالدين ارموي در شهر دوشنبه تاجيكستان از فردا جشنواره موسيقي برگزار ميشود. همچنين در شهرهاي سلماس، مياندوآب اجراي موسيقي زنده ر ارتباط با اين همايش داشتيم. جشنواره موسيقي ذكروذاكرين باز هم در استقبال اين همايش بود و ميتوان علاوه بر اين به برگزاري 10 نمايشگاه خوشنويسي در 10 شهر از شهرهاي استان آذربايجان غربي اشاره داشت.»
زارع در ادامه افزود: «ما براي آشنايي جوانان با اين هنرمند جهان اسلام، كلاسي با عنوان شرح ادوار صفيالدين ارموي را با حضور استاد علياصغر بياني برگزار كرديم كه با استقبال خوب دانشجويان رشته موسيقي و دوستداران هنر تشكيل شد.»
در ادامة نشست محبوبه پلنگي مدير اداره كل روابط عمومي فرهنگستان هنر عنوان كرد: «ما براي برگزاري اين همايش بينالمللي ستاد خبري مجزاي تشكيل داده كه اخبار را روزانه براي مطبوعات منعكس ميكند و پيگيريهاي لازم را تاكنون انجام داده است. طراحي سه بولتن در ايام برگزاري همايش صفيالدين ارموي و ساخت تيزر تبليغاتي اين همايش از ديگر فعاليتهايي است كه روابط عمومي فرهنگستان براي برگزاري اين همايش به انجام رسانده است.»
|